روزگار باورنکردنی غذاخوری های شیراز با مسافرین و مهمانان جشن و ترحیم !

روزگار باورنکردنی غذاخوری های شیراز با مسافرین و مهمانان جشن و ترحیم !

بر کسی پوشیده نیست که رستوران داری و فست فودی از مشاغل پرطرفدار در ایران است اما این شغل از مشاغل بسیار پر ریسک است که عوامل مختلفی می‌تواند بر میزان درآمد آن تاثیر گذار باشد. خبرگزاری ایلنا: کاهش قابل توجه فروش در دوران کرونا و سپس افزایش قیمت‌های قابل توجه در مواد اولیه غذا […]

بر کسی پوشیده نیست که رستوران داری و فست فودی از مشاغل پرطرفدار در ایران است اما این شغل از مشاغل بسیار پر ریسک است که عوامل مختلفی می‌تواند بر میزان درآمد آن تاثیر گذار باشد.

خبرگزاری ایلنا: کاهش قابل توجه فروش در دوران کرونا و سپس افزایش قیمت‌های قابل توجه در مواد اولیه غذا شرایطی را ایجاد کرد که طی یکی دو سال اخیر بسیاری از رستوران‌ها و اغذیه‌فروشان در شیراز ناچار به خداحافظی با این حرفه شدند.

نایب رئیس اتحاد‌‌‌یه صنف رستوران د‌‌‌اران و سفره خانه های سنتی شیراز  با بیان اینکه در شرایط فعلی رستوران ها و غذاخوری های سطح شیراز با یک بحران جدی مواجه شده اند، می گوید: افزایش هزینه های مواد اولیه و حقوق مزایا و اجاره بها، مالیات بر ارزش افزوده و …. باعث شده تا رستوران ها و غذا خوری های شیراز به شدت با مشکل مواجه شوند.

علی اکبر قوی پنجه  با اشاره به اینکه چند سالی است که خانواده ها و افراد همانند گذشته جهت مراسمات شادی در رستوران گرد هم نمی آیند، می افزاید: در حال حاضر حدود ۸۰ درصد مراجعه کنندگان به رستوران های شیراز یا مسافرند و یا مهمان برخی  مراسم  ترحیم  و جشن و… هستند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر سود زیادی به افرادی که هزینه زیادی را صرف راه اندازی رستوران در سطح شهر شیراز می کنند تعلق نمی گیرد، ادامه می دهد: در شرایط فعلی تنها افرادی که عشق به حوزه غذا دارند در این بخش مشغول به فعالیت هستند چرا که دیگر گرانی ها اجازه کسب سود را به رستوران های سطح شهر شیراز نمی دهد.

نایب رئیس اتحاد‌‌‌یه صنف رستوران د‌‌‌اران و سفره خانه های سنتی شیراز با اشاره به اینکه رستوران داری دیگر جوابگوی مغازه داران نیست، بیان می کند: ریزش مشتری و در آمدهای رستوران داری دو موضوع جداگانه هست که باید مورد بررسی و ارزیابی قرار بگیرد.

قوی پنجه با اشاره به اینکه قیمت یک چلو ماهیچه در سال ۱۳۹۳ حدود ۱۸ هزار تومان بود، می افزاید: امادر حال حاضر قیمت  یک پرس چلو ماهیچه به ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.

وی با بیان اینکه در شرایط فعلی قیمت غذها به هیچ وجه مقرون به صرفه نیست و افزایش نرخ تورم باعث شده تا دیگر رستوران داری صرفه اقتصادی نداشته باشد، می گوید: در شرایط فعلی قشر طبقه یک جامعه در شیراز از رستوران استقبال می کند و این در حالی است که قشر متوسط به پایین دیگر از چرخه حضور در رستوران ها و فست فودها حذف شده اند.

به گفته وی قیمت هر پرس غذای معمولی و متوسط به حدود ۲۵۰ هزار تومان رسیده است.

عدم استقبال از فست فودی ها و رستوران ها

محمدرضا احمدپناه رئیس اتحادیه پیتزا فروشان و اغذیه شیراز هم با بیان اینکه  در حال حاضر وضعیت بازار ساندویچی و فست فود در شیراز با یک کسادی بی سابقه ای مواجه است، می گوید: شوربختانه گرانی ها و افزایش قیمت و جیب خالی مردم باعث شده تا افراد دیگر از خوراک در ساندویچی ها و رستوران ها استقبال نکنند و مدتی است که از حضور در این مغازه ها عقب نشینی کرده اند.

وی در گفت و گو با ایلنا با اشاره به اینکه در شرایط فعلی گرانی های مواد غذایی و گوشت مرغ و گوسفند شرایط را پیش از پیش برای ساندویچی ها و رستوران ها دشورا کرده است، می افزاید:  پایین بودن درآمدها و گرانی هزینه ها باعث شده تا وضعیت اقتصادی و فعالیت ساندویچی ها به شدت خراب شود و گرانی ها شرایط را برای تمام اقشار دشوار کرده است.

رئیس اتحادیه پیتزا فروشان و اغذیه شیراز در ادامه با بیان اینکه شوربختانه قشر های ضعیف قدرت خرید ساندویچ را به کل از دست داده اند، می گوید: قیمت ارزان ترین ساندویچ ها مانند فلافل و کتلت به بیش از ۴۰ هزار تومان رسیده است که این مهم باعث شده تا قشر ضعیف قید خرید ساندویچ های ارزان قیمت را بزنند.

احمدپناه با بیان اینکه قشر های متوسط به فست فود و ساندویچ های ارزان قیمت رو آورده اند، می افزاید: در حال حاضر قشر های متوسط به بالا همانند قبل از خرید فست فود استقبال نمی کنند.

وی با بیان اینکه در صورت تداوم این شرایط بسیاری از ساندویچی ها و فست فود ها در شیراز از فعالیت دست می کشند، بیان می کند: حدود ۴ سال است که ریزش در ساندویچی و فست فودهای شیراز روند صعودی گرفته است و این در حالی است که از سال گذشته تاکنون گرانی ها باعث شده تا افراد زیادی از فعالیت در ساندویچی و فست فود دست بکشند.

رئیس اتحادیه پیتزا فروشان و اغذیه شیراز با بیان اینکه از سال گذشته تاکنون بسیاری از افرادی که اقدام به ثبت نام جهت اخذ پروانه کسب کرده بودند به دلیل شرایط بد اقتصادی دست از این کار کشیدند، بیان می کند: حدود ۳۰ درصد از مغازه های ساندویچی و فست فودی که دارای پروانه کسب بودند از این شغل کوچ کردند.

وی با بیان اینکه میزان اجاره های مغازه ها در نقاط پر درآمد بسیار زیاد و سنگین است، می گوید: در حاضر هیچ پیش بینی از آینده بازار نداریم و در صورتی که روند فعلی در آینده تکرار شود شاهد ریزش ۵۰ درصد مغازه های ساندویچی و فست فود در شیراز خواهیم بود.

خواندن این مطالب را  هم پیشنهاد می کنیم:

آنچه ایرانی ها باید از بهرام چوبین بدانید

تست هوش بچه ها و بزرگسالان: فقط ۲ درصد افراد می توانند چکش پنهان در اتاق را در ۷ ثانیه پیدا کنند!

کانال خبر فوری فارس و ایران 

کانال اول فارس در واتساپ

 کانال اول فارس در  تلگرام

 کانال اول فارس در  ایتا 

 کانال اول فارس در سروش

کانال اول فارس در روبیکا

 کانال اول فارس در  بله 

مطالب مرتبط

اعلام محدودیت های «تکراری» استانداری برای سیل اتباع افغانستانی در استان فارس(+ویدئو)

اطلاعیه محدودیت ترافیکی یکماهه در مسیر غرب به شرق بلوار چمران شیراز

مرگ ۵ نفر بر اثر بیماری هاری در شیراز

نظرات

  • م.ن

    تاریخ : ۱۵ - اردیبهشت - ۱۴۰۲

    اگر رستوران غذای با کیفیت درست کنه و سرویس خوب به مشتری بده .مشتری با قیمتش هم کنار میاد. غذای آشغال با قیمت گران را هیچ کس قبول ندارن. مسخره بازی را بگذارید کنار.


