آخرین خبر از فرونشست ” مسجد تاریخی وکیل” در شیراز

مدیر پایگاه میراث فرهنگی شهر تاریخی شیراز گفت: در مسجد وکیل به روی بازدیدکنندگان باز است. مدیر پایگاه میراث فرهنگی شهر تاریخی شیراز گفت: خبری که در مورد نشست و ریزش مسجد وکیل شیراز در فضای مجازی منتشر شده، نادرست است. حسین عباسی مهر گفت: در شرق در ورودی مسجد، یک دالان و سرویس بهداشتی […]

مدیر پایگاه میراث فرهنگی شهر تاریخی شیراز گفت: در مسجد وکیل به روی بازدیدکنندگان باز است.

مسجد وکیل شیراز

مدیر پایگاه میراث فرهنگی شهر تاریخی شیراز گفت: خبری که در مورد نشست و ریزش مسجد وکیل شیراز در فضای مجازی منتشر شده، نادرست است.

حسین عباسی مهر گفت: در شرق در ورودی مسجد، یک دالان و سرویس بهداشتی وجود دارد که آن سوی دیوار سرویس بهداشتی و خارج از محوطه مسجد، دو هفته قبل فرونشست داشته است.

او گفت: این فرونشست هیچ تاثیری بر بنای مسجد تاریخی وکیل نداشته است و به دلیل جلوگیری از بروز خطرات احتمالی، ورود به بخش دالان و سرویس بهداشتی ممنوع شده است و به زودی با مرمت محل فرونشست، این بخش از مسجد باز می‌شود.

روزهای گذشته در فضای مجازی خبری مبنی بر فرونشست بخشی از مسجد وکیل و بسته شدن در این مسجد به روی بازدیدکنندگان منتشر شده بود.

انجام تخلیه فاضلاب مسجد وکیل از طریق سیستم مرکزی شهری

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس گفت: بعد از بازدید از مسجد وکیل قرار شد تخلیه فاضلاب از طریق سیستم مرکزی انجام شود.

 سید موید محسن‌نژاد گفت: پیرو درخواست هیئت‌امنای مسجد وکیل مبنی بر مرمت سرویس بهداشتی، پس از تهیه طرح و بازدید میدانی در محل و تشکیل دو جلسه با نمایندگان اوقاف، شهرداری و هیئت‌امنا و دستگاه‌های اجرایی از جمله آبفا و اداره برق تصمیم بر آن شد که تخیله فاضلاب از طریق سیستم مرکزی شهری انجام شود.

او گفت: در بازدید میدانی کارشناسان معاونت میراث‌فرهنگی، متوجه کم شدن ضخامت سقف گاوچاه در کنار سرویس بهداشتی‌ها شدند، که طی یک مکاتبه و تماس با هیئت‌امنا برای جلوگیری از بروز خطر مقرر شد مسیر معبر کنار سرویس بهداشتی تا رفع آسیب مسدود شود.


محسن‌نژاد گفت: قسمتی در حدود یک متر در ۷۰ سانتی‌متر از سقف گاوچاه که کف کوچه را تشکیل می‌دهد طی این چند روز ریزش کرده، اما هیچ تهدیدی برای اصل بنا محسوب نمی‌شود و این اتفاق در بیشتر گاوچاه‌ها به سبب وجود رطوبت و سست شدن خاک قابل پیش‌بینی است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس  گفت: مقرر شد با همکاری شهرداری و هیئت‌ امنا تحت نظارت کارشناسان میراث‌ فرهنگی طرح اصولی مرمت به زودی آغاز شود.

مسجد وکیل در زمان پایتختی شهر شیراز، به دستور کریم‌خان زند در قلب تجاری و مذهبی این شهر ساخته شد. این مسجد در غرب بازار وکیل و در انتهای راسته شمشیرگر‌ها قرار دارد و دارای دو ایوان و دو شبستان است.

مسجد وکیل یا مسجد سلطانی، مسجدی تاریخی مربوط به دوره زندیان در شیراز است که به دستور کریم‌خان زند ساخته شد. این مسجد در غرب بازار وکیل و در انتهای راستهٔ شمشیرگرها واقع شده‌است طرح این مسجد دو ایوانی بوده و دارای دو شبستان جنوبی و شرقی است.

شبستان جنوبی با ستون‌های سنگی یکپارچه و مارپیچ از شاخصه‌های معماری ایرانی و از مناطق دیدنی این مسجداست که دارای ۴۸ ستون سنگی یکپارچه می‌باشد.

مساحت این شبستان در حدود ۵ هزار متر مربع است و منبر چهارده پله‌ای یکپارچه از سنگ مرمر از زیبائی‌های قسمت شبستان می‌باشد. گویند به فرمان کریم خان این سنگ از مراغه به شیراز آورده شد.

در سمت شمال مسجد طاق بلند و مهمی ساخته شده که به طاق مروارید معروف است و در دور این طاق با قلم درشت و خط ثلث عالی یکی از سوره‌های قرآن به صورت هلالی نوشته شده‌است.

این مسجد بر طبق بافت معماری سنتی این مرز و بوم در یک مجموعه اجتماعی قرار گرفته و هماهنگی زیبایی را در پیوند دین و دنیا، به وجود آورده‌است. کاشی کاری صحن و ایوان‌های شمالی و جنوبی نیز بسیار زیبا و از انواع هفت رنگ و معرق می‌باشد.

مطالب مرتبط

تصاویری از تجمع فاضلاب شهری در آب انبار کریمخانی مسجد وکیل شیراز

واکنش شهرداری شیراز به قطع درخت آرزو ها که مقابل مسجد وکیل بود

عکس قدیمی یکی از مناطق شهر شیراز در ۱۰۴ سال پیش

نظرات

  • محمد

    تاریخ : ۲۰ - خرداد - ۱۴۰۱

    ای کاش حداقل تصویر خود مسجدوکیل رو گذاشته بودید.