شناسایی محل نبرد قادسیه بین ساسانیان ایران و لشکریان عرب توسط ماهواره‌های جاسوسی آمریکا

باستان‌شناسان با بررسی محل مورد نظر در نزدیکی شهر کوفه اطمینان پیدا کردند که یافته‌هایشان درست است و این محل همان محل نبرد قادسیه در ۱۴ قرن پیش است.

ساسانیان

به گزارش اول فارس ، گروهی از باستان‌شناسان بر این باور هستند که براساس تصاویر ماهواره‌های جاسوسی آمریکا در دهه ۱۹۷۰ توانسته‌اند محل نبرد قادسیه بین سپاه ساسانیان ایران و لشکر اعراب به رهبری عمر، خلیفه وقت مسلمانان را شناسایی کنند.

تصاویر ماهواره‌های جاسوسی آمریکا در دهه ۱۹۷۰ ثبت شده بود و اکنون پس از گذشت نیم قرن از حالت محرمانه خارج شده است.

نبرد قادسیه در سال ۶۳۶ میلادی در بین‌النهرین در عراق امروزی روی داد و با شکست لشکر ایرانیان به پایان رسید.

نتیجه بررسی مشترک گروهی از باستان‌شناسان دانشگاه دورهام در بریتانیا و دانشمندان در دانشگاه قادسیه عراق در این باره روز سه‌شنبه در نشریه «دوران باستان» (Antiquity) منتشر شد.

محل دقیق جنگ قادسیه

محل کشف شده در عراق که باستان‌شناسان معتقدند محل جنگ قادسیه میان مسلمانان عرب و ارتش ساسانی بوده است.

به گفته باستان‌شناسان بریتانیایی و عراقی منطقه‌ای در حدود ۳۰ کیلومتری جنوب کوفه در استان نجف شباهت زیادی با محل نبرد قادسیه براساس آنچه در متون تاریخی توصیف شده است دارد.

استفاده از تصاویر ماهواره‌های جاسوسی آمریکا در دوران جنگ سرد بین باستان‌شناسان در منطقه خاورمیانه رواج زیادی پیدا کرده است. دلیل استفاده از این تصاویر ماهواره‌ای قدیمی این است که در تصاویر قدیمی‌تر ویژگی‌هایی که بعدها تغییر پیدا کردند یا تخریب شدند، قابل مشاهده هستند.

دلیل اصلی این تغییرات زیاد محیطی دوران معاصر در خاورمیانه گسترش زمین‌های کشاورزی و توسعه شهرها است.

به گفته باستان‌شناسان خندق‌های به جامانده از دوران نبرد قادسیه در تصاویر ماهواره‌ای دهه ۱۹۷۰ به مراتب واضح‌تر از تصاویری است که امروزه به ثبت می‌رسند.

باستان‌شناسان با بررسی محل مورد نظر در نزدیکی شهر کوفه اطمینان پیدا کردند که یافته‌هایشان درست است و این محل همان محل نبرد قادسیه در ۱۴ قرن پیش است.

قرار است باستان‌شناسان کاوش‌های بیشتری را طی یک سال آینده در محل نبرد قادسیه انجام دهند.

نبرد قادسیه (عربی: مَعرکه القادِسیه) نبردی است که در شوال سال ۱۵ هجری قمری برابر با نوامبر ۶۳۶ میلادی میان سپاه خلیفه دوم عمر بن خطاب به فرماندهی سعد بن ابی وقاص و سپاه ساسانی به فرماندهی رستم فرخزاد در ناحیهٔ قادسیه رخ داد و مسلمانان پس از چهار روز نبرد سخت و شدید توانستند در مقابل سپاه ساسانی پیروز شوند.

در این نبرد درفش کاویانی، با غنائم بسیار دیگری به دست مسلمانان افتاد و برخی از فرماندهان لشکر ساسانی از جمله رستم فرخزاد،بهمن جازویه رامهرمزی و بندوان نیز کشته شدند.

 

مطالب مرتبط

گور؛ نخستین پایتخت ساسانیان کجاست؟

بهمن جازویه رامهرمزی فرمانده ساسانی سپاه ایران در جنگ پُل/تیسپون چه شد؟

کشف صدها عتیقه امپراطوری ساسانیان در عراق وقتی بخشی از ایران‌شهر بود

نظرات

  • مسلمانان

    تاریخ : ۲۲ - آبان - ۱۴۰۳

    به حرف دشمن گوش ندید بدنبال تفرقه بین مسلمانان است .آمریکا و اروپا دلسوز هیچ مسلمانی نیستند