  • مرتضی

    تاریخ : ۲۵ - فروردین - ۱۴۰۲

    والامنکه چندساله غذای بیرون نخوردم یک شب بچم گفت بادوستم ببرمون ساندویج بخوریم بقران قیمتهاروکه دیدم گفتم این غذاش خوب نیست اومدم ازدست فروشهاقیمت اوناهم بالابودبه ناچاربرای اوناگرفتم خودمم گفتم معدم دردمیکنه نمیخام چقدرجلوزن وبچمون شرمنده بشیم امروزرفتم سیب وپرتقال بگیرم هرکدوم کیلو۵۰تومان نگرفتم برگشتم خونه


  • مهدی

    تاریخ : ۲۴ - فروردین - ۱۴۰۲

    حاجی رستوران دارا هم بی انصافن، به سود کمتر از صد و پنجاه درصد قانع نیستن، البته یک سر ماجرا هم مالکین هستن که اجاره بهای سنگین از مغازه ها میخوان، این دو عامل اصلی ترین دلیل کم شدن توان خرید مردم هست، امان از قشر سرمایه دار بی انصاف


  • تبسم

    تاریخ : ۲۴ - فروردین - ۱۴۰۲

    دیگه رستوران رفتن به خاطره پیوست


  • حسنی

    تاریخ : ۲۴ - فروردین - ۱۴۰۲

    شاید کسی باور نکنه سه ماه هست نه خودم و نه خانواده گوشت ، مرغ یا ماهی نخورده ایم. نداریم….خدای ما گرسنگان هم یه روز خودشو نشون میده


  • رضا

    تاریخ : ۲۴ - فروردین - ۱۴۰۲

    لبیک یا خامنه ایی هر کس بگه رستوران نرفتم دروغه بخدا چیزی که ما می‌بینیم همه ظهر و شب غذا بیرونن بله واقعا در مورد حجاب خب خواهری که میره خدا میلیون تومان میده دکتر عمل های زیاد انجام میده و بی حجاب میگرده باید جمع کنن اینجا جمهوری اسلامی هست قدر کشور مون رو بدونیم بخدا هیچ جا ایران نمیشه


  • رحمانی

    تاریخ : ۲۴ - فروردین - ۱۴۰۲

    متاسفانه به علت تورم همه سواستفاده می کنند چرایه پرس غذا چلومرغ دررستوران ۲۵۰۰۰۰تومان باشد بعضی بیرون برا توشهرهای استان فارس باکیفیت خوب ۸۵۰۰۰تومان هست ۳۰۰۰۰تومان هم برای خدمات وسرویس مجموعا ۱۱۵۰۰۰تومان منصفانه هست همه کاسبای ایران حریص وطما شدن حتی میوه فروشها باسود ۳۰درصدهم راضی نیستندتورم وگرانی همینجوربا بی انصافی بوجودمیاد


  • ?

    تاریخ : ۲۴ - فروردین - ۱۴۰۲

    ملت پول رستوران رفتنشون رو میدن عمل های زیبایئ و آریشگاه ، مهم زیبا بودنه که از هم پیشی میگیرن ، خورد و خوراک که مهم نیس


