آیا از خواص روغن تخم مرغ در زیبایی پوست مطلع هستید؟ زرده تخم مرغ با ویتامینهای موجود در آن بسیار مفید است و میتواند تاثیرات چشمگیری در سلامت پوست و مو داشته باشد.روغن زرده تخم مرغ یکی از محصولات آرایشی طبیعی است که نه تنها آسیب به پوست و مو نمیرساند، بلکه سبب جوانسازی و شادابی میشود.

به گزارش اول فارس ، روغن زرده تخم مرغ روغنی است که از هزاران سال پیش در طب سنتی کشورهایی مانند یونان و هند برای موارد مختلف بخصوص زیبایی استفاده میشده است .این روغن در فرایند خاص از تخم مرغ گرفته میشود و ترکیبات موجود در این روغن مثل بیوتین، گزانتوفیلهای لوتئین و زئاگزانتین غشای پوست و سلولها را بازسازی میکنند، به همین دلیل یکی از مهمترین روغنها در بحث کاهش چین و چروک و جوانسازی به شمار میرود و علاوه بر خواص زیبایی، در درمان برخی بیماریها مورد استفاده قرار میگیرد.

ترکیبات موجود در زرده تخم مرغ
زرده تخم مرغ قسمتی از تخم مرغ است که جنین در حال رشد را تغذیه می کند. به عنوان یک غذا، زرده منبع عمده ای از ویتامنی ها و مواد معدنی می باشد. ترکیبات زرده حاوی چربی و کلسترول و حدود ۵۰ درصد پروتئین داخل تخم مرغ می باشد.
زرده تخم مرغ با داشتن حدود ۷/۹۳ درصد ارزش غذایی، در رده بهترین پروتئین های مواد غذایی قرار دارد. زرده تخم مرغ حاوی ویتامین های بیشتر ( هم از لحاظ انواع و هم از لحاظ مقدار) نسبت به سفیده تخم مرغ می باشد. هر زرده تخم مرغ حاوی هفت ویتامین E,D,A,B-12,B, B6, K می باشد. مقدار پروتئین موجود در هر زرده به طور میانگین حدود ۲.۷ گرم است.
هم چنین مقدار فراوانی از مواد معدنی مختلف مانند آهن، کلسیم، فسفر، روی، ید، مس، منگز و بسیاری ترکیبات زیست فعال و مفید برای بدن مانند فولیک اسید، اینوسیتول، پیروکیسیدین و … در زرده تخم مرغ یافت می شود.
طرز تهیه روغن زرده تخم مرغ
برای ساختن این روغن ابتدا قابلمهای را آب کنید و تخم مرغها را درون آن بگذارید. قابلمه را روی شعله قرار دهید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه منتظر بمانید. سپس تخمها را از آب خارج کنید و کمی صبر کنید تا سرد شود. پوست آنها را جدا کرده و از وسط دو قسمت کنید.
با کمک قاشق بخش زردهی تخم مرغها را جدا کنید. آنها را به خوبی له کنید و سپس درون تابهای بریزید و روی شعله گاز قرار دهید؛ و شعله را کم کنید.
زمانی که زنگ زرده تخم مرغها تیره شد ممکن است از آنها دود بلند شود این امر طبیعی است.
وقتی زرده به مرحله دود کردن رسید آنها را کاملا له کنید و مرتبا هم بزنید. تا زمانی که آنها به روغن بیفتد این کار را ادامه دهید.
هنگامی تخم مرغها کاملا روغن خود را پس داند. تابه را کنار بگذارید تا مواد سرد شود.
مواد را از یک صافی رد کنید تا روغن از تخم مرغ جدا شود. آن را درون یک ظرف مناسب بریزید.
در نگهداری این روغن به چند نکته توجه داشته باشید که اولا روغن را داخل ظرف پلاستیکی نریزید، دوما زمان انقضای این روغن اگر در یخچال نگهداری میکنید سه سال است، اما در دمای محیط اتاق بیش از یک سال منقضی میشود.
ثبت دیدگاه