• 01 مهر 1403
  • دسته‌بندی: آشپزی
  • شناسه خبر : 155302

طرز تهیه دست پیچ کلم لبنانی با گوشت چرخ کرده

یکی از غذاهای خوشمزه و اصیل لبنانی دست پیچ کلم است که حتما یکبار هم که شده باید امتحانش کنید.

طرز تهیه آن بسیار شبیه طرز تهیه دلمه های خوشمزه ایرانی است. پس اگر از طرفداران دلمه هستید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم 

کلم پیچ سفید:یک عدد
گوشت چرخ کرده:۳۵۰ گرم
برنج خام :یک پیمانه
لیموترش :۴ عدد
سیر پوست گرفته شده :۲۰ حبه
روغن زیتون :۳ قاشق غذاخوری
ادویه مخلوط :۱ الی ۲ قاشق چای خوری
نمک:به مقدار لازم

دست پیچ کلم

دستور تهیه دست پیچ کلم لبنانی

مرحله اول

ابتدا برنج را بشویید و به مدت یک ساعت در آب و نمک خیس دهید.کلم درسته را خوب بشویید و برگ های رویی کلم را دور بیندازید.بعد کلم را در یک ظرف آب جوش قرار دهید به طوری که آب روی کلم را بگیرد. بعد از ۵ تا ۱۰ دقیقه جوشیدن ، برگ های کلم از هم جدا میشوند.

مرحله دوم

برگ ها را به آرامی با چنگال از خود کلم جدا کنید و مراقب باشید تا پاره نشوند.یکی دو برگ جدا شده کلم را ابتدا رول کنید و اگر به اندازه کافی نرم و قابل رول شدن بود، بقیه برگ های کلم را جدا کنید.سپس برگ های جدا شده را داخل صافی قرار دهید تا آب اضافه آنها گرفته شود و برگ ها خنک شوند.

مرحله سوم

برنج را هم آبکش کنید و به همراه گوشت چرخ کرده ، ادویه مخلوط عربی و مقداری  نمک مخلوط کنید .برگ های کلم را روی سطح صافی قرار دهید و قسمت ضخیم آن را ببرید و یک دو قاشق از مخلوط گوشت را در یک سمت آن  به صورت خطی بریزید و بالا و پایین برگ را روی مایه گوشت قرار دهید و در همان راستا برگ را رول کنید.

مرحله چهارم

رول ها آماده شده را کنار هم در کف ظرف مورد نظرتان بچینید. و لا به لای آن سیرهای خرد شده قرار دهید.برگ هایی که سبز ترند را در کف ظرف قرار دهید.۱۰ تا ۱۵ حبه سیر له شده یا رنده شده را با ۳ قاشق روغن زیتون تفت دهید و عطر سیر بپیچد.آب ۴ عدد لیمو ترش را با ۴ پیمانه آب و مقداری نمک مخلوط کنید و آن را به سیر تفت داده شده اضافه کنید.

مرحله پنجم

سپس این سس را در قابلمه بریزید تا روی دلمه ها را بگیرد.و اگر مقدار سس کم بود، آب بیشتری به آن اضافه کنید.یک بشقاب کوچکتر از ظرفی که دلمه ها را داخل آن چیدید روی دلمه ها قرار دهید و ظرف را روی حرارت به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه با حرارت بالا قرار دهید تا سس داخل قابلمه به جوش بیاید.

مرحله ششم

بعد از جوش آمدن سس ، حرارت را کم کنید تا دست پیچ ها به مدت یک تا یک ساعت و نیم پخته شوند. دقت کنید بعد از نرم و پخته شدن کلم ها ، سس داخل آن کاملا تبخیر نشود.

مرحله هفتم

این غذا را داغ سرو کنید و مقداری آبلیموی تازه و ماست یونانی در کنار آن قرار دهید. دقت کنید برگ های کلم را هنگامی که خام است از هم جدا نکنید . چون ترد است و ممکن است پاره شود. اگر بعد از ۱۰ دقیقه هنوز برگ های کلم در آب جوش نرم نشدند مدت بیشتری آن را بجوشانید.

 

مطالب مرتبط

نحوه کاشت و پرورش کلم بروکلی در گلدان

چگونه دلمه کلم برگ سفید مجلسی و خوشمزه درست کنیم؟

نکات کلیدی و چاشنی مخصوص برای پخت دلمه برگ غذای پر طرفدار ایرونی

نظرات