ایران

دور جدید مذاکرات واشنگتن و تهران؛ سه‌شنبه در ژنو

به گزارش رسانه آمریکایی «آکسیوس» تداوم گفتگوهای آغاز شده در عمان روز سه‌شنبه در ژنو به انجام می رسد.

به گزارش اول فارس  به خبرگزاری آناتولی: وبگاه آمریکایی «آکسیوس» روز شنبه از تدارکات گسترده برای برگزاری دور دوم مذاکرات غیرمستقیم میان ایالات متحده و ایران در روز سه‌شنبه هفته جاری در شهر ژنو سوئیس خبر داد.

بر اساس گزارش این سایت به نقل از یک مقام آمریکایی و سه منبع آگاه، این دور از گفتگوها در ادامه مذاکراتی است که از ششم فوریه جاری در سلطنت عمان آغاز شده بود.

ترکیب تیم‌های مذاکره‌کننده

در این گزارش اشاره شده است که هیئت آمریکایی شامل استیو ویتکوف، فرستاده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور خاورمیانه، به همراه جرد کوشنر خواهد بود. ریاست هیئت ایرانی را نیز عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، بر عهده خواهد داشت. همچنین انتظار می‌رود بدر بن حمد البوسعیدی، وزیر امور خارجه عمان، به عنوان میانجی بین دو طرف در این گفتگوها شرکت کند.

پیشینه مذاکرات

در ششم فوریه جاری، سلطنت عمان میزبان دور جدیدی از مذاکرات هسته‌ای میان تهران و واشنطن بود. این گفتگوها پس از وقفه‌ای طولانی ناشی از حملات اسرائیل و ایالات متحده به ایران در ژوئن ۲۰۲۵، مجدداً از سر گرفته شد. پیش از این، اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرده بود که دور مذاکرات مسقط با توافق طرفین بر ادامه گفتگوها به پایان رسیده است.

فضای تنش و اولتیماتوم‌ها

این تحولات دیپلماتیک در حالی صورت می‌گیرد که گزارش‌های رسانه‌ای از تصمیم واشنطن برای اعزام ناو هواپیمابر «یو اس‌ اس جرالد آر. فورد» به خاورمیانه جهت تقویت حضور نظامی در کنار ناو گروه «یو اس‌ اس آبراهام لینکلن» حکایت دارد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، پیش‌تر تأکید کرده بود که کشورش خواهان دستیابی به توافق با ایران است، اما همزمان نسبت به پیامدهای شکست در دستیابی به این توافق هشدار داد.

مواضع طرفین: خطوط قرمز تهران و واشنطن

  • دیدگاه ایران: تهران معتقد است واشنطن و اسرائیل به دنبال بهانه‌جویی برای مداخله و تغییر نظام هستند. ایران ضمن تأکید بر پاسخ به هرگونه حمله نظامی (حتی محدود)، بر لغو تحریم‌های اقتصادی غرب در ازای پذیرش محدودیت‌های هسته‌ای پافشاری می‌کند.

  • مطالبات آمریکا: ایالات متحده خواهان توقف کامل غنی‌سازی اورانیوم و انتقال اورانیوم با غنای بالا به خارج از ایران است. همچنین واشنطن به دنبال گنجاندن برنامه موشکی و حمایت ایران از گروه‌های منطقه در جدول مذاکرات است؛ موضوعی که ایران قاطعانه آن را رد کرده و تأکید دارد که تنها درباره پرونده هسته‌ای مذاکره می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا