سردیس چند تن از اساتید استان فارس در باغ جهان نمای شیراز+عکس
باغ جهان نما در شمال شهر شیراز واقع شدهاست.
به گزارش اول فارس ، این باغ همچون سه باغ مشهور دیگر یعنی باغ ارم، باغ دلگشا و باغ تخت در دوره آل مظفر و آل اینجو (قرن هشتم هجری قمری) یعنی قبل از یورش تیمور گورکانی به شیراز در نهایت آبادانی بودهاست. ابن عربشاه مورخ دوره تیموری در کتاب عجایب المقدور آنرا زینت الدنیا نامیدهاست. باغ جهان نما در هنگام اقامت تیمور گورکانی در شیراز، همچون سایر باغهای نامدار آن دوره مورد توجه وی واقع شده بطوریکه همانند آنرا در اطراف سمرقند که موطن او بوده احداث و آنرا جهان نما نامیدهاست.
این باغ در دوره صفویه نیز آباد و قابل اهمیت بودهاست. شارون و تاورنیه جهانگردان فرانسوی که در دوره صفویه شیراز را دیدهاند، خیابان زیبایی توصیف کردهاند که از تنگ الله اکبر تا بقعه میر علی بن حمزه که محل خیابان حافظ کنونی است ادامه داشته و در دو طرف آن باغهای زیبا و آبادی وجود داشتهاست.
این باغ کهنترین باغ شیراز است که از آب و رودخانهٔ پُرآوزاهٔ رکنی مشروب میشده و در منطقهٔ ویژه ای از شیراز (خیابان حافظ) و در میان آرامگاه حافظ، هفتتنان، دروازه قرآن، خواجوی کرمانی، بابا کوهی، باغ ملی، گهواره دید، کتابخانه ملی اسناد و… جای دارد.
کریم خان زند در سال ۱۱۸۵ هجری قمری این باغ را که در زمینهای مقابل جعفرآباد و مصلی قرار داشته حصار کشید و عمارت کوشک را در وسط آن ساخت و در اطراف عمارت خیابان کشیهای زیبا و درختکاری مفصلی بعمل اورد. طرح و اسلوب این باغ را کریمخان نظیر باغ نظر در داخل دارای چهار خیابان و اطراف چهار حوض دو بزرگ و دو کوچک ساختهاست. در ضلع جنوبی بقایای آبنمایی به چشم میخورد که فواره آن هنوز پابرجاست. این آبنما از جلوی ضلع جنوبی آغاز میشود و به حوضی در جلوی بنایی که در دوره قاجاریه و در انتهای ضلع جنوبی احداث گردیده منتهی میشود که اخیراً مورد مرمت و بازسازی قرار گرفتهاست.
باغ جهان نما در سال ۱۳۸۳ توسط شهرداری شیراز و با همکاری اداره کل میراث فرهنگی استان فارس احیا و مورد بهره برداری قرار گرفت.
علی اصغر تجویدی زاده ۱۳۲۷ فسا هنرمند نگارگر و مجسمهساز استان فارس و دارای نشان عالی هنر است.
علی صدری پور هنرمند و پیش کسوت هنر قلم زنی به سبک شیرازی
بهرام منبتی فرزند حسین در سال ۱۳۱۵، در شهرستان آباده متولدشد. از زمان طفولیت زیر نظر پدر هنر منبت را فراگرفت، به طوری که در سن ۱۸ سالگی به گفته پدر استاد شد.
خلیل طریقتپیما (۱ فروردین ۱۳۰۳ – ۳۱ فروردین ۱۴۰۲) معروف به پهلوان خلیل عقاب، سیرکباز، باستانیکار، پهلوان و هنرپیشه ایرانی بود. از وی با عنوان «پدر سیرک ایران» یاد میشود. بهدلیل بلند کردن فیل دو تنی، نام او در رکوردهای جهانی گینس ثبت شد.
استاد عبدالخالق گلریز خاتمی، استاد خاتمساز و دارنده نشان درجه یک هنر خاتم
استاد جلال غلامی متولد ۱۳۲۶ در شهر شیراز دارای نشان درجه یک هنری و از معدود هنرمندان در این رشته که ابداعات و نوآوری های منحصر بفردی دارند .اکثر آثار ایشان زینت بخش حرم امامان مطهر می باشد.
محمود بارغن استاد حوزه مسگری
و اینجا……شاید روزگاری……نامداری…قدرشان را بیشتر بدانیم….
سردیس خلیل عقاب راکه دیدم یادم آمد به زندگی چندسال آخر ایشان که با مشقت وبیماری همراه بود ای کاش در زمان حیات این چهره های ماندگار به فکر آنها باشیم تا آزرده خاطر ار این دنیا نروند البته تعداد خیلی اندکی از آنها دچار مشکلات معیشتی بوده اند
واژه استاد به معنی پروفسور می باشد
و نمی شود برای این بزرگان استفاده کرد.
رسیدن به درجه پروفسور ی یا استاد مستلزم طی مراحل سخت علمی استادیاری ، دانشیاری و سپس استادی است