بهترین مدل پژو پارس کدام است : موتور XU7P یا موتور TU5؟

پژو پارس XU7P در بازار به نام پارس با موتور جدید شناخته می‌شود اما XU7P نسبت به TU5 از تکنولوژی ساخت قدیمی استفاده می‌کند. ایرانخودرو به‌تازگی روی آن تغییرات فنی انجام داده و اسمش را XU7 پلاس گذاشته‌  پژو پارس با موتور XU7P در فروش فوق‌العاده شهریورماه با قیمت ۱۶۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان […]

پژو پارس

پژو پارس XU7P در بازار به نام پارس با موتور جدید شناخته می‌شود اما XU7P نسبت به TU5 از تکنولوژی ساخت قدیمی استفاده می‌کند. ایرانخودرو به‌تازگی روی آن تغییرات فنی انجام داده و اسمش را XU7 پلاس گذاشته‌
 پژو پارس با موتور XU7P در فروش فوق‌العاده شهریورماه با قیمت ۱۶۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان عرضه شد. ایرانخوردو همچنین یک مدل دیگر از پژو پارس با موتور TU5 را تقریبا ۱۱ میلیون تومان گران‌تر فروخت. بررسی آمار ثبت‌نام نشان می‌دهد هر دو خودرو بین شرکت‌کنندگان در قرعه‌کشی از محبوبیت زیادی برخوردار هستند. در سومین مرحله فروش سامانه یکپارچه خودرو، دو میلیون و ۲۸۵ هزار و ۱۶۱ نفر برای خرید پژو پارس با موتور TU5 ثبت‌نام کرده‌اند که حدود ۳۴ درصد از کل شرکت‌کنندگان را شامل می‌شود. پژو پارس با موتور XU7P با نام پژو پارس سال هم با مجموع یک میلیون و ۱۸۳ هزار و ۳۹۸ نفر که ۱۷ درصد کل متقاضیان را تشکیل می‌دهد در جایگاه سوم قرار گرفته است. اما جز اختلاف ۱۱ میلیونی، چه تفاوت‌هایی فنی بین این دو خودرو وجود دارد و کدام‌یک از آن‌ها را می‌توان خودرو بهتری دانست؟

پژو پارس XU7P از نظر فنی چگونه عمل می‌کند؟

پژو پارس XU7P در بازار به نام پارس با موتور جدید شناخته می‌شود، اما XU7P نسبت به TU5 از تکنولوژی ساخت قدیمی استفاده می‌کند. ایرانخودرو تقریبا سه‌دهه از XU7 با هشت سوپاپ استفاده کرده و ابتدا آن را روی پژو ۴۰۵ نصب می‌کرد. سمند نیز برای اولین بار با چنین موتوری به بازار آمد. به‌تازگی روی این موتور تغییرات فنی انجام گرفته و اسم آن را XU7P یا XU7 پلاس گذاشته‌اند. حجم موتور XU7 پلاس در قیاس با TU5 تقریبا ۲۰۰ سی‌سی بیشتر است. ایرانخودرو میل بادامک، پوسته یاتاقان، میل لنگ، سرسیلندر، مجموعه شاتون، رینگ و پیستون، مسیر گاز‌های خروجی از محفظه لنگ و کلاچ را از نو طراحی کرده و در کنارش شمع و تسمه مورد استفاده را ارتقا داده تا عمر بالاتری داشته باشند. همچنین منیفولد ورودی هوا و قالپاق سوپاپ دستخوش تغییر شده‌اند.

مهمترین ایراد موتور XU7 قدیمی، سوختن واشر سرسیلندر بود که تلاش کرده‌اند در XU7 پلاس با استفاده از واشر سرسیلندر مشابه موتور XU7 دوگانه‌سوز آن را برطرف کنند. کاربرد سیستم خنک‌کاری جدید و اضافه شدن منبع انبساط مجزا، هواگیری اتومات سیستم خنک‌کاری مشابه آنچه در موتور‌های TU7 و EF7 انجام می‌شود، قدم‌های بعدی در راستای بهبود عملکرد فنی XU7 پلاس نسبت به XU7 قدیمی هستند. به این ترتیب توان و گشتاور XU7P حدود ۱۰ درصد افزایش پیدا کرده است. ایرانخودرو می‌گوید دیسک و صفحه کلاچ در پژو پارس XU7P بزرگ‌تر شده و همچنین شاهد کاهش استهلاک موتور و افت صدای موتور در کابین هستیم. لابد تا الان متوجه شده‌اید که تمام این تغییرات و بهبود‌ها را باید در مقایسه با موتور XU7 قدیمی لحاظ کرد که از نظر تکنولوژی به ۳۰ سال پیش تعلق دارد. پس پژو پارس TU5 با موتور ۱۶ سوپاپه، همچنان قادر است برتری خود را بر پژو پارس با موتور XU7P حفظ کند؟ احتمالا می‌توان بدون عذاب‌ وجدان به این سوال جواب مثبت داد.

