درمان های خانگی پیچ خوردگی مچ پا
و این موضوع در اکثر موارد موارد شامل آسیب دیدن رباط ها در قسمت بیرونی پا می شود.درمان پیچ خوردگی پا به میزان آسیب دیدگی بستگی دارد .در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا به علائم و درمان های خانگی پیچ خوردگی پا اشاره کنیم.
نشانهها و علائم پیچ خوردگی پا
بروز این علائم نشان از پیچ خوردگی مچ پای شما میدهد:
- درد
- تورم
- کبودی
- رنگپریدگیِ پوست پا
- خشک و سفتشدن مچ پا
- حساسشدنِ مچ پا با لمس آن
- عدم تحمل وزن بدن روی پای آسیبدیده
علل پیچ خوردگی مچ پا
پیچ خوردگی زمانی بروز پیدا می کند که قوزک پا مجبور به حرکت در خلاف جهت دامنه حرکتی خود شود که این امر منجر به کشیده شدن یک یا چند رباط و پارگی جزئی یا کامل آن ها خواهد شد.
علل متداول پیچ خوردگی پا میتواند شامل موارد زیر باشد:
- لغزشی که منجر به پیچ خوردگی مچ پا شود
- فرود آمدن نا مناسب پس از پریدن به سمت بالا
- پیاده روی و ورزش روی یک سطح ناهموار
- فرود آمدن شخصی دیگر در هنگام انجام فعالیت های ورزشی روی پاهای شما
پیشگیری از بروز پیچ خوردگی پا
با انجام این راهکارها مچ پای خود را تقویت و از بروز هر گونه آسیبی به آن پیشگیری کنید.
- توجه به سطوح ناهموار
- استفاده از مچبند ورزشی
- گرم کردن بدن قبل از ورزش
- نپوشیدن کفشهای پاشنه بلند
- پوشیدن کفش با کیفیت و متناسب با فعالیتتان
- بانداژ کردنِ مچ پای حساس و مستعد آسیبدیدگی
- انجام ورزشهای قدرتی و تعادلی برای تقویت عضله مچ پا
- دست کشیدن از فعالیت یا کاهش سرعت فعالیت بعد از احساس خستگی و بدن درد
عوارض پیچ خوردگی مچ پا
عدم درمان به موقع مچ پا و انجام فعالیت های سنگین پس از پیچ خوردگی آن ، می تواند منجر به بروز عوارض زیر شود:
- درد مزمن مچ پا
- بی ثباتی مفاصل مچ پا
- آرتروز در مفاصل مچ پا
درمان های خانگی پیچ خوردگی مچ پا
روش های خانگی که به تسکین آسیب دیدگی مچ پا کمک می کنند عبارتند از:
استراحت کردن :
استراحت کردن به بهبودی مچ پا و ایجاد ثبات در ناحیه آسیب دیده کمک می کند .
یخ :
قرار دادن کیسه یخ بر روی ناحیه آسیب دیده باعث کاهش یافتن جریان خون و کاهش درد و تورم در این ناحیه شود اما با این وجود دقت کنید که بسته یخ را ابتدا درون یک حوله پیچیده و سپس بر روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید .
بستن ناحیه آسیب دیده :
بستن ناحیه آسیب دیده با تکه ای پارچه می تواند به کاهش درد و تورم ناحیه مورد نظر کمک کند اما با این وجود دقت کنید که پارچه را آنقدر محکم نبندید که باعث افزایش میزان آسیب دیدگی شود .
بالا بردن پا :
بالا بردن پا باعث کاهش میزان مایع انباشته شده در مفصل و تسکین تورم و درد در این ناحیه خواهد شد و همچنین بهتر است پای خود را بر روی بالشی نرم قرار دهید . قرار دادن قوزک پا در سطحی بالاتر از کفل به پیشگیری از تورم و حصول اطمینان از استراحت پا کمک می کند.
حرارت :
گرما جریان خون را در اثر آسیب دیدگی افزایش می دهد و این امر به بهبودی ناحیه آسیب دیده و کاهش درد آن کمک خواهد کرد. البته در صورتی که التهاب مچ پا به طور کامل برطرف نشده است ، از گرم کردن ناحیه مورد نظر خودداری کنید و پس از کاهش تورم، سعی کنید ناحیه مورد نظر را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه گرم کنید .
سرد و گرم کردن ناحیه مورد نظر به متناوب نیز به تسکین درد و التهاب آن کمک می کند.
کشش :
کشش عضلات مچ پا بعد از گذشت مدتی از دوران نقاحت به بهبود سریع تر آن و جلوگیری از ضعف بافت ها کمک می کند . کشش عضلات همچنین به گردش خون بهتر در ناحیه آسیب دیده کمک خواهد کرد . حداقل ۳ مرتبه در روز مچ پا را با حرکاتی آرام در تمام جهت بکشید . ابتدا پا را به سمت جلو و سپس به سمت عقب و سپس در جهت عقربه های ساعت حرکت دهید.
پیاده روی :
با کاهش تورم ، پیاده روی می تواند به بهبودی مچ پا آسیب دیده کمک کند و پس از بهبودی مچ پا به تدریج تا مسافت های طولانی تری پیاده روی کنید . با این وجود دقت کنید که از متمرکز کردن وزن بدن خود بر روی پاهای آسیب دیده خودداری کنید.
ماساژ :
ماساژ می تواند ضمن بهبود جریان خون به ناحیه آسیب دید، درد را کاهش دهد . در صورتی که آسیب دیدگی شدید باشد ، فرد باید از یک متخصص ماساژ درمانی کمک بگیرد . در صورت خفیف بودن آسیب دیدگی ، فرد به خودی خود می تواند ناحیه مورد نظر را به آرامی ماساژ دهد و در صورت شدید تر شدن درد، از ماساژ دادن مچ پایتان صرف نظر کنید .
فیزیوتراپی :
در صورت شدید بودن درد مچ پا ، انجام تمرینات فیزیوتراپی ضروری می باشد . متخصص فیزیوتراپ با معاینه ناحیه آسیب دیده ، تمرینات مناسبی با توجه شیوه زندگی فرد به او ارائه خواهد داد
بررسی گردش خون :
اطمینان یابید که بانداژ بیش از اندازه تنگ نباشد. برای اینکه مطمئن شوید بانداژ تنگ بسته نشده ، ناخن یکی از انگشت های پا را فشار دهید تا سفید شود ، سپس آن را آزاد کنید. رنگ ناخن باید سریع به حالت عادی بازگردد. در غیر اینصورت بانداژ تنگ بسته شده است باندپیچی را دوباره انجام دهید.