شرایط نگهداری میخک هندی یا دافنه زمستانی + نحوه کاشت در باغچه

مراقبت از میخک هندی یا دافنه زمستانی که در زمستان تا اواخر بهار شکوفا می شوند در مناطق 7 تا 9 USDA مناسب هستند.

نگهداری میخک هندی یا دافنه زمستانی

این گیاهان عادت رشد آهسته دارند و معمولاً نیازی به هرس ندارند مگر اینکه در حال رشد به گیاه دیگری باشند. اگر این امر ضروری است، مهم است که بدانید چگونه دافنه را هرس کنید. همچنین، از آنجایی که گیاهان روی چوب‌های قدیمی شکوفا می‌شوند، همچنین زمان قطع کردن دافنه هندی مهم است تا شکوفه‌های فصل بعد را حذف نکنید.

اگر تصمیم به نگهداری آنها در منزل را دارید بهتر است بدانید؛ گیاهان تحمل حرکت را ندارند؛ بنابراین باید در هنگام کاشت از محل آنها مطمئن شوید. آنها را در امتداد یک مسیر یا نزدیک یک پنجره قرار دهید تا زمانی که خوشه های گل های ریز ظاهر می شوند، بتوانید از عطر آنها لذت ببرید.

میخک هندی به مکانی آفتابی تا نیمه آفتابی با خاکی با زهکشی خوب نیاز دارد. درختچه‌ها ریشه‌های خشک را دوست ندارند، بنابراین باید هر دو هفته یک‌بار آنها را عمیقاً آبیاری کنید.

شما می توانید با کار در سه ۷.۵ سانتی متر کمپوست تا عمق ۳۰ سانتی متردر هنگام کاشت، رطوبت را حفظ کنید. همچنین ۲.۵ سانتی متر مالچ را در اطراف پایه گیاه پخش کنید. در بهار پس از گلدهی گیاه با کود همه منظوره کوددهی کنید.

شرایط نگهداری از میخک هندی یا گیاه دافنه

هرس کردن

شما باید عمل هرس کردن را قبل و یا بعد از گلدهی انجام دهید. بهترین زمان برای اینکار اواخر زمستان و قبل از شروع بهار می باشد. شاخه های مرده ناتوان ، بیمار و پیر را هرس کنید ، تا گیاه انرژی خودش را برای شاخه های جوان و سالم بگذارد.

عمل هرس کردن به زیبا شدن گیاه شما نیز کمک شایانی می کند.قطع گل های بوته گیاه دافنه نیز برای تزئین خانه شما می تواند مناسب باشد.

خاک مناسب

میخک هندی  در خاک کمی اسیدی تا خنثی از ۶.۰ تا ۷.۰ در مقیاس pH بهترین رشد را دارد. اکثر خاک های متوسط باغ بین PH بین ۶.۰ تا ۷.۰ قرار دارند.

اگر در مورد PH خاک خود مطمئن نیستید و اینکه آیا برای کاشت دافنه زمستانی مناسب است یا خیر، بهتر است PH خاک را در منطقه کاشت آزمایش کنید.

شما می توانید به سرعت pH خاک را با یک پروب تستر PH ارزان قیمت آزمایش کنید. برای افزایش PH (قلیایی تر کردن) می توانید سنگ آهک پلت شده را به خاک اضافه کنید. برای کاهش pH اسید بیشتر، می توانید از گوگرد خاک، سولفات آلومینیوم یا آهن کلات استفاده کنید.

افزودن کمپوست آلی به خاک یا استفاده از کمپوست به عنوان مالچ نیز می تواند به افزایش اسیدیته و حفظ شرایط اسیدی خاک کمک کند.

نور مناسب

میخک هندی در سایه عمیق تا نیمه سایه رشد می کند. آفتاب صبحگاهی با سایه بعدازظهر یا سایه روشن تمام روز خوب است. از قرار گرفتن در معرض آفتاب مستقیم بعد از ظهر خودداری کنید.

آبیاری

یکی دیگر از نیاز های مهم گل دافنه برای زندگی با طراوت و شاداب ، آبیاری استاندراد است. گیاه در فصل رشد نیاز به آبیاری دقیق و منظم دارد. بین دو آبیاری بگذارید تا سطح خاک خشک شود و سپس آن را آبیاری کنید.

آبدهی بیش از حد به گیاه دافنه موجب پوسیدگی ریشه آن خواهد شد. از زه کش های خاک دافنه مطمئن شوید تا آب های اضافی از این طریق خارج شوند.

آبیاری کمتر از نیاز گیاه دافنه نیز منجر به خمیدگی و پژمردگی آن می شود.

گیاه مرطوب بودن خاک را دوست دارد اما از غرقابی متنفر است.

آب دریافتی گیاه نباید سرد و دارای املاح بالا باشد. گیاه دافنه به آبی ولرم و بدون املاح (کلر) نیاز دارد. بهترین نوع آب برای گیاه دافنه ،‌ آب مقطر و تصفیه شده است. اگر به این نوع آب ها دسترسی ندارید ، می توانید یک ظرف آب لوله کشی را شب  تا صبح در اتاق قرار دهید ، تا املاح آن بپرد.