موتور XU7 هشت سوپاپه است و TU5 یک موتور ۱۶ سوپاپ به‌حساب می‌آید. ایرانخودرو ادعا می‌کند میانگین مصرف سوخت پژو پارس مجهز به موتور XU7P حدود ۷.۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است و می‌تواند استاندارد یورو ۵ را به‌سادگی پاس کند. آن‌ها همچنین می‌گویند ۹۵ درصد قطعات موتور در داخل کشور تولید می‌شود. دریچه گاز در موتور XU7P فعلا مکانیکی است و تا وقتی روی آن دریچه هوای برقی کار گذاشته نشوند، نمی‌توان از کروز کنترل استفاده کرد.

پژو پارس XU7P تنها خودرویی نیست که از این موتور استفاده می‌کند. ایرانخودرو قرار است آن را روی پژو ۴۰۵ و سمند هم نصب کند. نسخه تک‌سوز موتور XU7 پلاس، روی پژو پارس و سمند نصب می‌شود و از نسخه دوگانه‌سوز روی پژو ۴۰۵ و پژو پارس استفاده خواهد شد. پژو ۴۰۵ با موتور موتور XU7P روی تنها کاربری تاکسی دارد. اگر عملکرد‌ها را مقایسه کنیم، از لحاظ توانایی، پژو پارس با موتور XU7P به‌خاطر سبک‌تر بودن می‌تواند شتاب بیشتری داشته باشد ولی از لحاظ ایرودینامیکی عملکرد سمند بهتر است.

بهترین مدل پژو پارس

پارس XU7P معمولی با ترمز عقب کاسه‌ای، رینگ فولادی، رادیو پخش معمولی، و تنظیمات دستی صندلی عرضه می‌شود

تفاوت عملکرد پژو پارس با موتور XU7P و TU5

پژو پارس با موتور XU7P از شتاب صفر تا ۱۰۰ معادل ۱۲ ثانیه برخوردار است. شتاب صفر تا ۱۰۰ در پژو پارس با موتور TU5 معادل ۱۳.۲ ثانیه خواهد بود. با این حال پارس با موتور TU5 می‌تواند به حداکثر سرعت ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد در حالی که حداکثر سرعت پارس XU7P به ۱۸۵ کیلومتر بر ساعت است. به این ترتیب شاید پژو پارس با موتور XU7P برای شتاب‌گیری خودرو مناسبی نباشد ولی در دور موتور پایین کشش بیشتری خواهد داشت

پژو پارس XU7P در بازار چه وضعیتی دارد؟

پژو پارس با موتور XU7P در فروش فوق‌العاده شهریورماه با قیمت ۱۶۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان عرضه شد در حالی که قیمت پژو پارس با موتور TU5 تقریبا ۱۱ میلیون تومان گران‌تر بود و به ۱۷۶ میلیون و ۷۸۰ هزار تومان می‌رسید. روی هم رفته سه میلیون و ۴۶۸ هزار و ۵۵۹ نفر برای این دو خودرو ثبت‌نام کرده‌اند که ۵۱ درصد متقاضیان را تشکیل می‌دهند. از این جمعیت پس از قرعه‌کشی تنها هزار نفر به‌عنوان برنده پارس TU5 و چهار هزار نفر برنده پارس XU7P معرفی می‌شوند. برای اینکه متوجه علت اقتصادی و فنی محبوبیت پژو پارس TU5 و XU7P شوید، آن‌ها را باید با کوییک R عرضه شده توسط سایپا با قیمت ۱۷۸ میلیون و ۲۰ هزار تومان یا ساینا S با قیمت ۱۶۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان مقایسه کرد.

