جای خالی فارس در برترینهای کنکور۹۷
متاسفانه آموزش و پرورش استان فارس سال تحصیلی خوبی را پشت سرنگذاشت و به گفته مسئولین استان خیلی گرفتار تغییر و تحول و سیاست زدگی بود. البته در کنکور سال ۹۶ هم در لیست اعلام نتایج چهل و هفتمین آزمون سراسری کشور تنها نام یک دانش آموز فارسی دربین رتبههای برتر دیده میشد.
بسیاری از فرهنگیان در فارس معتقد هستند فضای آموزشی استان فارس به شدت تحت تاثیر آموزشگاههای آزاد قرار گرفته است که عملا هم از لحاظ محتوای آموزشی و انتخاب معلمان و مشاوران هم از لحاظ نرخ کلاسها آزاد از هرگونه نظارتی هستند. خیلی از اساتید تهران با دیدن نرخ کلاسهای آموزشگاهها در فارس انگشت حیرت به دهان میبرند. سن وسال برخی مدرسان و تجربه آموزشی آنها هم جای سوال است.
از طرفی یک گزارش میدانی کافیست که دریابید اکثر این آموزشگاهها توسط معلمان اداره نمیشوند.
آیا الزاما موفقیت در کنکور به دامن زدن به تجارت در عرصه آموزشی نیاز دارد؟
علاوه بر قانونهای سلیقگی برخی مدارس غیرانتفاعی و ثبت نام اختیاری والدین برای عقب نماندن فرزاندانشان از ماراتن کنکور در آموزشگاههای آزاد متاسفانه در خیلی از مدارس ، ثبت نام در کلاسهای فوق برنامه در آموزشگاهها و یا خرید کتاب های کمک درسی از یک برند خاص را با هزینههای هنگفت اجبارا به خانوادهها تحمیل میکنند.
آیا اکنون وقت آن نشده که هم والدین و هم مسئولان آموزشی استان یک ارزیابی از نتیجه این روند بیمار داشته باشند؟ آیا الزاما موفقیت در کنکور به دامن زدن به تجارت در عرصه آموزشی نیاز دارد؟ براستی آن آموزشگاه هایی که تز آموزش تضمینی و برگرداندن وجه شهریه در صورت عدم قبولی در کنکور میدادند الان سر حرف خود هستند؟
کافیست کمی فکر کنیم تطمیع رتبههای برتر کنکور و مصادره موفقیت آنها برای تبلیغات دروغین آموزشگاه ها چه دلیلی دارد؟
هرچقدر که والدین و مسئولان آموزشی خود را به ندیدن پیام آشکار نتایج کنکور و شکست سنگین تاجران آموزشی میزنند و دوباره هنوز جوهر نتایج کنکور خشک نشده ، موج ثبت نام پشت کنکوری ها در این تجارتکده ها شروع میشود، خود این آموزشگاهها بهتر پیام این نتایج را دریافت کرده و با تطمیع رتبههای برتر کنکور و مصادره موفقیت آنها با پول و وعده و وعید وهزینه کردن برای تبلیغات دروغین سعی در پوشاندن این ناکامی از دید آحاد جامعه دارند تا مجددا بتوانند با حضور در این عرصه وخراب کردن ذائقه دانش آموزان و والدین آرزومند آنها پولی به جیب بزنند.
در حالیکه وزیر آموزش و پرورش در یکی از برنامه های صبحگاهی صدا وسیمای ملی علناً از پیشنهاد یکی از مؤسسات کنکور به یک رتبه برتر آزمون سراسری۹۷ برای شرکت در تبلیغ تلویزیونی و تعریف و تمجید از آزمون های آزمایشی آن مؤسسه پرده برداشت؛ گزارش های منابع فعال بازار کنکور نیز نشان می دهد که بیش از نود درصد از رتبه های زیر صد کشوری و مناطق سه گانه، در خصوص تأثیرگذارترین عوامل موفقیت خود نظرات قابل تأملی ارائه نموده اند و حضور در این آموزشگاهها و خرید کتابهای درسی گران و معروف را ذره ای در این موفقیتها سهیم نمیدانند.
در حال حاضر باید دید باتوجه به تنور داغ اعلام نتایج برترین های کنکور۹۷ مقام مسئولی وجود دارد که یک آمار رسمی از تعداد آموزشگاه های فارس و تاثیر آنها در موفقیت دانش آموزان در کنکور ارائه دهد؟
گزارش های مردمی نشان می دهد متاسفانه برخی مسئولین آموزشی به جای مقابله با تجارت ناجوانمردانه در حوزه آموزش، آموزشگاه های وابسته به نواحی آموزش و پروش راه انداختند که از این نمد کلاهی هم برای خود دست و پا کنند و سرشان از این سود هنگفت بی کلاه نماند.
بنظر میرسد وقت آن رسیده که هم مردم هوشیار باشند و دربازار عرضه و تقاضا نشان دهند که پیام نتایج کنکور۹۷ را درک کردند و دیگر فریب تجارتگران و سوداگران عرصه آموزشی را نمیخورند، همانطور که رتبه برترها دست رد به سینه آموزشگاهها زدند و تطمیع آنها را نپذیرفتند. هم ناظران و متولیان امر نظارت خود را قوی تر کنند و نتایج آن را به مردم ارائه کنند تا این ضعف مزمن در نظام آموزشی یکبار برای همیشه اصلاح شود.