دمای مناسب

دمای مناسب نیز در زندگی گیاه دافنه تاثیر بسیار زیادی دارد. این گیاه به دمای ۱۵ تا ۲۵ درجه سانتی گراد نیازمند می باشد. دافنه می تواند دمای بیش از این را نیز تحمل کند ، اما در آن صورت گلدهی مناسبی از خود نشان نمی دهد.

گل دافنه نسبت به سرمای زیاد حساسیت دارد ، به همین خاطر گیاه خود را در فصل زمستان به بیرون از منزل منتقل نکنید. دمای کمتر از ۱۰ درجه برای گیاه دافنه مناسب نمی باشد.

دقت داشته باشید تا این گل را در کنار وسایل گرمایشی و سرمایشی قرار ندهید ، چون تغییرات دمایی مصنویی را دوست ندارد و برگ هایش زرد خواهد شد. به این نکته نیز دقت بفرمایید که گیاه دافنه از شوک دمایی متنفر است. به عنوان مثال گیاه را از دمای ۲۰ درجه ،‌به طور ناگهانی به دمای زیر ۵ درجه منتقل نکنید. اینکار شما موجب استرس به گیاه می شود و ممکن است که از بین برود.

نگهداری میخک هندی یا دافنه زمستانی

نحوه کاشت میخک زمستانی در باغچه

لطفاً توجه داشته باشید: از آنجایی که گیاهان دافنه استقرار را دوست دارند و نمیخواهند جابجا شوند، برای انتخاب محل کاشت که دافنه شما به طور دائم در آن زندگی می کند و رشد می کند، زمان بگذارید.

مرحله ۱

با حفر چاله کاشت خود حداقل دو تا سه برابر عرض و عمق یا نه خیلی بیشتر از ریشه گیاه میخک هندی خود شروع کنید. هرچه سوراخ بیشتر باشد بهتر است. خاک بومی را که از گودال کاشت برداشته شده است، در اطراف محیط سوراخ، در یک چرخ یا روی یک برزنت قرار دهید.

مرحله ۲

بسته به نوع، حاصلخیزی و تخلخل خاک در منطقه کاشت، اصلاح خاک بومی ممکن است مفید باشد. هنگام کاشت در خاک رسی سنگین، خاک روی کیسه یا یک مخلوط کاشت خوب را با نسبت ۵۰/۵۰ با خاک مخلوط کنید تا تخلخل را افزایش داده و از زهکشی خوب اطمینان حاصل کنید.

هنگام کاشت میخک هندی در یک خاک شنی و با زهکشی سریع، اصلاح با خاک رویی یا پیت ماس به حفظ رطوبت کمک می کند و همچنین گیاهان را با مواد مغذی حیاتی تامین می کند. هنگام کاشت در خاک حاصلخیز، لومی و با زهکشی خوب ممکن است نیازی به اصلاح خاک نباشد.

مرحله ۳

گیاهان دافنه دوست ندارند ریشه هایشان آشفته شود. بنابراین، برای خارج کردن گیاه دافنه زمستانی از ظرف کوچکی که در آن پرورش داده شده است، بهتر است از یک ابزار قیچی استفاده کنید تا ظرف را با دقت برش دهید.

گفتنی است، اگر بتوانید با دقت زیاد توپ ریشه را بدون آسیب رساندن به ریشه ها بلند کرده و از ظرف خارج کنید، می توانید از این طریق این کار را انجام دهید.

احتیاط، لطفا توجه داشته باشید! قبل از کاشت میخک هندی نیازی به شل کردن ریشه های تغذیه کننده روی گیاه نیست. دافنه زمستانی دوست ندارد ریشه هایشان به هم بخورد یا آسیب ببیند زیرا می تواند باعث استرس و مرگ احتمالی گیاه شود.

مرحله ۴

نحوه کاشت دافنه ممکن است به زهکشی خاک بستگی داشته باشد. قبل از کاشت دافنه، اکیداً توصیه می کنیم زهکشی خاک را در منطقه کاشت آزمایش کنید. ببینید: چگونه زهکشی خاک را آزمایش کنیم.

مرحله ۵

پس از قرار دادن دافنه زمستانی خود در حفره کاشت، از یک دست برای نگه داشتن گیاه مستقیم استفاده کنید و از دست دیگر خود برای شروع به پر کردن مخلوط خاک در اطراف گلوله ریشه استفاده کنید، و همانطور که می خواهید حفره های هوا را بردارید. مراقب باشید که در حین پر کردن مخلوط خاک در اطراف گلوله ریشه تا حد امکان کمتر ریشه های گیاه را مختل کنید. وقتی سوراخ را تا نیمه پر کردید، می توانید خاک را خیس کنید.

