برای افزایش گلدهی گل شمعدانی باید چه کاری انجام دهیم؟

برای افزایش گلدهی گل شمعدانی باید چه کاری انجام دهیم؟

در حالت کلی گل شمعدانی برای گلدهی به نور زیاد نیاز داره ولی از تغذیه هم نباید غافل شد، اگر گیاه شما در فصل گلدهی خودش باشه باید گیاه را به محیط پر نور منتقل کنید و گیاه را کود دهی کنید.میدونستید میشه در زمستان هم این گیاه رو پر از گل دید؟ پس با […]

در حالت کلی گل شمعدانی برای گلدهی به نور زیاد نیاز داره ولی از تغذیه هم نباید غافل شد، اگر گیاه شما در فصل گلدهی خودش باشه باید گیاه را به محیط پر نور منتقل کنید و گیاه را کود دهی کنید.میدونستید میشه در زمستان هم این گیاه رو پر از گل دید؟ پس با ما همراه باشید تا نکات کلیدی و مهم برای گلدهی شمعدانی رو مورد بررسی قرار بدیم.

گل شمعدانی

علت گل ندادن شمعدانی چیست؟

دلایل مختلفی مثل آبیاری زیاد، کوددهی زیاد و یا نور کم میتونه از عوامل گل ندادن شمعدانی باشه که هر کدام از موارد باید مورد بررسی قرار بگیره، حتما گیاهتون رو به محلی با نور زیاد ولی ترجیحا فیلتر شده منتقل کنید تا زیاد بودن و یا کم بودن نور بر گلدهی شمعدانی تاثیر منفی نداشته باشد.

شرایط مناسب افزایش گلدهی شمعدانی

در ادامه با ما همراه باشید تا نحوه گلدهی بیشتر و یا شرایطی که این گیاه برای گلدهی نیاز دارد را به شما معرفی کنیم.

۱-به هیچ وجه گیاه را یکدفعه جابجا نکنید

پس توجه داشته باشید که اگر بصورت ناگهانی گیاهان را از مکانی با نور کمتر به مکانی که به طور کامل در معرض نور خورشید قرار دارد منتقل کنید گیاه شما دچار سوختگی می شود برای حل مشکل کم نوری گیاهان خودتون رو به آرامی به محل های با نور زیاد و مستقیم منتقل کنید.

خاک باید گلدان نیز باید خشک نگه داشته شود. توجه داشته باشید که آبیاری زیاد و یا مرطوب بودن بیش از حد به گیاه شمعدانی شما آسیب خواهد زد. حتما سعی کنید گل های پژمرده را سریعا از گیاه جدا کنید تا انرژی گیاه صرف گیاهان درحال پژمره شدن نشود.

۲-نور مناسب؛ البته نه تند و شدید

شمعدونی جزء گل هایی است که به نور زیادی نیاز داره بنابراین باید گلدونتون رو جایی قرار بدید که حدود ۱۲ ساعت در معرض نور خورشید باشه تا گل بده. البته آفتاب تند و شدید هم برای گلدهی شمعدونی مضرِ و باعث پژمرده شدن و قطع شدن گلدهی میشه. شمعدونی عاشق نور زیاد ولی فیلتر شده است بنابراین بهترین جا برای نگهداریش در داخل منزل پشت پنجره ایست که با پرده یا شیشه مات فیلتر شده باشه. اگر هم گلدونتون رو در فضای باز قرار میدید جایی بذارید که در معرض نور مستقیم و شدید نباشه.

گلدهی گل شمعدانی

۳-آبیاری زیاد بلای جان شمعدونی

شمعدونی از اون گل هاییست که نیاز به آبیاری زیاد نداره و خاک خشک رو بیشتر دوست داره. پس هر موقع که خاک تا عمق ۴ سانتی خشک بود باید بهش آب بدید برای این منظور کافیه که انگشتتون داخل خاک کنید تا متوجه بشید که خشک شده یا نه. آبیاری زیاد و یا مرطوب بودن بیش از حد خاک به شمعدانی آسیب میزنه و باعث پژمرده شدن گل هاش میشه. به گزارش شایانیوز حتما سعی کنید گل های پژمرده رو سریعا از گیاه جدا کنید تا انرژی گیاه صرف گیاهان در حال پژمره شدن نشه.

