طریقه دم کردن زعفران با ۴ روش مختلف

طریقه دم کردن زعفران با ۴ روش مختلف

برای آنکه بتوانید یک زعفران بسیار خوش رنگ و خوش عطر داشته باشید در درجه اول باید از کیفیت و اصل بودن محصول اطمینان حاصل کنید، سپس با طرز دم کردن زعفران آشنا باشید. اما چگونه زعفران دم کنیم؟ سؤالیست که شما را برای خواندن این محتوا ترغیب کرده است.اگر می خواهید بهترین زعفران دم کرده را درست […]

برای آنکه بتوانید یک زعفران بسیار خوش رنگ و خوش عطر داشته باشید در درجه اول باید از کیفیت و اصل بودن محصول اطمینان حاصل کنید، سپس با طرز دم کردن زعفران آشنا باشید. اما چگونه زعفران دم کنیم؟ سؤالیست که شما را برای خواندن این محتوا ترغیب کرده است.اگر می خواهید بهترین زعفران دم کرده را درست کنید با ما همراه باشید، در این محتوا قدم به قدم به شما طریقه دم کردن زعفران با روش های مختلف را آموزش خواهیم داد.

دم کردن زعفران

چگونه زعفران دم کنیم؟

برای دم کردن زعفران اصل شما می توانید، یکی از دو روش دم کردن زعفران با آب جوش و یا دم کردن زعفران با یخ را انجام دهید. قبل از آموزش طریقه دم کردن زعفران بهتر است به شما نحوه ی سابیدن زعفران را آموزش دهیم. برای دم کردن بهتر زعفران بهتر است در ابتدا آن را در یک هاون خوب بسابید، خرد شدن کمک می کند تا انواع زعفران اصل طعم و رنگ خود را سریع تر آزاد کند. پیشنهاد می شود زعفران را با یک حبه قند بسابید تا از سوختن زعفران جلوگیری کنید. طرز تهیه زعفران دم کرده بسیار ساده است.

۱-زعفران با آب جوش

دومین نحوه دم کردن زعفران با آب جوش مانند دم کردن چای است، به این شکل که کمی زعفران در ظرف مخصوص دم کردن زعفران یا قوری بریزید و سپس آب جوشیده به مقداری مشخص به آن اضافه کنید. سپس این قوری یا ظرف را روی سماور در حال جوش بگذارید تا بر اثر حرارت و بخاری که به آن وارد می‌شود، دم بکشد.

۲-روش دم کردن زعفران با یخ

چگونه زعفران را با یخ دم کنیم ؟ این روش دم کردن زعفران اصل به نسبت روش قبل به مدت زمان بیشتری نیاز دارد، اگر زمان کافی برای دم کردن زعفران دارید، پیشنهاد ما به شما استفاده از این روش می باشد. برای دم کردن زعفران با یخ کافیست تا مراحل زیر را انجام دهید.

  • مقدار مورد نیاز از زعفران را در یک هاون بریزید و خوب بکوبید تا کاملاً پودر شود (توجه داشته باشید استفاده از قند و شکر برای سابیدن مدت زمان دم کشیدن زعفران را طولانی تر می کند).
  • چند قالب یخ خرد شده را بر روی زعفران بریزید و اجازه دهید تا در دمای اتاق یخ ها ذوب شوند و زعفران رنگ خود را آزاد کند.

افراد زیادی دست به این کار میزنند در اینجا تجربه یکی از این افراد را با شما در میان گذاشتیم، برای خواندن ادامه مطلب این لینک را دنبال کنید.

