سفر دوره اول رئیس جمهور به فارس ۱۱۴ مصوبه داشت که گرچه ۸۵ درصد آن عملیاتی شده اما ۳۵ درصد زیر ۵۰ درصد عملیاتی شدهاند و اجرای ۱۳ مصوبه ۱۰ درصد و کمتر از آن بوده است، بررسی ها نشان می دهد این مصوبات چالش های مزمن استان هستند که همچنان بدون راه حل مانده اند و دستگاههای متولی عزم چندانی برای حل آن ندارند.
خبرگزاری فارس در مطلبی با عنوان ۳۵ درصد مصوبات سفر نخست هیات دولت به فارس کمتر از ۵۰ درصد محقق شد نوشت: دومین سفر هیات دولت به فارس تقریبا در سالگرد اولین سفر انجام شد. رئیس جمهور روز پنجشنبه ۲۱ مهرماه در بدو ورود به استان فارس در فرودگاه شهید دستغیب شیراز اصلی ترین محور سفر را بررسی مصوبات سفر قبل اعلام کرد و گفت: نظارت بر تحقق مصوبات سفر نخست محور برنامه های هیات دولت در سفر به استان فارس است تا برنامه های پیش بینی شده به موقع اجرا و به مردم تحویل داده شود.
اجرای ۸۵ درصد مصوبات کلید واژه ای بود که هم پیش از حضور رئیس قوه مجریه در فارس و هم در حین سفر از سوی مسئولان استان بر آن تأکید میشد. گرچه این آمار در مقایسه با سایر استان های همجوار همچون استان اصفهان که طبق اعلام رسمی دولت ۶۹ درصد مصوبات آن عملیاتی شده، رقم قابل قبولی است اما بررسی نتیجه نهایی مصوبات پس از دو سال نشان می دهد بسیاری از مسائل که انتظار حل آن می رفت همچنان باقی مانده است.
سفر نخست رئیس جمهور به فارس ۱۱۴ مصوبه اصلی داشت که پس از بررسی ها و آگاهی بیشتر مدیریت عالی استان که تنها دو هفته از استقرارش می گذشت، از چالش های موجود در فارس، ۳۳ مصوبه به عنوان متمم سفر بر آن افزوده شد.
این مصوبات عمدتا طرح های عمرانی و زیرساختی چون راه، آب، بیمارستان، مراکز گردشگری، فرهنگی و ورزشی، بازآفرینی شهری، حل مشکلات صنایع و تقویت کشاورزی را شامل می شد.
۵۳ مصوبه بیش از نود درصد اجرا شده اند
از مجموع ۱۱۴ مصوبه اصلی ۵۳ مصوبه بیش از ۹۰ درصد عملیاتی شده اند که معادل ۶۵ درصد مصوبات می شود. از جمله این مصوبات باغ موزه دفاع مقدس است که ۹۶ درصد عملیاتی شده است، برج فناوری که در سفر اخیر افتتاح شد ۹۰ درصد اجرایی شده، مصوبات تجهیز دانشگاه نفت، تجهیز مرکز رشد لارستان صد در صد انجام شده است.
میزان انجام مصوبه آبرسانی به جهرم نیز ۱۰۰ درصد بوده است. بزرگراه ابوالحیات و تکمیل ۵۰ کیلومتر از محور جهرم – لار بین ۹۴ تا صد درصد انجام شده اند. گازرسانی به ۱۰۰ روستا در سفر دوم به بهره برداری رسید.
«تهیه و تصویب طرح تفصیلی مجموعه ۵۷ هکتاری شاهچراغ از طرف شورای عالی شهرسازی و معماری به شورای برنامه ریزی و توسعه استان تفویض گردد» هم یکی از این مصوبات بوده که صد در صد انجام شده است.
۳۴ درصد مصوبات کمتر از ۵۰ درصد محقق شدهاند
۳۰ مصوبه که معادل ۳۴ درصد مصوبات است کمتر از ۵۰ درصد محقق شده اند، از این تعداد ۱۳ مصوبه زیر ۱۰ درصد و
۱۷ مصوبه که بیش از ۱۹ درصد مصوبات سفر نخست را شامل میشود بین ۱۰ تا ۵۰ درصد به اجرا درآمده اند.
آب منطقه ای فارس
مصوبات تکمیل سد نرگسی و سد کوار به عاملیت آب منطقه ای فارس به ترتیب ۲۵ و ۴۷ درصد اجرایی شده اند. این پروژه ها در دو سال اخیر تنها ۱۰ درصد پیشرفت داشته اند.
