بیماری جدید بهاری که یقه کشاورزان گندمکار را گرفته است

مدیرکل دفتر پیش آگاهی و کنترل عوامل خسارت زای سازمان حفظ نباتات کشور گفت: سه برگ انتهایی ساقه گندم بیش از ۷۰ درصد در عملکرد گندم تاثیر دارد و بنابراین حفظ این سه برگ انتهایی که به خوشه منتهی می‌شود اهمیت بسیاری دارد. به گزارشاول فارس ، آهنگران در گفتگو با صدا و سیما  گفت: […]

مدیرکل دفتر پیش آگاهی و کنترل عوامل خسارت زای سازمان حفظ نباتات کشور گفت: سه برگ انتهایی ساقه گندم بیش از ۷۰ درصد در عملکرد گندم تاثیر دارد و بنابراین حفظ این سه برگ انتهایی که به خوشه منتهی می‌شود اهمیت بسیاری دارد.

به گزارشاول فارس ، آهنگران در گفتگو با صدا و سیما  گفت: گندم به عنوان یکی از محصولات استراتژیک کشور محسوب می‌شود و عوامل خسارت زای مختلفی از جمله آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز می‌تواند بر این محصول خسارت بزنند. در سال زراعی جاری بالغ بر ۶ میلیون هکتار از اراضی قابل کشت کشور، زیرکشت گندم قرار گرفته و باتوجه به شرایط آب و هوایی متفاوت امسال نسبت به سال‌های زراعی قبل، خطر شیوع آفت زنگ زرد، گندمزار‌ها را تهدید می‌کند.
بیماری زنگ زرد گندم
وی با بیان اینکه با اطلاعات دریافتی سامانه پیش آگاهی سازمان حفظ نباتات کشور، اواخر بهمن ماه گذشته به عنوان بهترین زمان مبارزه با بیماری‌های برگی گندم به ویژه بیماری زنگ زرد گندم مورد تاکید قرار گرفت، افزود: از بهمن ماه گذشته تا امروز بالغ بر یک میلیون هکتار از گندمزار‌ها در استان‌های مختلف کشور تحت پوشش مبارزه با بیماری‌های برگی گندم قرار گرفته اند که نسبت به سال‌های قبل رشد خیلی زیادی داشته است که عمده‌ترین عامل آن، شرایط آب و هوایی مساعدی بوده که داشتیم.

آهنگران درباره بیماری رنگ زرد گندم اظهار داشت: در حوزه بیماری زنگ زرد گندم سه برگ انتهایی گندم بر بیش از ۷۰ درصد در عملکرد گندم تاثیر دارد و بنابراین حفظ این سه برگ انتهایی که به خوشه منتهی می‌شود در عملکرد گندم تاثیر فراوانی دارد چراکه موادغذایی که در این سه برگ تولید شده و نهایتا در دانه ذخیره می‌شود.

وی تصریح کرد: یکی از عوامل خسارت زای مهمی که می‌تواند به این سه برگ انتهایی خسارت وارد کند، بیماری‌های برگی به ویژه موضوع بیماری زنگ زرد گندم است که در صورتی که شرایط آب و هوایی مساعد باشد، این بیماری به سرعت می‌تواند گسترش پیدا کند و در صورتی که مبارزه خوبی با این بیماری در شرایط مساعد انجام نشود ممکن است تا ۷۰ درصد خسارت در محصول گندم یک مزرعه ایجاد کند.

مدیرکل دفتر پیش آگاهی و کنترل عوامل خسارت زا گفت: قارچ کش‌های مناسب مبارزه با این بیماری به اندازه کافی در کشور تدارک دیده شده و توصیه‌های لازم هم به کشاورزان محترم ارائه می‌شود. با این حال نیاز است که کشاورزان محترم این قضیه را جدی بگیرند و توصیه‌هایی که در عرصه می‌شود توجه کنند.
آهنگران گفت: گندم کاران مناطق معتدل و سردسیر کشور باتوجه به مساعد بودن شرایط آب و هوایی برای گسترش بیماری‌های برگی به ویژه بیماری زنگ زرد گندم نیاز است که سمپاشی مزارع را با قارچ کش‌های مناسب انجام دهند و این اقدام را به مشاهده علائم بیماری موکول نکنند چراکه اگر کشاورز بخواهد به دنبال علایم بیماری بگردد کار از کار گذشته است.

مطالب مرتبط

این داروی محبوب باعث آسیب مغزی و خودکشی می‌شود

۱۰ عفونت و بیماری که در محیط باشگاه به آنها مبتلا می شوید!

۱۲ بیماری نادر و عجیب غریب که تاکنون اسم آنها به گوشتان نخورده!

نظرات