دم کردن زعفران

۳-قرار دادن زعفران بر روی شعله

  • در این روش قبل از کوبیدن زعفران باید آن را درون یک ظرف ریخته و بر روی شعله ملایم اجاق به مدت ۲-۳ دقیقه قرار قرار دهید (این مرحله بسیار حساس است زیرا زعفران به سرعت می سوزد).
  • بعد از خاموش کردن اجاق به زعفران اجازه دهید تا سرد شود، مقداری قند به آن اضافه کنید و آن را در هاون بکوبید تا کاملاً پودر شود.
  • بعد از پودر کردن زعفران، به آن آب جوش اضافه کنید و بر روی شعله مستقیم اجاق قرار دهید و به محض جوش خوردن زعفران آن را از روی اجاق بردارید. دم کردن زعفران با آب جوش به تنهایی غلط است.
  • اکنون نوبت به اضافه کردن مقداری یخ به ظرف می باشد، کافیست اجازه دهید تا زعفران شما خنک شود. زعفران دم شده با این روش از کیفیت و رنگ فوق العاده ای برخوردار است زیرا ترکیبی از دو روش بالا می باشد.

* شاید این روش دم کردن زعفران طولانی و حساس باشد اما اگر این روش را برای دم کردن زعفران خود انجام دهید به هیچ عنوان روش دیگری را امتحان نخواهید کرد و از فواید زعفران بهره مند خواهید شد

۴-نحوه دم کردن زعفران برای برنج

استفاده از زعفران دم کرده برای خوش رنگ و عطر شدن برنج در میان ایرانیان محبوبیت بسیاری دارد. برای همین نحوه دم کردن زعفران با آب جوش و یخ مورد استقبال عموم مردم قرار دارد. در توضیح این موضوع که چگونه می‌توان زعفران را برای آماده کردن برنج دم کرد، باید بگوییم که اولین روش دم کردن زعفران با آب جوش برای این بخش کاربرد دارد.

کافی است شما زعفران را با کمی شکر یا یکی دو حبه قند به خوبی بسابید، سپس روی آن آب جوش بریزید. پس از آن باید ظرف زعفران را در گوشه ای از قابلمه برنج قرار دهید تا همزمان با دم کشیدن برنج، زعفران هم دم بکشد.

در روش دیگر، هنگامی که زعفران را خوب سابیدید و روی آن آب جوش ریختید، باید زعفران را در گوشه ای از قابلمه ریخته و با برنج ترکیب کنید. همزمان با آماده شدن برنج، رنگ و عطر زعفران هم به برنج اضافه می‌شود.

نکاتی که باید در هنگام دم کردن زعفران به آن توجه کنید:

  • اگر وقت کافی برای دم کردن زعفران ندارید از سابیدن آن خودداری کنید، چرا که قند و شکر دم کشیدن انواع زعفران را طولانی تر خواهند کرد.
  • اگر می خواهید زعفران شما سریع تر رنگ دهد، می توانید مقداری آب جوش را بر روی زعفران سابیده شده (بدون قند و شکر) ریخته و همزمان مقداری یخ به آن اضافه کنید. این کار باعث می شود تا به زعفران شما شوک وارد شود و رنگ خود را زودتر آزاد کند.
  • حتماً به تناسب بین آب و مقدار زعفران دقت کنید، بیشتر بودن آب از مقدار مورد نیاز زعفران شما را آبکی می کند.
  • زعفران را به مقدار مورد نیاز خود دم کنید اگر بیش از حد مورد نیاز خود زعفران دم کردید، آن را در یک ظرف شیشه ای در بسته ریخته و در یخچال نگهداری کنید. بهتر است برای مدت زمان طولانی زعفران دم کرده را در یخچال نگهداری نکنید چرا که عطر خود را از دست می دهد.
  • مقدار مصرف مجاز زعفران روزانه حدود یک گرم است؛ همچنین مقدار مصرف تنتور آن حدود ۱۵ قطره در روز است. مصرف سه گرم زعفران برای هر نفر در ماه بسیار سالم و سودمند می‌باشد اما مصرف بیش از ۵ گرم در ماه مضر است. مصرف ۵ گرم زعفران در یک وعده‌غذایی می‌تواند منجر به مرگ انسان گردد.
مطالب مرتبط

نظرات