مصوبه احداث باند دوم محور کوار_فیروزآباد_جم، از وظایف راه و شهرسازی استان است که ۲۵ درصد انجام شده و کل پروژه هم در این دو سال فقط ۵ درصد پیش رفته است. علاوه بر این در مصوبهای دیگر، وزارت نفت موظف به کمک ۳۰۰ میلیارد تومان نقد برای تکمیل ابنیه فنی این مسیر شده اما کلا ۷۰ میلیارد پرداخت شده که معادل انجام ۳۰ درصد مصوبه میشود.
جهاد کشاورزی
سازمان جهاد کشاورزی استان فارس نیز اجرای ۶ مصوبه را بر عهده داشت که نیمی از آن را نتوانست به اجرا برساند.
«مرمت و تکمیل ۲ طرح تغذیه مصنوعی در سطح استان» ۲۵ درصد پیش رفت. ۱۵ میلیارد به شهرستان بیرم رسید اما قیروکارزین بدون بودجه باقی ماند.
«خرید ۳۰ دستگاه خودرو آبرسانی برای عشایر استان» یکی دیگر از این مصوبات بود که ۲۵ درصد محقق شد و به دلیل عدم همکاری صندوق کار آفرینی امید تنها ۷ دستگاه خودرو خریداری شده است.
کم کاری صندوق کار آفرینی امید
صندوق کار آفرینی امید در موارد دیگر نیز کمکار بوده است. این صندوق مکلف به اجرای مصوبه: «پرداخت وام های قرض الحسنه متقاضیان در سفر رئیس جمهور» بود اما تنها ۳۱ فقره وام از میان انبوه درخواست ها را پرداخت نموده است که معادل ۳۳ درصد مصوبه می شود. نکته مهمتر اینکه این میزان پرداخت از بهار ۱۴۰۱ تا کنون بی تغییر مانده و پرداختی جدیدی انجام نشده است.
با توجه به اینکه به گفته استاندار فارس در آخرین نشست خبری خود با اصحاب رسانه، ۲ میلیارد تومان برای این موضوع درنظر گرفته شده بود، این مصوبه نیاز به روشنگری و شفافیت بیشتری دارد.
مصوبه «اختصاص مبلغ ۲۱۱۳ میلیارد تومان برای اجرای ۱۲ طرح تولیدی» نیز باید به عاملیت بانکهای ملت، آینده، صنعت و معدن و صندوق کارآفرینی امید به سرانجام می رسید که تنها ۱۲/۵ درصد محقق شده است.
کمیته امداد
بنیاد مستضعفان موظف به «مشارکت در پروژه های آبخیزداری کورکی» بوده که تنها ۲۰ درصد انجام شده است.
کمیته امداد امام خمینی نیز متعهد بر انجام ۱۳ مصوبه در سفر نخست رئیس جمهور بود که از این تعداد دو مصوبه کمتر از ۵۰ درصد اجرایی شدند. این سازمان مکلف به تامین وسایل ضروری ۲۵ هزار خانواده در سال ۱۴۰۰ بود و در همین راستا ۱۱ هزار و ۵۳۸ قطعه لوازم خانگی تهیه و توزیع شد که معادل اجرای ۴۵ درصد مصوبه است.
کمیته امداد همچنین ماموریت داشت ۸۱۶۱ تسهیلات قرض الحسنه درمان در اختیار نیازمندان قرار دهد اما ۲۸۵۵ فقره وام پرداخت کرد که ۳۴ درصد مصوبه را شامل میشود.
شرکت شهرکهای صنعتی
شرکت شهرکهای صنعتی فارس یک مصوبه کلان در سفر نخست رئیس جمهوری داشت. این مصوبه تحت عنوان «احداث تصفیه خانه های فاضلاب صنعتی در شهرک های صنعتی و استحصال و بازچرخانی پساب» در جایگاه ۱۱۳ مصوبات قرار دارد و تنها ۲۰ درصد عملیاتی شده است.
بیش از ۱۴ درصد مصوبات کمتر از ۱۰ درصد محقق شده اند/ چالش های مزمن استان همچنان باقی است
۱۳ مصوبه که معادل بیش از ۱۴ درصد کل مصوبات است، ۱۰ درصد یا کمتر از آن تحقق یافته است.
این مصوبات بیشتر مربوط به مشکلات مزمن شده استان است که همچنان بدون راه حل باقی مانده اند، بخشی نیز همت مدیران هر دستگاه و مجموعه در تلاش برای جذب اعتبارات مصوب شده را می طلبد.
راه و شهرسازی استان بیشترین مصوبات زیر ۱۰ درصد را دارد
تسریع در احداث کمربندی شمال شرق شیراز، عنوان مصوبه ای است که کم کم به یک رویا برای شهروندان شیراز تبدیل شده است. این مصوبه که باید در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ اجرا میشد، تنها ۵ درصد بوده و پیشرفت پروژه نیز با عدد ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی قبل و بعد از سفر بدون تغییر مانده است.
