علت اصلی تلخی زعفران و راه حل آن

علت اصلی تلخی زعفران و راه حل آن

زعفران یک گیاه پرخاصیت و دارویی محسوب می شود که در شهرهای مختلف کشور کاشت و برداشت می شود.زعفران در اکثر غذاهای ایرانی کاربرد دارد و عطر طعم عالی به آنها می دهد.

زعفران خالص شامل ۳ ترکیب کروسین، پیکروکروسین و سافرانال است که کم و زیاد شدن هر یک از این مواد می تواند طعم آن را تغییر دهد.در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا دلایل تلخی زعفران و راه حل های آن را با یکدیگر بررسی کنیم.

دلایل تلخی زعفران

  • کیفیت زعفران: زعفران‌های باکیفیت، تلخی کمتری دارند. زعفران‌هایی که کهنه یا تقلبی هستند، ممکن است تلخی بیشتری داشته باشند.
  • شرایط نگهداری: زعفران باید در جای خنک، خشک و دور از نور نگهداری شود. اگر زعفران در معرض نور، گرما یا رطوبت قرار گیرد، ممکن است تلخی آن بیشتر شود.
  • مقدار مصرف: اگر از زعفران زیاد استفاده کنید، طعم تلخی آن بیشتر به حس می‌آید.

تفاوت زعفران خالص با تقلبی

  • هنگامی که زعفران اصل را بر زیر زبان خود می گذاریم طعم تلخی می دهد. اما اگر آن زعفران طعم شیرین می دهد به دلیل بالا بردن وزن زعفران با عسل و شکر آن زعفران تقلبی است.
  • زعفران های تقلبی با  با استفاده از رنگ های مصنوعی به دست می آوردند اما در بهترین حال ریشه زعفران را به جای خوده زعفران می فروشند.اما بعضی از افراد سودجو از پوست گوجه کاکل ذرت، از گوشت گاو، از رشته نارگیل، برای درست کردن زعفران تقلبی استفاده می کنند.
  • یکی دیگر از روش هایی که می توانیم زعفران خالص را تشخیص دهیم، شکل زعفران است شکل زعفران اصل به صورت قلمی است و بدون شکستگی است.زعفران های تقلبی معمولا تمامی آن ها شکسته هستند و شکل ظاهری خوبی ندارند.
  • یکی دیگر از راه های تشخیص زعفران خالص استفاده از دستمال است بسیاری از افراد سودجو برای بالا رفتن وزن زعفران از روغن استفاده می کنند.
  • برای تشخیص زعفران خالص زعفران به داخل دست مال بگذارید و فشار دهید اگر دستمال روغنی شد زعفران تقلبی است.
  • یکی دیگر از راه های تشخیص زعفران خالص رنگدهی زعفران است. برای مثال برای تشخیص زعفران اصل با آب سرد هنگامی که زعفران را به داخل آب سرد می گذاریم اگر به سرعت رنگ داد ان زعفران خالص نیست ولی اگر به آرامی رنگ داد آن زعفران خالص است.

کاهش تلخی زعفران:

  • دم کردن زعفران: زعفران را به مدت ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت در آب جوش دم کنید. این کار باعث می‌شود که پیکروکروسین تجزیه شده و تلخی زعفران کمتر شود.
  • اضافه کردن شکر یا عسل: اگر طعم تلخ زعفران برای شما آزاردهنده است، می‌توانید مقداری شکر یا عسل به آن اضافه کنید.
  • استفاده از زعفران در غذا: زعفران را در غذاهایی استفاده کنید که طعم‌های قوی دارند، مانند خورشت‌ها و پلوها. این کار باعث می‌شود که طعم تلخی زعفران کمتر به حس بیاید.

در نهایت، اگر طعم تلخ زعفران را دوست ندارید، می‌توانید از زعفران‌های کم‌تلخی که در بازار موجود هستند استفاده کنید.

مطالب مرتبط

۶ روش خشک کردن زعفران در خانه به راحتی

خانم ها با این غذای خوشمزه ایرانی روی فامیل شوهر را کم کنند+ طرز تهیه

خواص زعفران و راه‌های تشخیص زعفران اصل از تقلبی

نظرات