خشک کردن ریحان در خانه با ۳ روش ساده و کاربردی

خشک کردن ریحان در خانه با ۳ روش ساده و کاربردی

استفاده از گیاهان معطر خشک به‌عنوان یک طعم‌دهنده در غذاهای مختلف، طعم و مزه لذیذی به غذاها می‌دهد.

خشک‌کردن یک ‌راه ساده و ارزان برای نگهداری سبزی‌ها در مدت طولانی‌ست و اگر به‌درستی انجام شود به حفظ مواد مغذی کمک می‌کند. خشک‌کردن روش بسیار ارزانی‌ست و دیگر لازم نیست برای خرید ریحان خشک مبلغی را پرداخت کنید. خشک کردن ریحان باید دقیق انجام شود و این کار نیاز به صبر و حوصله فراوان دارد.در ادامه این مطلب به شما ۳ روش عالی برای خشک کردن ریحان معرفی می کنیم پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

۱-شیوه خشک کردن ریحان در هوای آزاد

سنتی‌ترین، ارزان‌ترین و ساده‌ترین روش خشک کردن ریحان، خشک‌کردن در هوای آزاد است. برای این‌که ریحان را در هوای آزاد خشک کنید، باید مراحل زیر را با دقت انجام دهید.

در ابتدا لازم است که ریحان‌ها را کاملا بشویید تا هرگونه آلودگی که ممکن است روی آن‌ها وجود داشته باشد به‌طور کامل از بین برود.ریحان‌ها را با چرخاندن در یک‌کاسه آب سرد بشویید. در این مرحله به‌دقت به برگ‌ها نگاه کنید و برگ‌های تیره و له‌شده را دور بیندازید. ریحان‌ها را به‌آرامی بشویید.

در روش خشک کردن ریحان بدون سیاه شدن، یک حوله یا دستمال تمیز پهن کنید و ریحان‌ها را به مدت یک ساعت روی آن‌ قرار دهید تا رطوبت سطحی آن‌ها از بین برود. حتماً این کار را انجام دهید تا از سیاه‌شدن ریحان‌ها جلوگیری کنید.

با استفاده از یک نخ هر ۳ تا ۴ ساقه ریحان را به هم گره بزنید. ریحان تازه، رطوبت بسیار بالایی دارد؛ به همین دلیل باید ریحان‌ها را در دسته‌های کوچک، بسته‌بندی کنید.ساقه‌های ریحان را به‌صورت وارونه در محلی آویزان کنید تا خشک شوند. برای آویزان‌کردن ساقه‌ها، می‌توانید از دستگیره‌های آشپزخانه یا رخت‌آویز استفاده کنید.

ساقه‌ها را باید در مکانی قرار دهید که نسبتا گرم باشد. دمای مطلوب در روش خشک کردن ریحان بدون سیاه شدن، بین ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتی‌گراد است. ریحان‌ها باید در مکانی قرار گیرند که حشرات قادر به خوردن و جویدن آن‌ها نباشند و جریان هوا به‌خوبی در آن مکان برقرار باشد. ریحان‌ها باید در مکانی خشک و به‌دور از نور مستقیم قرار گیرند. نور خورشید، روغن‌ موجود در برگ ریحان را خراب می‌کند و باعث خرابی طعم‌ آن‌ها می‌شود.

برای این‌که ریحان‌ها از گردوخاک در امان باشند، آن‌ها را در یک کیسه یا پاکت کاغذی قرار دهید و چند سوراخ روی آن ایجاد کنید تا هوا درون آن جریان داشته باشد.
در این شیوه ، ۲ تا ۴ هفته طول می‌کشد تا گیاه به‌طور کامل خشک شود. بعد از خشک‌شدن، برگ‌ها را از ساقه جدا کنید و آن‌ها را در یک ظرف شیشه‌ای یا پلاستیکی قرار دهید.