  • کاکو

    تاریخ : ۲۴ - فروردین - ۱۴۰۲

    واقعا هزینه خوردن غذا در رستوران ها و فست فودها خیلی خیلی زیاد شده این بیشتر بخاطر هزینه اجاره مغازه ها و مواد اولیه هست که هزینه ها سرشکن میشن رو قیمت نهایی و باید مشتری پرداخت کنه و میبینی یه خانواده ۴، ۵ نفری اگر بخوان بیرون غذا بخورند کمتر از یک میلیون نمیشه و این مبلغ حتی واسه یک بار در ماه هم برای خیلی از افراد جامعه سنگین و دشوار هست .. دیگه باید با خیلی از چیزها خداحافظی کرد


  • زهرا

    تاریخ : ۲۴ - فروردین - ۱۴۰۲

    خوب این ها که نوشته شد خیلی خوبه معلومه سطح سواد سلامت شیرازی ها بالا رفته


  • ایرانی

    تاریخ : ۲۳ - فروردین - ۱۴۰۲

    دل خوش به این زندگی نباشید
    مردم ایران را به روزی رسانده اند که آرزوی غذا خوردن در رستوران را داشته باشند


  • ناشناس

    تاریخ : ۲۳ - فروردین - ۱۴۰۲

    قیمت غذاهای رستوران سر به فلک کشیده سه ساله رستوران نرفتم اصلا این وضعیت هم برا ما ها بده هم برا رستوران دارا هم برا فروشنده های مواد اولیه و کلا برا جامعه
    گل کاشتین مسئولین


  • شهرام

    تاریخ : ۲۳ - فروردین - ۱۴۰۲

    هامو خو سه چهار نفری یه دوری بخوریم او بخوریم که سیرتون بشه.الو بگیره این شکم


  • علی

    تاریخ : ۲۳ - فروردین - ۱۴۰۲

    والا ما که سال به سال رنگ گوشت مرغ نمی‌بینیم نمیدونم رستوران کجا هس


  • تقی

    تاریخ : ۲۳ - فروردین - ۱۴۰۲

    خودمون هم به همدیگه رحم نمی‌کنیم…زندگیمون رو نگاه کنید شدیم مثل آدم آهنی همش کار کار تا شب .فردا چی باز از صفر باید شروع کنیم … این همون آبی هست که به آسیاب دولت میریزیم …حمالی بیشتر لذت کمتر جیب دولت پر تر


  • ناشناس

    تاریخ : ۲۳ - فروردین - ۱۴۰۲

    مشکل دولت فقط حجابه….دولتی که بخواد باحجاب خودشو نگهداره اوضاع همین میشه


  • بنده خدا

    تاریخ : ۲۳ - فروردین - ۱۴۰۲

    قیافه خانمها به تو ربطی نداره


  • علی

    تاریخ : ۲۳ - فروردین - ۱۴۰۲

    بابا یه کم هوای مردم راهم تواین گرونی وبدبختی داشته باشین وقتی آدم شکمش سیر باشه مسجد نماز همه چی اوکی میشه فقط حرف خودتونو نزنید نظر من هم به عنوان یه شهر وند ایرانی اینه محظ اطلاع


  • ناشناس

    تاریخ : ۲۳ - فروردین - ۱۴۰۲

    شب یه سر برید اطراف شهر ببینید چه خبر ملت خودشون که هیچی برا سگشونم چلو ماهیچه می‌خرن
    حداقل هر زنی ۵۰ ملیون خرج خودش کرده تا بیاد بیرون
    به جای دولت خدا از سر سرما یه داران و مرفه این بی درد نگیرد که روز به روز با پول حروم زندگیشون بهتر میشه و فساد تو مملکت زیاد میکنن وگرنه دغدغه ما ساندویچ و غذای بیرون نیست چون همش باعث بیماری است


  • علیداد

    تاریخ : ۲۳ - فروردین - ۱۴۰۲

    شما مواظب باشید چهارتا نخ مو از زیر روسری نزنه بیرون بقیه اامور مملکت خودش درست میشه


  • ناشناس

    تاریخ : ۲۳ - فروردین - ۱۴۰۲

    اینهمع قیافه خانوما تغییر کرده و لوازم ارایشی و کارهای که رو صورت و ناخن و موهاشون انحام میدن بی حجاب هم میگردن تا خودشونو زیبا و مد نشون بدن.. … هذینهای ارایشی گرون نیست؟؟؟؟ خوو برن بدن چلو و پلو همین پولا رو چیز خوب بخورن ن چند میلیون خرج صورتشون کنن ولی گشنه بگردن…


  • آنا

    تاریخ : ۲۳ - فروردین - ۱۴۰۲

    بیا بوشهر رستوران باز کنااااا?


