دریافت اجباری مشارکت مردمی در مدارس دولتی ، کمبود شدید پارتی برای ثبت نام مدارس و مهذهای کودک های لاکچری در شیراز
درحالی که معاون آموزش و پرورش فارس از ثبتنام دانشآموزان در مدارس دولتی بدون گرفتن وجه هنگام ثبتنام و یا معرفی پارتی سخن میگوید، در جامعه شاهد این اتفاق نیستیم و برخی مدیران مدارس دولتی مشارکت مردمی و یا داشتن آشنای فرهنگی را جزء شروط ثبتنام میدانند.
خبرگزاری فارس از شیراز گزارش داد: مدرسه شلوغ است و پر رفت و آمد و گرمای طاقت فرسای هوا در اواخر تیرماه سبب شده است والدین گروه گروه زیر سایهای گرد هم جمع شوند و به گفتگو بپردازند، یکی از شهریه بالا گلایه میکند و دیگری از قانون طرح آدرس میگوید، یکی از اینکه امتیاز خاصی برای ثبتنام ندارد و دیگری با لبخند رضایت پشت تلفن از آشنایش تشکر میکند.
این روزها والدینی که فرزندان محصل دارند در گیر و دار ثبتنام دانشآموزانشان هستند، فرآیندی که گاه دشوار و با چالشهایی رو به رو میشود.
در حالی که معاون آموزش و پرورش فارس از روند بدون دغدغه ثبتنام در مدارس سخن میگوید اما مراجعه به برخی مدارس نشان میدهد در کف جامعه ثبتنام یک دانشآموز در مدرسه دلخواه آنقدرها هم بدون چالش نیست.
طلب مشارکت مردمی، امتیاز فرهنگی داشتن و قرار گرفتن در محدوده طرح آدرس سه عاملی است که والدین با آنها دست و پنجه نرم میکنند
طلب مشارکت مردمی، امتیاز فرهنگی داشتن و قرار گرفتن در محدوده طرح آدرس سه عاملی است که والدین با آنها دست و پنجه نرم میکنند که درباره جزئیات آنها از معاونان آموزش و پرورش فارس پرس و جو کردیم.
بذرافکن درباره سیر تا پیاز ثبت نام مدارس ابتدایی گفت: ثبتنام در پایههای دبستان از ابتدای خردادماه اغاز شده است و تا پایان مردادماه ادامه دارد ضمن اینکه اگر دانشآموزی حتی در شهریور و مهر هم بنا به دلایل موجهی برای ثبت نام مراجعه کند، مدرسه موظف به ثبتنام است و باید از دانشآموز استقبال کند.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش فارس با اشاره به اینکه تعیین زمان ثبتنام برای برنامهریزی بهتر و براورد تعداد دانشاموزان یک مدرسه لازم است، ادامه داد: بر اساس قانون و شیوهنامههای ابلاغ شده هر مدرسه موظف است دانشآموزان محدوده جغرافیایی خود را ثبتنام کند وپس از آن در صورتی که هنوز جا داشته باشد میتواند فرزندان مسئولان که فرهنگیان هم یک دسته از آنها هستند را ثبتنام کند وگرنه فرهنگی بودن یا فرزند مسئول بودن در زمان ثبت نام هیچ برتری و امتیازی محسوب نخواهد شد.
او با بیان اینکه در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بندی آمده است که والدین حق دارند مدرسه خاصی را بنا به صلاحدید خود برای فرزندشان انتخاب کنند حتی اگر در محدوده آدرسشان هم نباشد، گفت: متاسفانه ما گرچه این دورنما را در سند دیدهایم اما به دلیل مشکلات مختلف تا عدالت آموزشی فاصله زیادی داریم و مجبوریم برخی موارد را رعایت کنیم تا به سمت یک مدرسه خاص که شاید اسم و رسمی پیدا کرده باشد هجوم برده نشود.
بذرافکن تاکید کرد: لذا در این شرایط لیست ذخیرهای را تهیه میکنیم که پس از ثبتنام عادی در صورت وجود جای خالی از این دانشآموزان هم ثبتنام انجام شود.
وی در ادامه درباره چالشی بهنام شهریه که هر ساله والدین در مدارس دولتی با آن دست به گریبانند گفت: طبق قانون هیچ مدرسه دولتی حق دریافت شهریه هنگام ثبتنام را ندارد و به دلیل مخارج مدرسه مدیر پس از آغاز سال تحصیلی در جلسهای از والدین درخواست کمک میکند و هرکس بر اساس توان و میل خود میتواند تحت عنوان مشارکت مردمی بدون هیچ اجباری به مدرسه کمک کند.
این درحالی است که در برخی مدارس شاهد هستیم مشارکت مردمی را اهرمی برای ثبتنام میدانند و در زمان ثبتنام مبلغی را درخواست میکنند که بنا به گفته معاون آموزش و پرورش این اقدام تخلف است و با مراجعه به واحد بازرسی آموزش و پرورش و اعلام گزارش تخلف با مدیر مدرسه خاطی برخورد میشود.
ثبتنام دوره متوسطه
در ادامه با معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش فارس نیز درباره کم و کیف روند ثبتنام در این مقاطع گفتگو کردیم.
