• 18 آذر 1402
  • دسته‌بندی: آشپزی
  • شناسه خبر : 127944

طرز تهیه آبگوشت هویج ، غذای سنتی قم که از خوردنش سیر نمی شوید

آبگوشت هویج قمی علاوه بر طعم لذیذ، ارزش غذایی بالایی دارد و می‌تواند به عنوان یک وعده غذایی کامل در وعده‌های ناهار یا شام مصرف شود. آبگوشت یکی از غذاهای اصیل و سنتی ایرانی است که به دلیل طعم فوق‌العاده آن بین همه افراد محبوبیت دارد. در شهر قم آبگوشت با مواد اولیه و روشی […]

آبگوشت هویج قمی علاوه بر طعم لذیذ، ارزش غذایی بالایی دارد و می‌تواند به عنوان یک وعده غذایی کامل در وعده‌های ناهار یا شام مصرف شود.

آبگوشت یکی از غذاهای اصیل و سنتی ایرانی است که به دلیل طعم فوق‌العاده آن بین همه افراد محبوبیت دارد. در شهر قم آبگوشت با مواد اولیه و روشی متفاوت تهیه می‌شود که با نام آبگوشت هویج شناخته می‌شود. آبگوشت هویج به عنوان غذای پرطرفدار و لذیذ شهر قم محسوب می‌شود که روش پخت آسانی دارد. آبگوشت هویج قمی علاوه بر طعم لذیذ، ارزش غذایی بالایی دارد و می‌تواند به عنوان یک وعده غذایی کامل در وعده‌های ناهار یا شام مصرف شود.

در این غذا، هویج باعث افزایش مقدار فیبر و ویتامین‌ها در آبگوشت می‌شود و به آن رنگ و طعم منحصر به فردی می‌بخشد. آبگوشت هویج قمی یکی از غذاهایی است که نشان‌دهنده غنای فرهنگ آشپزی ایرانی است و همچنین نمادی از هنر و ذوق خانه‌داران ایرانی محسوب می‌شود.

در این مقاله از مجله آشپزی اول فارس قصد داریم به طرز تهیه آبگوشت هویج بپردازیم، پس تا انتها همراه ما باشید تا با یادگیری دستور تهیه این غذای خوشمزه از طعم بی‌نظیر آن در کنار خانواده لذت ببرید.

مواد اولیه آبگوشت هویج

آبگوشت هویج غذای مورد علاقه قمی‌ها به شمار می‌رود که از ترکیب هویج ، گوشت و … تهیه می‌شود و به دلیل طعم لذت‌بخش آن رونق سفره‌های خانواده‌های ایرانی است.در ادامه مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه آبگوشت هویج ارائه شده است.

مواد لازم جهت تهیه آبگوشت هویج:
نخود۱۰۰ گرم
لپه۱۰۰ گرم
گوشت گوسفندی۴۰۰ گرم
هویج۲ عدد
برنج۵۰ گرم
نمک، فلفل، نعنا و زردچوبهبه میزان لازم
سرکهبه میزان لازم
سیر۱ حبه
شیرهبه میزان لازم
روغنبه مقدار لازم

مراحل تهیه آبگوشت هویج

مراحل تهیه آبگوشت هویج در ادامه شرح داده شده است:

مرحله اول: خیساندن حبوبات آبگوشت هویج

حبوبات گفته شده را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن از بین برود.

مرحله دوم: پختن گوشت به همراه حبوبات

در این مرحله گوشت گوسفندی شسته شده را به همراه حبوبات در قابلمه‌ای ریخته و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. پس از جوشیدن آب قابلمه، شعله آن را کم کنید تا خوب بپزد.

طرز تهیه آبگوشت هویج ، غذای سنتی قُم

مرحله سوم: افزودن مواد دیگر آبگوشت هویج

پس از نیم پخت شدن گوشت و حبوبات، زمان آن رسیده که سایر مواد آبگوشت را اضافه کنید. هویج ها را پوست گرفته و به صورت حلقه‌ای خرد و به قابلمه اضافه کنید. ادویه‌ها مورد نیاز شامل نمک، فلفل، زردچوبه را نیز در ظرفی جداگانه با سرکه و شیره مخلوط کرده و به قابلمه اضافه کنید.

