• 11 آبان 1403
  • دسته‌بندی: آشپزی
  • شناسه خبر : 158427

طرز تهیه کباب وزیری به روش سنتی در خانه

کباب وزیری که در برخی از شهرهای کشور به عنوان کباب درباری هم شناخته می‌شود ترکیبی از دو نوع کباب محبوب ایرانی یعنی جوجه و کوبیده است.

طرز تهیه کباب وزیری

این غذا برای افرادی که می‌خواهند در یک وعده طعم مرغ و گوشت را بچشند، انتخابی جذاب محسوب می‌شود.با وجود اینکه تاریخچه‌ی دقیق طبخ این کباب مشخص نیست، اما به نظر می‌رسد اولین بار بین دهه‌ی ۴۰ تا ۵۰ شمسی در رستوران‌های ایران به شهرت و محبوبیت دست پیدا کرد.برای طرز تهیه این کباب خوشمزه تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

مواد اولیه برای تهیه کباب وزیری

فراهم کردن مواد اولیه موردنیاز برای آماده‌سازی کباب کوبیده و جوجه کباب یکی از مراحل مهم طرز تهیه کباب وزیری به شمار می‌رود که مقادیر دقیق آن‌ها در جداول زیر درج شده است:

مواد لازم برای تهیه کباب کوبیده

زعفران دم‌ کرده : ۱ قاشق غذاخوری
پیاز متوسط : ۱ عدد
نمک : نصف قاشق غذاخوری
پودر زیره : ۱ چهارم قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه : ۱ چهارم قاشق چای‌خوری
گوشت چرخ‌کرده گوساله یا مخلوط گوساله و گوسفند : ۵۰۰ گرم

مواد لازم برای تهیه جوجه کباب

پودر پاپریکا : ۱ چهارم قاشق چای‌خوری
پیاز متوسط : ۱ عدد
فیله مرغ بدون پوست و استخوان : ۴۰۰ گرم
ماست چکیده : نصف پیمانه
فلفل سیاه : نصف قاشق چای‌خوری
نمک : ۱ قاشق چای‌خوری
آبلیمو : ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده : ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه کباب وزیری

طرز تهیه کباب وزیری به روش سنتی

مدت زمان موردنیاز برای آماده‌سازی مواد اولیه کباب وزیری بین ۸ تا ۱۰ دقیقه متغیر است و بعد از آن باید بین ۲ تا ۳ ساعت به مواد استراحت دهید. لازم به ذکر است که میزان ترکیبات ذکر شده در این مطلب برای ۳ تا ۴ نفر ایده‌آل است. در هر صورت پس از فراهم کردن ترکیبات موردنیاز باید مراحل زیر را دنبال کنید:

مرحله اول

پیاز را پس از پوست گرفتن رنده کنید و آب آن را بگیرید.

مرحله دوم

باید گوشت چرخ‌کرده، پیاز و سایر ادویه‌ها به همراه زعفران را درون یک کاسه بزرگ مخلوط کنید و آنقدر ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کنند.حال باید ترکیب را به مدت ۳۰ دقیقه به یخچال منتقل کنید تا مزه‌ها به خورد یکدیگر بروند.

مرحله سوم

در این گام از طرز تهیه کباب وزیری به سراغ آماده‌سازی جوجه می‌رویم. برای این کار باید در یک کاسه ماست، زعفران، آبلیمو، پیاز خرد شده و ادویه‌ها را با یکدیگر مخلوط کنید.پس از آن نوبت به اضافه کردن قطعات مرغ به مخلوط ذکر شده و آغشته کردن کلیه‌ی قطعات با آن‌ها می‌رسد.پس از مخلوط کردن روی کاسه را بپوشانید و قطعات مرغ را به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید.

مرحله آخر

برای به سیخ کشیدن کباب کوبیده باید از مخلوط خود به اندازه یک پرتقال بردارید و پس از چسباندن به سیخ با استفاده از دست آن را شکل دهید.مرغ را هم سیخ کنید و کلیه‌ی سیخ‌ها را بر روی منتقل بگذارید.برای پخته شدن هر طرف کباب بین ۸ تا ۵ دقیقه زمان نیاز دارید و می‌توانید در نهایت با ترکیبات دلخواهتان آن‌ها را نوش‌جان کنید.

طرز تهیه کباب وزیری

نحوه دورچین و تزیین کباب وزیری

برای تزئین و دورچین کباب وزیری می‌توانید به انتخاب خود از انواع سبزیجات تازه یا پیاز استفاده کنید و به این ترتیب ظاهر جذاب‌تری به غذای خود ببخشید. تعدادی از گزینه‌های پیش‌رو شما شامل موارد زیر هستند:

  • گوجه و فلفل کبابی: می‌توانید گوجه‌ها را از وسط نصف کنید و در کنار فلفل‌های سبز بر روی منقل کباب کنید.
  • لیمو ترش تازه: لیمو را برش بزنید و کنار هر بشقاب بگذارید تا با چکاندن آن طعم غذای شما از آن چیزی که هست فوق‌العاده‌تر شود.
  • ترشی یا ماست: معمولا در کنار تمامی غذاهای ایرانی می‌توانید ترشی و ماست را به عنوان دورچین پیدا کنید. این دو ترکیب جدا از طعم بی‌نظیر خود می‌توانند جذابیت و زیبایی ظاهر غذا و سفره‌ی شما را چندین برابر کنند.
  • پیاز و جعفری تازه: پیاز سفید یا قرمز را خلالی خرد و با جعفری تازه مخلوط کنید. برای خوشمزه‌تر شدن طعم این دو ماده می‌توانید بر روی آن‌ها سماق بپاشید.

راز خوشمزه شدن کباب وزیری

برای اینکه کباب وزیری شما طعمی بی‌نظیر و دلنشین پیدا کند، لازم است به نکات و موارد موجود در این بخش به دقت توجه کنید:

  • حتما از روشن شدن یکنواخت ذغال‌های خود اطمینان حاصل کنید، چرا که ذغال‌های خام طعم کباب شما را خراب می‌کنند و برای سلامتی هم مضر هستند.
  • اگر به دنبال طعم‌های قوی‌تر هستید می‌توانید از رنده پوست لیمو یا آب نارنج در مایه کباب خود استفاده کنید.
  • حتما سیخ‌ها را قبل از استفاده خیس کنید تا کباب در زمان پخت به آن‌ها نچسبد.
  • جوجه‌ها برای مغزپخت شدن و ممانعت از سوختن به حرارتی ملایم نیاز دارند.
  • کباب‌ها را به صورت مداوم بچرخانید تا هر دو طرف آن‌ها به صورت یکسان پخته شود.
  • حتما مخلوط کره ذوب شده و زعفران را در زمان پخت با استفاده از برس روی جوجه و کباب خود بمالید تا خوش‌طعم‌تر شوند.
  • در زمان سرو روی کباب‌های خود سماق تازه بپاشید.
  • نگه داشتن بیش از اندازه کباب‌ها بر روی ذغال باعث خشک شدن و سفت شدن آن‌ها می‌شود.

 

مطالب مرتبط

طرز تهیه چیلی داگ خوشمزه و متفاوت با سس چیلی

دستور پخت مرغ اناری یا ناردونی فوق العاده خوشمزه به روش اصیل گیلانی

طرز تهیه کیک لبو خوشرنگ و قرمز برای شب یلدا

نظرات