• 02 آذر 1403
  • دسته‌بندی: آشپزی
  • شناسه خبر : 160657

دستور تهیه ترشی شور گل‌کلم خانگی فوری با طعم بی‌نظیر

درست کردن شور فوت‌وفن‌های خودش را دارد؛ در غیر این صورت ممکن است خوشمزه نشود، جا نیفتد یا اینکه زود خراب شود.

دستور تهیه ترشی شور

پس بهتر است برای درست کردن شور این نکات را رعایت کنید. ما در این مطلب طرز تهیه شور را به روشی ساده و فوری آموزش می‌دهیم و می‌گوییم که چگونه می‌توانید آن را به‌راحتی در خانه درست کنید و از طعم بی‌نظیر آن در کنار غذا لذت ببرید. پس تا انتها همراه‌ ما باشید.

مواد لازم

برای درست کردن شور خوشمزه و جاافتاده باید از مواد غذایی تازه و مرغوب استفاده کنید. پس ابتدا مواد لازم را بر طبق جدول زیر آماده نمایید:

گل کلم : ۱۰ کیلو
هویج : یک‌ونیم کیلو
خیار : ۱ کیلو
کرفس : ۱ بوته
فلفل تند : ۲۰ عدد
سیر : ۲ بوته
سرکه سفید : به مقدار لازم
نمک : به مقدار لازم
آب جوشیده : به مقدار لازم
ترخون، مرزه و سبزی کرفس : به مقدار کم برای خوش‌عطر شدن

دستور تهیه ترشی شور

طرز تهیه ترشی شور گل‌کلم فوری

برای درست کردن شور خوشمزه مراحل زیر را گام‌به‌گام پیش بروید:

مرحله اول: ابتدا گل‌کلم‌ها را از هم جدا کنید؛ طوری‌که اندازه آن درشت باشد. حالا گل‌‌کلم‌‌ها را داخل یک لگن آب بگذارید و چند بار آب آن را عوض کنید. سپس همه گل‌کلم‌ها را داخل یک سبد بریزید تا آب اضافی‌شان خارج شود. بعد از آن یک پارچه تمیز بردارید و آن‌ها را روی پارچه بگذارید تا گل‌کلم‌ها کاملا خشک شوند؛ طوری‌که هیچ رطوبتی نداشته باشند.

مرحله دوم: در این مرحله کرفس‌‌ها را خرد کنید، داخل لگن بریزید، چند بار آب آن را عوض کنید و در آخر اجازه دهید تا کاملا خشک شوند. خیارها را بشویید و با خلال دندان چند سوراخ روی آن ایجاد کنید تا کاملا ترد شوند. حالا خیارها را روی یک پارچه بگذارید تا آب اضافی‌شان کاملا گرفته شود. می‌توانید خیارها را به صورت درشت خرد کنید یا درسته داخل شور بیندازید. پوست هویج‌ها را بگیرید و به‌صورت درشت خرد کنید؛ در آخر آن‌ها را روی یک پارچه نم‌گیر بگذارید تا رطوبت اضافی‌شان گرفته شود.

مرحله سوم: در این مرحله به سراغ درست کردن ترکیب آب نمک و سرکه بروید. نسبت سرکه به آب باید یک به هشت باشد. یعنی به‌ازای هر یک لیوان سرکه باید ۸ لیوان آب بریزید. به‌ازای هر لیتر آب هم سه قاشق سرپر نمک نیاز است. در ابتدا یک قابلمه مناسب بردارید و آب را داخل آن بریزید. اجازه دهید تا آب روی حرارت بماند و به جوش بیاید. سپس آن را از روی حرارت بردارید و فوراً نمک را اضافه کنید. این ترکیب را آنقدر هم بزنید تا نمک کاملا در آب حل شود. وقتی کمی از حرارت افتاد، سرکه را هم بریزید.

مرحله چهارم: در این مرحله ظرف‌های شیشه‌ای مورد نظرتان را بردارید و خوب بشویید تا کاملا تمیز شود. سپس آن را خشک کنید. حالا مواد شور را لایه‌به‌لایه با سبزیجات خشک داخل ظرف بچینید و سیر و فلفل تند را هم بین لایه‌ها قرار دهید. حالا مخلوط سرکه و آب نمک را روی آن بریزید طوری‌که به‌طور کامل روی مواد را بگیرد. درب ظرف را ببندید و اجازه دهید تا به مدت سه الی چهار روز در محیط آشپزخانه بماند و به مدت یک هفته آن را داخل یخچال نگه دارید. بعد از این مدت، شور کاملا جا می‌افتد و آماده مصرف می‌شود.

طرز تهیه شور مخلوط به همین سادگی‌ست. می‌توانید با کمترین هزینه آن را در خانه درست کنید و از طعم بی‌نظیرش لذت ببرید.

دستور تهیه ترشی شور

نکات مهم در طرز تهیه شور گل‌کلم

طرز تهیه شوری بسیار آسان است؛ اما نکات زیر می‌تواند از خراب شدن آن جلوگیری کند:

  • بهتر است حتما از آب جوشیده استفاده کنید تا شورتان کپک نزند.
  • اگر سرکه شما طعم تیزی دارد، می‌توانید در نسبت بالا، به جای ۱ لیوان، از نصف لیوان سرکه استفاده کنید.
  • تا وقتی‌که شور به‌طور کامل نرسیده‌است، درب آن را باز نکنید.
  • میزان فلفل در شور، به ذائقه‌تان بستگی دارد؛ اگر می‌خواهید طعم شور تندتر شود، می‌توانید روی فلفل‌ها چند شیار ایجاد کنید تا طعم تندی‌شان به‌طور کامل وارد شور شود یا اینکه تعداد فلفل‌های تند را بیشتر کنید.
  • از قرار دادن شور در معرض نور خورشید جلوگیری کنید.
  • لزجی و لغزندگی شور نشان‌دهنده ورود هوا به داخل آن است. برای جلوگیری از این اتفاق ظرف شور را حتما پر کنید، زیر درب آن نایلون بگذارید و سپس آن را محکم ببندید.

سوالات متداول

۱. چرا در طرز تهیه شور خانگی باید حواس‌مان باشد که سبزیجات و شیشه هیچ رطوبتی نداشته باشد؟

چون رطوبت شیشه و سبزیجات باعث کپک زدن شور می‌شود.

۲. چگونه می‌توانیم شور زردرنگ درست کنیم؟

برای درست کردن شور زرد رنگ، مقداری زردچوبه به ترکیب آب و نمک اضافه کنید و سپس به همراه سرکه روی شور بریزید.

۳. برای تهیه شور از چه نوع سرکه‌ای باید استفاده کرد؟

برای تهیه شور باید از سرکه سفید استفاده کرد.

۴. طرز تهیه شور گل‌کلم بدون سرکه چگونه است؟

اگر طعم سرکه را دوست ندارید، می‌توانید شور را فقط با ترکیب آب و نمک درست کنید.

مطالب مرتبط

طرز تهیه فوری لیته لبو و بادمجان ؛ فوت و فن‌های درست کردن این ترشی زمستانی

دستور تهیه رولت هندوانه با طعمی بی نظیر مخصوص شب یلدا

دستور تهیه مرغ همایونی یک غذای شیک و خوش طعم برای مهمانی ها و مجالس

نظرات