برندگان قرعه‌کشی سامانه یکپارچه فروش خودرو شهریور که یکی از چهار هزار دستگاه پارس XU7P را دریافت می‌کنند، باید ۱۶۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان به ایرانخودرو بپردازند. قیمت همین خودرو در بازار معادل ۳۱۰ میلیون است. یعنی با فروش خودرو می‌توان ۱۴۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان (معادل حدود ۸۷ درصد) سود دریافت کرد.

پژو پارس XU7P را فعلا در بازار آزاد بین ۲۹۷ تا ۳۲۰ میلیون می‌فروشند. شانس پیدا کردن خریدار برای آن‌هایی که روی ۳۱۰ میلیون تومان حساب می‌کنند بیشتر است. بررسی آگهی‌ها نشان می‌دهد پژو پارس XU7P را ۳۱۴ و ۳۱۶ میلیون تومان هم قیمت‌گذاری کرده‌اند. همچنین بعضی نمایشگاه‌ها حاضر هستند آن را با دریافت ۱۱۱ میلیون تومان به‌عنوان پیش‌پرداخت و ۲۴ قسط ماهانه ۱۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان واگذار کنند. در این حالت پس از دو سال پژو پارس XU7P برای خریدار ۴۴۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تمام می‌شود. پژو پارس با موتور XU7P، توسط ایرانخودرو در سه نسخه عرضه می‌شود؛ نسخه معمولی، نسخه سفارشی و نسخه سفارشی ELX. هر سه سیستم تهویه اتوماتیک، تریم دورنگ، موبایل هندزفری، کلید‌های کنترل سیستم صوتی روی فرمان، بازکن در صندوق از داخل، هشداردهنده موانع عقب، دور ایربگ و ترمز ABS دارند.

پژو پارس XU7P معمولی ترمز چرخ‌های عقب کاسه‌ای دارد. با رینگ فولادی، رادیو پخش معمولی، آینه‌های جانبی برقی راهنما‌دار و تنظیمات دستی صندلی جلو عرضه می‌شود. در پژو پارس XU7P سفارشی، ترمز چرخ‌های عقب دیسکی است. رنگ‌ها از نوع ۱۵ اینچ آلومینیومی انتخاب شده‌اند و فقط تنظیم پشت‌سری صندلی‌های جلو را باید به‌شکل دستی انجام داد. شیشه جانبی عقب و شیشه عقب هم دودی شده‌اند.

پژو پارس XU7P سفارشی ELX علاوه بر ترمز عقب دیسکی و رینگ ۱۵ اینچ آلومینیومی، به تنظیم برقی پشتی صندلی، سیستم‌صوتی مالتی‌مدیا، آینه‌های جانبی برقی تاشو، دوربین دید عقب، سنسور نور و باران، هشدار کاهش باد لاستیک، دسته راهنمای جدید و جلو آمپر دیجیتال مجهز است.

شما هم نظرتان را بنویسید

مطالب مرتبط

فروش فوق‌العاده و پیش‌فروش ۳ محصول تارا، سورن‌پلاس و دناپلاس دستی

زمان دقیق قرعه‌کشی طرح فروش محصولات ایران خودرو

ایران‌خودرو : پژو پارس همچنان تولید خواهد شد و طبق نوبت به ثبت نام کنندگان تحویل می شود

نظرات

  • امیر

    تاریخ : ۱۴ - شهریور - ۱۴۰۲

    پارس xu7p
    عالی هست حتی هیچ ماشینی نمیتونه در شتاب بگیرش سورن پلاس رو راحت میزاره تو جیبش


  • ELX!

    تاریخ : ۲۵ - مرداد - ۱۴۰۲

    اتفاقا برعکس موتور tu5کم هزینه تره تاxu7pخیلی بهتره کم صداتره قطعاتش بهتر وراحت گیرمیاد xu7pافتضاحه


  • حامد

    تاریخ : ۸ - تیر - ۱۴۰۲

    من پارس xu7p دارم درسته هزینه های استهلاکش پایینتره روغنش هم ارزونتره قطعات موتورش هم فراوانتره وتعمیرموتورش کم هزینه تره ولی درعوض موتورxu7p قطعات بادوام تری داره وروغنش هم گرونترهست درعوض دیرتر خراب میشه وعمرموتور زیاده اگر درست ازش نگهداری شه وهمون روغن مناسبش رو بریزیم وهردوسه تا باک یه بار بنزین سوپر بزنیم یا بنزین معمولی به اضافه یه شیشه اکتان استفاده کنیم.