خشک کردن ریحان

۲- شیوه خشک کردن ریحان با ماکروویو

یکی از سریع‌ترین روش‌ها برای خشک کردن ریحان، استفاده از ماکروویو است. اگر زمان یا فضای کمی برای خشک کردن ریحان دارید، این روش مناسب شماست. مراحل این روش را به‌دقت دنبال کنید تا روش خشک کردن ریحان بدون سیاه شدن را به‌وسیله ماکروویو فرابگیرید.

در مرحله اول لازم است که ریحان‌ها را بادقت کاملا بشوید تا هرگونه کثیفی از روی آن‌ها به‌طور کامل پاک شود.در این روش در هر مرحله فقط ۳ یا ۴ ساقه را برای خشک‌کردن انتخاب کنید.

ریحان‌ها را روی دستمال‌کاغذی یا پارچه قرار دهید و آن را داخل ماکروویو بگذارید. ماکروویو را در بالاترین دما تنظیم کنید و به مدت ۲۰ تا ۳۰ ثانیه روشن بگذارید.بعد از ۳۰ ثانیه، برگ‌ها را مورد بررسی قرار دهید. اگر برگ‌ها چروک شده بودند، دیگر لازم نیست آن‌ها را در ماکروویو قرار دهید.

اگر برگ‌ها چروک نشده بودند، مجددا آن‌ها را به مدت ۲۰ تا ۳۰ ثانیه داخل ماکروویو قرار دهید. توجه داشته باشید که بیش از سه دقیقه نباید ریحان‌ها داخل ماکروویو قرار گیرند.

در روش خشک کردن ریحان بدون سیاه شدن، زمانی که ریحان‌ها کاملا سرد شدند، برگ‌های چروک‌شده را از ساقه جدا کنید و آن‌ها را داخل ظرف شیشه‌ای یا پلاستیکی بریزید.

خشک کردن ریحان

۳-استفاده از خشک کن

در چند سال اخیر، دوباره مصرف میوه خشک در بین خانواده ها رواج پیدا کرده است. اگر در منزل دستگاه خشک کن دارید, می توانید از آن برای خشک کردن ریحان استفاده کنید. به ویژه اینکه می توانید حجم بالایی ریحان را با این روش خشک کنید.

  • ریحان را تمیز کنید.
  • برگ ها را از ساقه به آرامی جدا کنید.
  • برگ های آسیب دیده، حتما در دستگاه خشک کن می سوزد پس حتما آن ها را جدا کنید.
  • جهت اطمینان برای از بین بردن تمامی باکتری ها می توانید اجازه دهید تا با آبی که در دمای معمولی است و کمی سرکه گندزدایی شود.
  • برگ ها را باید کاملا روی دستمال آشپزخانه خشک کنید.
  • دستگاه خشک کن را روی ۹۵ درجه بگذارید. البته ممکن است دستگاه شما تنظیمات متفاوتی داشته باشد.
  • بهتر است هر چندساعت برگ ها را چک کنید.
  • معمولا حدود ۱۲ تا نهایتا یک روز زمان می برد.

روش نگهداری از ریحان خشک

ریحان خشک را اگر به‌درستی نگهداری کنید تا یک سال دوام می‌آورد. گیاهان و سبزی‌های خشک با گذشت زمان، طعم خود را از دست می‌دهند و نور اضافی، این فرایند را سریع‌تر می‌کند. به همین دلیل بهتر است که ریحان خشک را در مکانی تاریک نگهداری کنید.

ریحان خشک بهتر است در ظروف شیشه‌ای یا پلاستیکی مات نگهداری شود. این ظروف باید درِ محکمی داشته باشند تا هوا نتواند در آن‌ها نفوذ کند. بهتر است برگ‌های خشک‌شده را به‌صورت برگ کامل نگهداری کنید و تنها زمانی که به ریحان خشک خردشده نیاز دارید، آن‌ها را خرد کنید.

مطالب مرتبط

روش های خشک کردن آلبالو در خانه + نکات کاربردی

طرز تهیه قیسی یا زردآلو خشک به ۵ شیوه ساده و راحت

انواع روش های خشک کردن غوره در خانه

نظرات