طرز تهیه کباب بختیاری مخصوص و خوشمزه در خانه+تصاویر

به گزارش گروه آشپزی اول فارس، کباب بختیاری، یکی از کباب های سنتی و مشهور ایرانی است که ابتدا در چهارمحال و بختیاری تهیه میشد اما امروزه در سراسر ایران به یک غذای مشهور تبدیل شده است. برای تهیه کباب بختیاری  از راسته گوسفندی و سینه مرغ استفاده می‌شود البته می توان برحسب سلیقه می‌توان […]

به گزارش گروه آشپزی اول فارس، کباب بختیاری، یکی از کباب های سنتی و مشهور ایرانی است که ابتدا در چهارمحال و بختیاری تهیه میشد اما امروزه در سراسر ایران به یک غذای مشهور تبدیل شده است.

برای تهیه کباب بختیاری  از راسته گوسفندی و سینه مرغ استفاده می‌شود البته می توان برحسب سلیقه می‌توان به جای سینه مرغ از فیله ماهی استفاده کرد.

کبابی که بختیاری‌های اصیل تهیه می‌کنند در اصل از گوشت بره و دُنبه استفاده می‌شود.به این شکل که در یک سیخ یکی در میان یک تکه گوشت گوسفندی ویک دنبه به سیخ زده می‌شود.

کباب بختیاری 1

مواد لازم برای تهیه کباب بختیاری:

فیله گوساله یا گوسفند  ۳۰۰ گرم
سینه‌ مرغ بدون استخوان ۳۰۰ گرم
پیاز  ۱ عدد
فلفل دلمه ای سبز ۱ عدد
آب لیمو تازه   ۱ قاشق سوپ خوری
زعفران دم کرده  ۱ قاشق سوپ خوری
روغن زیتون یا روغن مایع ۲ قاشق غذا خوری
کره    ۵۰ گرم
نمک و فلفل سیاه   به مقدار لازم

کباب بختیاری

۱-ابتدا فیله گوساله را شسته و خشک کنید و به طول روی سطح مناسب قرار داده و قبضه کرده و برش بزنید، فیله های مرغ را نیز به دو یا سه قسمت تقسیم کنید (بسته به اندازه فیله).

۲-سپس گوشت و مرغ را با گوشت کوب کمی بکوبید تا نرم شوند.
۳-برای نرم کردن یک کیلو گوشت قرمز باید آب یک عدد پیاز، ۲قاشق سوپخوری سس سویا، یک یا نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه یا نیم کوب ،۲قاشق سوپخوری روغن یا روغن زیتون را ترکیب و برای یک روز گوشت را در آن بخوابانید. در این مرحله گوشت نمک نمی‌خواهد.
۴-گوشت سینه مرغ را با زعفران، آب پیاز ، ۲قاشق روغن مایع یا روغن زیتون و نمک و فلفل مخلوط کنید و چند ساعت بگذارید تا طعمدار شود.
۵| ۴-۵ ساعت قبل از به سیخ کشیدن مرغ و گوشت، پیاز و فلفل دلمه‌ای را خلال کنید و داخل مواد قبلی بگذارید.
کباب بختیاری خاص
۶-آبلیمو را نیم ساعت قبل از پخت به هر دو اضافه کنید ، نمک را هم به گوشت قرمز اضافه کنید
۷-سپس به ترتیب ۲ تکه از گوشت قرمز و ۲ تکه از گوشت مرغ به سیخ بکشید و این ترتیب را ادامه دهید تا وزن هر سیخ به حدود ۱۵۰ گرم برسد.
۸-سپس کمی با گوشت کوب آنها را بکوبید تا به هم نزدیک شوند و مرز بین آنها کمتر پیدا شود
۹-کباب ها در عین پختگی نباید خشک شوند، حال با فرچه یا چنگال کره را روی کباب ها مالیده و کمی نمک روی آن بپاشید.
۱۰-ابتدا نیاز به آتش تند دارید تا روی گوشت ها حالت برشتگی پیدا کند سپس اگر تکه های گوشت را کمی ضخیم تر برش زده باشید اجازه دهید به آرامی کباب ها به پخت کامل برسند این عمل را روی منقل گازی نیز می توان انجام داد.
۱۱-کباب ها را در ظرفی قرار داده با گذاشتن تکه نانی روی آنها از سیخ خارج کنید و با ریحان و گوجه فرنگی تزئین کرده و با دوغ و نان سنگک سرو کنید.
کباب بختیاری1
سایر نکات کباب بختیاری
در حین خواباندن تکه های گوشت قرمز در مخلوط آب پیاز و زعفران نباید از نمک استفاده کرد اما در گوشت مرغ استفاده از نمک در ابتدا مانعی ندارد و حتی بهتر می باشد در این صورت حتماً گوشت ها را در ظروف جدا از یکدیگر در مخلوط فوق قرار دهید
قبضه کردن در آشپزی، برشی است که گوشت را به صورت دو ورق باز می کند ولی گوشت تا انتها برش نمی خورد و جدا نمی شود.
مطالب مرتبط

۵ طرز تهیه سوپ خوشمزه و مقوی برای سرماخوردگی

طرز تهیه فوری لیته لبو و بادمجان ؛ فوت و فن‌های درست کردن این ترشی زمستانی

دلیل وا رفتن کتلت هنگام سرخ کردن چیست؟

نظرات