به تازگی شایعه شده است که بر اساس رأی جدید دیوان عدالت اداری، رانندهای که گواهینامه ندارد یا مدت آن پایان یافته باشد و تمدید نکرده باشد، چنانچه تصادف کند، ولو اینکه بیمه ثالث داشته باشد، بیمه هیچگونه خسارتی پرداخت نمیکند. به عبارت سادهتر، اگر گواهینامه رانندگی شما مدتش تمام شده باشد و به هر دلیلی تمدید نکنید، سوار ماشین بدون بیمه هستید و در زمان تصادف، خسارت و دیه را راننده باید از جیب خودش بپردازد.
اما اصل ماجرا چیست؟
طبق ماده ۱۵ قانون شخص ثالث، در صورتی که راننده مسبب، فاقد گواهینامه رانندگی باشد یا گواهینامه او متناسب با نوع وسیله نقلیه نباشد، مقصر است، بنابراین اگر رانندهای در تصادف به عنوان مقصر شناخته شده و فاقد گواهینامه باشد، خسارت جانی و مالی شخص زیان دیده از سمت شرکت بیمه پرداخت میشود، در ادامه شرکت بیمه بعد از پرداخت خسارت، به راننده مقصر مراجعه کرده و خسارتی را که به زیان دیده داده است از راننده طلب میکند.
به عبارت دیگر شرکت بیمه از شخص فاقد گواهینامه مقصر، همه خسارت را دریافت خواهد کرد و هیچ خسارتی از سمت بیمه او پرداخت نمیشود.
با پیگیریهای از بیمه مرکزی، این قانون فقط درباره افراد فاقد گواهینامه است و تمدید نکردن گواهینامه به معنای نداشتن گواهینامه نیست. بنابراین در صورت تمدید نکردن این مدرک قانونی، با پرداخت جریمه میتوان گواهینامه را تمدید کرد و در این صورت، بیمه خسارت را پرداخت میکند.
در پایان باید اشاره کرد رانندگان حتما تاریخ گواهینامه خود را چک کنند و در صورت انقضاء گواهینامه، حتما آن را تمدید کنند تا درگیر مسائل اداری و پرداخت جریمههای ناشی از این موضوع نشوند.ایبنا
نظرات