قاسمی با اشاره به اینکه ثبتنام دوره اول متوسطه از ۱۲ تیرماه آغاز شده و تا فردا ۲۶ تیر ادامه دارد، گفت: ثبتنام متوسطه دوم هم از ابتدای مرداد آغاز میشود و تا ۱۶ مرداد ادامه دارد، همچنین هنرستانها نیز از ۱ تا ۱۶ مرداد میتوانند ثبتنام کنند.
وی با تاکید بر اینکه ثبت نام در مدارس در مقطع متوسطه اول و دوم نیز بر اساس محدوده طرح آدرس انجام میشود، گفت: ستاد ثبتنام موظف است هر دانشآموزی در محدوده آدرس مدرسه قرار دارد را ثبتنام کند و اگر از ثبتنام ممانعت شد والدین میتوانند برای انعکاس موضوع به ستاد ثبتنام آموزش و پرورش مراجعه کنند.
قاسمی با تاکید بر اینکه اخذ وجه هنگام ثبتنام ممنوع است، گفت: مشارکت در مدرسه به صورت کاملا دلخواه و آزادانه است و هیچ اجباری نباید به والدین جهت مشارکت در مدارس دولتی فشار آورد، فرزندان مسئولان و فرهنگیان نیز هیچ مزیتی نسبت به سایرین ندارند حتی در مدارس خاص هم اینگونه نیست.
وی مراجعه به بخش ارزیابی آموزش و پرورش جهت اعلام تخلفات را ضروری دانست و گفت: در صورت مشاهده تخلف میتوان جهت پیگیری، به بخش ارزیابی مراجعه و موارد را پیگیری کرد.
۱۸۴۵ مهدکودک زیر ذرهبین ارزیابان فارس
در ادامه مبحث فرآیند ثبتنام سری هم به مهدهای کودک زدیم که امروزه برخی از آنها در فضاهای لاکچری به دنبال جذب مشتری هستند.
از آنجایی که کودکی سن بسیار مهمی برای پرورش و شکلگیری بسیاری از خصوصیتهای شخصیتی کودکان است مهدهای کودک نیز از اهمیت ویژهای برخوردارند.
محتواهای آموزشی، سبک پوشش پرسنل و حتی محیط نگهداری کودکان اهمیت ویژهای دارد که نیاز است مدیریت و نظارت بر آنها بسیار دقیق باشد.
مهدهای کودک تا سال ۹۹ تحت نظارت و زیرمجموعه سازمان بهزیستی بود اما پس از آن و از ابتدای سال ۱۴۰۰ به آموزش و پرورش واگذار شد و اکنون ۱۸۴۵ مهدکودک تحت نظر آموزش و پرورش فارس فعالیت میکنند.
رئیس اداره دورههای اول و دوم مهدهای کودک درباره نحوه نظارت بر عملکرد مهدهای کودک گفت: در راستای نظارت بر عملکرد مهدهای کودک چه در بحث شهریه، چه محتواهای اموزشی و مجوزها ۵۰ ارزیاب از اول تا آخر مردادماه مهدهای کودک سراسر استان را بررسی خواهند کرد.
محسنی با اشاره به اینکه مجاز یا غیرمجاز بودن مجوزهای مهدهای کودک، بررسی شهریه مصوب و رصد محتواهای آموزشی از اولویتهایی است که در این بازرسی مد نظر است، اظهار داشت: مهدهای کودک شامل دوره اول و دوم میشوند که دوره اول از بدو تولد تا پایان سه سالگی و دوره دوم از چهار تا شش سالگی را شامل میشود.
وی افزود: سال گذشته تعدادی بستههای آموزشی از سوی وزارت تعلیم و تربیت به مهدهای کودک ارسال شد که مهدکودکها موظف هستند در این چارچوب با کودکان کار کنند، ضمن اینکه پیشبینی میشود تا پایان مرداد نیز بستههای دیگری به دست ما برسد تا در اختیار مهدها قرار دهیم؛ لذا مهدهای کودک مجاز نیستند هر محتوایی غیر از محتوای ابلاغی را آموزش دهند چراکه در غیر این صورت دچار تخلف شده و با آنها برخورد میشود.
محسنی با اشاره به اینکه میزان شهریه هر مهدکودک بر اساس ساعت نگهداری، میزان آموزش، تعداد پرسنل، بیمه پرسنل و کیفیت مهد مشخص میشود، گفت: نگهداری کودکان در مهدهای کودک بین سه و نیم تا چهار ساعت است و لذا افزایش ساعت نگهداری نرخ شهریه را بالا میبرد.
وی افزود: در سال گذشته با بازرسیهای صورت گرفته در بحث محتواهای آموزشی تخلفی را شاهد نبودهایم و تنها یکی دو مورد تخلف را در بحث شهریه داشتهایم که برخورد لازم صورت گرفته است.
گرچه مسئولان آموزش و پرورش روند ثبتنام و عدم مجوز دریافت وجه و … را از الزامات عنوان میکنند اما باتوجه به اینکه شاهد وقوع تخلفاتی در این حوزهها در سطح جامعه هستیم، ضروری است در صورت مشاهده تخلف با مراجعه به واحد بازرسی آموزش و پرورش مقابل تخلفات بایستیم.
شما هم نظر بدهید