سپس پرکردن را تا لبه بالایی توپ ریشه ادامه دهید. برای جلوگیری از خفگی گیاه خود، از قرار دادن هرگونه خاک در بالای ساقه ریشه میخک هندی خودداری کنید.

توجه: اگر روی گلوله ریشه را بالاتر از سطح زمین می کارید، همانطور که در تصویر کاشت بالا نشان داده شده است، مخلوط خاک خود را به تدریج از لبه بالای ریشه به سطح زمین مخروطی کنید.

مرحله ۶

در مرحله بعد، منطقه کاشت، از جمله گلوله ریشه، را به عمقی برابر با ارتفاع ساقه ریشه آبیاری کنید. برای تحریک ریشه‌زایی زودهنگام و رشد قوی‌تر ریشه، می‌توانید میخک هندی تازه کاشته شده خود را با محلول محرک ریشه آبیاری کنید، که شوک پیوند را کاهش می‌دهد و گیاهان سبزتر و بانشاط‌تر را تقویت می‌کند.

توجه: قبل از آبیاری مجدد اجازه دهید خاک خشک شود.

مرحله ۷

یک لایه نازک ۳سانتی از مالچ یا پوست درخت خرد شده یا یک لایه ۳ تا ۶ سانتی، کاه کاج را در اطراف درختچه تازه کاشته شده خود بمالید. از استفاده از چوب تازه خرد شده یا خرد شده برای مالچ خودداری کنید تا زمانی که حداقل ۶ ماه در یک توده خشک شود، البته یک سال بهتر است. از قرار دادن یا انباشتن مالچ مستقیماً روی پایه درختچه خودداری کنید زیرا ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی در پوست شود.

نگهداری میخک هندی یا دافنه زمستانی

مشکلات گیاه دافنه

مرگ ناگهانی دافنه ها عموما به خاطر پوسیدگی و گندیدگی ریشه ها اتفاق می افتد. همچنین ممکن است که مورد حمله حشرات سپر دار قرار بگیرد. شما می توانید با پارچه ای نم دار آنها را بردارید یا با روغن زمستانه سم پاشی ، نابودشان کنید. گیاه دافنه دچار چند بیماری ویروسی نیز می شوند که راه درمانی ندارد. علائم این نوع بیماری ها ، پیچیدن برگ ها ، لکه های زرد بر روی برگ ها ، سیاه شدن جوانه ها و کاهش یافتن رشد می باشد. شما اگر بتوانید در نگهداری این گیاه دقت و تمرکز نمایید ، دچار بیماری ویروسی نخواهد شد.

زرد شدن برگ گیاه دافنه

اگر برگ های گیاه شما دچار زردی شدند یعنی اینکه آب کافی دریافت نکرده اند. از دلایل دیگر این اتفاق می تواند نور نا مناسب نیز باشد. به این امر نیز دقت کنید که گیاه دافنه نباید کنار وسایل گرمایشی و سرمایشی منزل قرار بگیرد.

سوختگی بر روی برگ های گیاه دافنه

اگر برگ های گیاه دافنه دچار سوختگی شده اند ،‌ یعنی که نور مستقیم به آنها برخورد کرده است. شما برای رفع این مشکل ، باید گیاه را در مکانی که نور غیر مستقیم خورشید وجود دارد ، نگه داری کنید.

خمیدگی گیاه دافنه

اگر احساس کردید که گیاه شما دچار خمیدگی و پژمردگی شده اند ‌،‌ این می توان به خاطر چند علت باشد. یکی از دلایل این مشکل ، آبیاری کم است. آبدهی گیاه خود را به شیوه صحیح انجام دهید تا این مشکل برطرف شود. از علت های دیگر خمیدگی گیاه دافنه، نور کم باشد. گیاه خود را به مکانی پر نور منتقل کنید.

لکه های سفید بر روی گیاه دافنه

اگر بر روی برگ های گیاه دافنه لکه سفیدی مشاهده کردید ،‌ یعنی که گیاه به سفیدک پودری مبتلا شده است. شما می توانید با نگهداری درست ، این مشکل را برطرف کنید و یا از سموم های استاندرارد برای رفع آن بهره ببرید.

سمی بودن

بسیاری از سوالات مردم راجب گیاه دافنه ، درباره سمی بودن و یا نبودن آن می باشد. باید بگویم که تمام بخش های گیاه دافنه سمی می باشد و نباید خورد شود. این گیاه را از دسترس کودکان و یا حیوانات خانگی خود دور نگه دارید.

در صورت خوردن برگ ها ، یا میوه های زرد و قرمز این گیاه ، موجب استفراغ شدید ،‌ خونریزی داخلی ، کما و یا حتی مرگ خواهید شد. اگر فرزند کوچک دارید ، این گیاه را هرگز تهیه نکنید ، چون بسیار خطرناک می باشد.

مطالب مرتبط

شرایط نگهداری و پرورش گل دراسنا کامپکت

۷ اشتباهی که باعث پژمرده شدن گل های طبیعی می شود

علت زرد شدن گیاه سانسوریا بعد از تعویض گلدان چیست؟

نظرات