مرحله چهارم: سرخ کردن سیر

سیر را ریز خرد کنید و درون تابه سرخ کنید تا طلایی شود، در ادامه مقداری نعناع به آن اضافه کرده و شعله را خاموش کنید. سیر و نعناع داغ را به آبگوشت هویج اضافه کنید. حالا آبگوشت هویج خوشمزه آماده است و می‌توانید آن را داخل کاسه‌ای ریخته و سرو کنید.

فوت و فن‌های تهیه آبگوشت هویج

برای تهیه آبگوشت هویج خوشمزه و لذیذ رعایت نکاتی الزامی است، در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره شده است:

  • خیساندن حبوبات آبگوشت هویج از شب قبل موجب از بین رفتن نفخ و پخت سریع آن‌ها می‌شود.
  • می‌توانید یک عدد پیاز را به چهار قسمت تقسیم و به آبگوشت اضافه کنید.
  • برخی افراد سیر دوست ندارند، که می‌توانند سیر و نعناع را از آبگوشت هویج حذف کنند و استفاده از آن اختیاری است.
  • همچنین در حین سرخ کردن نعناع با یکبار هم زدن نعناع، شعله گاز را خاموش کنید تا از سوختن آن جلوگیری شود.
  • گوشت گوسفندی استفاده شده در آبگوشت هویج حتما چربی داشته باشد تا طعم آبگوشت لذیذتر شود.
  • برای ملس شدن طعم آبگوشت، شیره و سرکه به آن اضافه می‌شود که اگر دوست دارید ترش باشد، می‌توانید مقدار شیره کمتری استفاده کنید.
  • می‌توانید برای خوشرنگ‌تر شدن آبگوشت مقداری رب گوجه نیز به آن اضافه کنید.
  • در کنار آبگوشت هویج می‌توان از سبزیجات، انواع ترشی یا پیاز استفاده کرد.

طرز تهیه آبگوشت هویج ، غذای سنتی قُم

پاسخ به چند سوال رایج در باره آبگوشت هویج

در این بخش به چند سوال پرتکرار در رابطه با آبگوشت هویج پاسخ خواهیم داد. با ما همراه باشید.

۱. در تهیه آبگوشت هویج از چه نوع گوشتی استفاده می‌شود؟

برای پخت آّبگوشت هویج بهتر است که از گوشت گوسفندی پرچرب استفاده شود تا طعم آبگوشت لذیذتر شود.

۲. آیا در آبگوشت هویج می‌توان رب اضافه کرد؟

بله ، به دلیل زرد رنگ شدن آبگوشت هویج به علت استفاده از زردچوبه در صورت تمایل می‌توانید برای خوشرنگ‌تر شدن آن مقداری رب گوجه نیز اضافه کنید.

حرف آخر:

در این مقاله از مجله آشپزی اول فارس، مراحل تهیه آبگوشت هویج را مرور کردیم. همانطور که پیش از این اشاره شد ابتدا مواد لازم را آماده کرده و سپس حبوبات و گوشت پخته می‌شود و در ادامه سایر مواد آبگوشت به همراه نمک، فلفل و … اضافه می‌شود. پس از اینکه آبگوشت کاملاً پخته شد و مزه هویج در آبگوشت جا افتاد، می‌توانید آن را با سبزی، پیاز و ترشی میل کنید.

آبگوشت هویج یک غذای سنتی و خوشمزه است که بین مردم شهر قم محبوبیت دارد. این غذا طعم و مزه خوبی دارد و می‌تواند در وعده‌های ناهار و شام سرو شود. امیدواریم با این دستور پخت ساده بتوانید آن را در خانه تهیه و در کنار خانواده نوش جان کنید|منبع: اکالا

شما نظرتان را در مورد طرز تهیه آبگوشت هویج برای ما بنویسید

با ۴ روش موثر به آسانی تلخی بادمجان را از بین ببرید

مطالب مرتبط

آقای پزشکیان کی تکلیف استان فارس را مشخص می کند؟

طرز تهیه شفته اراکی؛یکی از غذاهای سنتی ایرانی بسیار خوشمزه و ساده

طرز تهیه خورش داوود پاشا؛ محبوب‌ترین غذاهای خاورمیانه

نظرات

  • ناشناس

    تاریخ : ۱۸ - آذر - ۱۴۰۲

    شیره چی؟مقدارش چقدرش باشه ؟اصلش همون شیره هست که میزانش رو ننوشته احتمالا من درآوردی ادمینه!????