  • جاماسب

    تاریخ : ۲۳ - فروردین - ۱۴۰۲

    بخدا این غذاها خوردن ندراه…تازه همون مسافرها و مهمانان عروسی و عزا هم نباید بیان رستوران…خیلی گرون کردین عامو…شهر هرته دیگه


  • عباسی

    تاریخ : ۲۳ - فروردین - ۱۴۰۲

    عامو وقتی میری رستوران گوش تا گوش میبرند….یه پرس غذا ۵۰۰ در میاد چه خبره…


  • محمد مقدس

    تاریخ : ۲۳ - فروردین - ۱۴۰۲

    ها کاکا ما که میگیم انصاف خیلی چیزخوبیه، فقط همه توفصای مجازی دم از انصاف میزنن ولی پای عمل که میون لنگ میزنن، کسی کاکا منکر گرونیو نی گوش وگردن خودت دولتیا چشوم. ولی حالو ما باث خودمون هوای هم داشته باشیم، انصاف بدیم تو کاسبیو. به قول قدیمیا زمستون میگذره روسیای میمونه برای زغال، دولتیا هم بدونن به قرآن این آه مردم دامن گیرشون میشه والا


  • ۷۷۷

    تاریخ : ۲۳ - فروردین - ۱۴۰۲

    اینقدر هم مواد اولیه گرون نیست که یه دست چلو گردن رو بدن ۷۰۰ هزار تومن یه پیتزا رو بدن ۳۵۰ هزار تومن یکم انصاف داشته باشن تا کسب و کارشون رونق بگیره


  • صادق شعله

    تاریخ : ۲۳ - فروردین - ۱۴۰۲

    اون مردم هستند که نمتونند رستوران بروند به دلیل گرانی و کم در آمدی اما رستوران داران انقدر گران میدهند که اگر روزی ۱۰ الی ۲۰ پرس هم غذا بفروشند سود خوبی داره چرا که همین الآن که به قول ایشان چلو ماهیچ ۵۰۰ تومان هست سود خالص این غذا ۳۵۰ هزار تومن هست هر جا گفتید میام مناظره ضمنا قرار نشد بچه شیرازی های اصیل دروغ بگند


  • محمد

    تاریخ : ۲۳ - فروردین - ۱۴۰۲

    درست گفته
    پول ماهیچه که هیچ بنده در طول عمر۶۶ ساله ام یکی دو بار خورده ام
    قیمه نخود هم ننی توان خرید


  • مهدی

    تاریخ : ۲۳ - فروردین - ۱۴۰۲

    کی فکرشو میکرد روزی ایرانی به این روز بیافته که نتونه بره غذای بیرون بخوره


  • محمود

    تاریخ : ۲۳ - فروردین - ۱۴۰۲

    آفرین به همت بالای مسولان عزیز و راهنمایی های خوب که کشور روز بروز قله های متفاوتی را فتح می‌کند این است نتیجه اعتماد مردم عزیز کشور ایران به مسولان پرتوان


  • محمود

    تاریخ : ۲۳ - فروردین - ۱۴۰۲

    در عوض حجاب داره سفت و سخت پیگیری میشه و حکومت با تمام توان دنبال رعایت کردن حجاب مردم گرسنه است وقتی کشور دست عده ای تعصبی و.. اداره بشه همین میشه.


  • ناشناس

    تاریخ : ۲۳ - فروردین - ۱۴۰۲

    رستوران سنتی که عکس گذاشتی کجا هس