تأمین مالی و تکمیل بهره برداری از قطعه ۷ آزادراه شیراز اصفهان، دومین مصوبه سفر نخست رئیس جمهور به استان فارس است که تنها ۵ درصد اجرایی شده است.
پیشرفت پروژه راه آهن شیراز عسلویه تنها یک درصد اعلام شده است، این طرح قبل از سفر ۸.۶ درصد و بعد از سفر ۸.۷ درصد جلو رفته، میزان تحقق مصوبه نیز فقط ۵ درصد اعلام شده است.
«تامین مالی آزاد راه شیراز اصفهان (قطعه ۸)» عنوان دومین مصوبه از فهرست ۱۱۴ مصوبه ای سفر نخست است که فقط ۵ درصد انجام شده است.
«تکمیل راه آهن شیراز بوشهر عسلویه» عنوان مصوبه امیدبخش و استراتژیک است که تنها ۵ درصد انجام شده، خود پروژه نیز یک دهم درصد در طی دو سال اخیر پیش رفته است.
«تکمیل تالار مرکزی شیراز» سالهاست بر زمین مانده و امید می رفت با تصویب در سفر رئیس جمهور رخ دهد، اما این مصوبه نیز در طی دو سال گذشته فقط ۱۰ درصد انجام شده است.
مشارکت در بازآفرینی اطراف حرم شاهچراغ (ع) صفر درصد اجرا شده است، انجام مصوبه آبرسانی به شهرستان سرچهان نیز صفر درصد است.
برای گردشگری استان دو وظیفه ملی و بین المللی مصوب شده بود با عنوان «برندسازی استان ذیل برنامه اقدام ملی گردشگری» و «بازاریابی در کشورهای هدف گردشگری» که با بی توجهی تمام، تحقق هر دو صفر درصد اعلام شده است.
مصوبه خط لوله اتیلن برای تامین خوراک پتروشیمی پنج درصد انجام شده که با توجه به عدم تعیین تکلیف پتروشیمی های استان، به نظر می رسد رها شده است.
مصوبه تغییر کاربری بخشی از فروشگاه اتکا برای ایجاد فروشگاه جدید هم با تغییر نظر وزارت دفاع، از دستور کار خارج شد. موافقت صندوق توسعه ملی با بازپرداخت تسهیلات شرکت پاک پارسه نیز از سوی شرکت مذکور پیگیری نشد و مسکوت باقی ماند.
مردم ارسنجان همچنان از بیمارستان محرومند و مصوبه تکمیل بیمارستان این شهرستان فقط ۵ درصد عملیاتی شده است.
جهاد کشاورزی استان در سفر نخست مکلف به «پرداخت یارانه برای اصلاح الگوی کشت» شده بود که طبق اعلام این نهاد از ۱۳ میلیاردی که بانک باید تسهیلات پرداخت می کرد، ۸ میلیارد جذب شده است.
مطالب جالب برای خواندن:
مشاهدات عجیب میدانی یک خبرنگار از آزادراه اصفهان-شیراز : دقیقا چه چیز افتتاح شد؟
۱۲ دلیل جیر جیر کردن خودرو و راه برطرف کردن آن که باید سریع درستش کنید
۳۳ مصوبه متمم سفر همچنان بی نتیجه و مجهول
به گزارش فارس، طبق اعلام استانداری فارس ۶۵۶۰ میلیارد تومان اعتبار در سفر نخست رئیس جمهور مصوب شد اما استان موفق به جذب ۷۳۶۶ میلیارد تومان شده است، رقمی معادل ۱۱۲ درصد. با این وجود همچنان گره های اصلی استان باز نشده است.
تساهل و تسامح برخی دستگاه ها در جذب تسهیلات و انجام مصوبات از کارنامه و عملکرد آنها کاملا مشهود است.
پاسخ گویی و روشن شدن ابعاد این مسائل حق مردم و از اصول دولت مردمی است.
علاوه بر این ۳۳ مصوبه متمم سفر که بیش از یکسال و نیم از تصویب آن ها میگذرد همچنان مجهول و بی نتیجه هستند که در این مجال فرصت پرداختن به جزئیات آن نیست.
باهر
تاریخ : ۲۵ - مهر - ۱۴۰۲
اول باید مشخص شود که این سربازان به اندازه کافی مسلح و از هر لحاظ تامین بوده اند که نجنگیده اند با اینکه لخت و لات بوده اندو پشتیبانی لازم نشده اند و انتظار جنگیدن هم از آنها بوده است با هست.
بقول معروف
…. و شمشیر بازی