۴-هرس کردن فراموش نشه

از هرس کردن شمعدانی غافل نشید. هرس کردن باعث به گلدهی رسیدن شمعدانی خواهد شد، این کار رو در فصل مهر یا آبان باید انجام بدید به این شکل که با قیچی شاخه های اضافیش رو بچینید.

۵-کوددهی منظم

در فصل بهار و تابستون باید برای گلدهی به شمعدونی کود بدید. کودهای مایع بهترین گزینه جهت گلدهی شمعدونی هستند چرا که سریع تر جذب میشن. شمعدونی هایی که در فضای باز نگهداری میشن نسبت به شمعدونی هایی که داخل خونه نگهداری میشن به کود بیشتری نیاز دارن چون شمعدونی های بیرون در معرض نور و گرمای بیشتری قرار دارن در نتیجه مواد مغذی خاک زودتر از بین میره. لازم به ذکر که کوددهی زیاد هم باعث توقف گلدهی شمعدونی میشه. معمولا ماهی یک بار کوددهی کافیست.

دمای هوا بر گل ندادن شمعدانی تاثیر دارد؟

طبق کتاب های گیاه شناسی گیاهانی مثل شمعدانی به جذب هوای سرد نیاز دارند، طبق تجربه شخصی در فصول سرد که شمعدانی را به تراس با شیشه منتقل کرده بودم هوای سرد موجب گلدهی گیاه شد. ولی توجه کنید که تراس کاملا با شیشه پوشیده شده بود ولی وسایل گرمایشی استفاده نمیکردم

گلدهی گل شمعدانی

شمعدانی را در زمستان چه کار کنیم؟

برخی از دوستان سوال میکنن که آیا در زمستان شمعدانی را به داخل خونه انتقال بدیم یا نه ؟ در کل باید گفت که شمعدانی بیشترین دمایی که میتواند تحمل کنید ۱۰ درجه سانتی گراد می باشد پس اگر در منطقه ای زندگی میکنید که دمای بیرون و یا محل نگهداری به این دما نزدیک شد حتما باید گیاه را به محل جدید با دمای بیشتر منتقل کرد.حالا شاید بگید که خودت در بالا گفتی من ترانس نگهداری کردم گل داد، بله تراس میتونید نگهداری کنید به شرطی که با شیشه یا یک نحوی سرمای مستقیم به گیاه نرسه

جمع بندی گلدهی شمعدانی در خانه

باید گفت که علت گل ندادن شمعدانی بخاطر نداشتن آبیاری درست، دمای مناسب، کودددهی نادرست و نور نامناسب می باشد پس اگر شما این شرایط رو براش فراهم کنید خیلی راحت گلدهی شمعدانی را در خانه خواهید داشت، البته به موارد فوق تعویض گلدان به موقع را هم اضافه کنید.

مطالب مرتبط

چند نکته برای نگهداری گل زیبای شمعدانی در آپارتمان یا حیاط

نظرات

  • الی

    تاریخ : ۱۲ - اسفند - ۱۴۰۲

    ممنون،توضیحاتتون خیلی خوب و‌عالی بود،مرسی بابت مطلب قشنگ و مفیدتون????????


  • فرح

    تاریخ : ۱۱ - اسفند - ۱۴۰۲

    بسیار عالی من عاشق گل شمعدانی هستم اما هر سمعدتنی که می خرم بعد از یک مدتی گل دهیس تمام میشه نمی دونم چکار گنم


  • بهناز

    تاریخ : ۱۱ - اسفند - ۱۴۰۲

    عااااااشق انواع شمعدانی هستم..کلا گلها وطبیعت وحیوانات رو دوست دارم…شمعدانی ها واقعا در خانه ها جلوه ی خاصی دارن.. یه جور نوستالژی هم هستن..چون تو تمام خانه های قدیمی حیاط دار ،تو باغچه ها واطراف حوض جا داشتن و بسیار زیبا…????????