علت‌ گرم نکردن بخاری ماشین چیست؟

بخاری خودرو یکی از مهم‌ترین تجهیزات رفاهی در فصل‌های سرد سال است. اما گاهی اوقات ممکن است این سیستم عملکرد مناسبی نداشته باشد و باد گرم تولید نکند.

علت گرم نکردن بخاری ماشین

در این مقاله، به بررسی علت‌های اصلی کار نکردن بخاری خودرو و ایمنی خوابیدن در خودرو با بخاری روشن می‌پردازیم.

عوامل گرم نشدن بخاری خودرو چیست؟

یکی از عمده خرابی هایی که در فصل سرما برای خودرو رخ میدهد خرابی بخاری خودرو می باشد. کمبود گرمای بخاری می تواند مشکلات زیادی برای سرنشین خودرو به وجود بیاورد. در این مقاله به دلایل گرم نشدن بخاری خودرو می پردازیم.

۱-خرابی رادیاتور بخاری

اولین علت گرم نکردن بخاری می تواند گرفتگی یا خرابی رادیاتور بخاری خودرو باشد. اگر لوله های داخل رادیاتور گرفتگی داشته باشد یا سوراخ باشد، گرما را به خوبی نمی تواند انتقال دهد.

۲-گرفتگی شیلنگ آب باعث بروز اشکال در عملکرد بخاری می شود

شیلنگ که آب را به رادیاتور انتقال می دهد درصورتی که گرفتگی داشته باشد، به درستی آب وارد چرخه رادیاتور نمی شود و نمی تواند حرارت را به هوا بدهد تا از طریق دریچه ها وارد کابین خودرو شود.

۳-خرابی فن یا دمنده یکی از دلایل گرم نشدن بخاری اتومبیل

گاهی اوقات رادیاتور و اجزای آن کاملا سالم هستند ولی دمنده ایی که وظیفه انتقال هوای گرم را دارد خراب است. که همین باعث عدم کارکرد صحیح بخاری ماشین می شود. برای رفع عیب آن باید فن بخاری تعویض گردد.

۴-کمبود آب رادیاتور

گاهی اوقات آب موتور کم است و در چرخه خنک کردن موتور مشکل ایجاد می شود، و نمی تواند حرارت را به سیستم بخاری انتقال دهد. در این زمان باید آب به رادیاتور اضافه کرد و همچنین سیستم را هواگیری و نشت یابی کرد.

۵-خرابی ترموستات باعث گرم نکردن بخاری ماشین می شود

یکی دیگر از دلایل گرم نشدن بخاری خودرو می تواند خرابی ترموستات باشد. البته ترموستات تابستانی و زمستانی دارد. در تابستان ترموستات را روی خودرو نصب میکنند که دمای پایینی دارد و در زمان کوتاه فن عمل می کند. گاهی در فصل زمستان ترموستات را برمی دارند تا آب سریع تر داغ شود ولی این کار اشتباه است و باعث داغ شدن بخاری نمی شود.

در هوای سرد زمستان، بخاری به عنوان تنها وسیله گرمایشی خودرو از اهمیت بالایی برخوردار است. اما گاهی اوقات عملکرد مناسبی ندارد و یا باد سرد به بیرون می دهد. بهتر است قبل از سرد شدن هوا بخش های مرتبط با بخاری را بررسی کنید تا در فصول سرد دچار مشکل نشوید.

۶-دریچه های مسدود

اگر از سالم بودن ترموستات، رادیاتور، فن و… اطمینان دارید، آن وقت دریچه ها و باله های خودرو را بررسی کنید. ممکن است پره ها بسته شده یا گیر کرده اند و مانع تبادل گرمای بخاری به داخل کابین می شوند. گاهی اوقات دریچه ها سالم هستند و فقط به دلیل آلودگی تبادل حرارتی بخاری را مختل می کنند. در این صورت کافیست باله ها را تمیز کنید.

علت گرم نکردن بخاری ماشین

آیا می‌شود در خودرو با بخاری روشن خوابید؟

بخاری خودرو گاز مستقل ندارد و کاملاً متفاوت از بخاری‌های خانگی عمل می‌کند. بخاری خودرو از گرمای مایع خنک‌کننده موتور استفاده می‌کند. زمانی که موتور خودرو کار می‌کند، مایع خنک‌کننده در حین حرکت در موتور گرم می‌شود. این گرما به یک رادیاتور کوچک (هسته بخاری) منتقل می‌شود. سپس فن بخاری، هوا را از روی این رادیاتور عبور داده و هوای گرم را وارد کابین می‌کند.

در نتیجه بخاری خودرو نیازی به گاز یا سوخت جداگانه ندارد و به طور غیرمستقیم از گرمای موتور استفاده می‌کند. اما خوابیدن در خودرو با بخاری روشن می‌تواند خطرناک باشد و بستگی به شرایط دارد. در اینجا به نکات مهم و خطرات احتمالی می‌پردازیم:

۱- خطر مسمومیت با مونوکسید کربن

مونوکسید کربن (CO) گازی بی‌رنگ، بی‌بو و بسیار سمی است که ممکن است از طریق سیستم اگزوز وارد کابین خودرو شود. اگر سیستم اگزوز نشتی داشته باشد یا خودرو در فضای بسته‌ای مانند گاراژ روشن باشد، خطر مسمومیت با این گاز افزایش می‌یابد.

نکته: حتی در فضای باز، وزش باد یا نقص در درزگیری خودرو ممکن است باعث ورود مونوکسید کربن به کابین شود.

۲- کاهش اکسیژن و افزایش دی‌اکسید کربن

اگر تمام پنجره‌ها بسته باشند، اکسیژن داخل خودرو کم و دی‌اکسید کربن تولید شده توسط تنفس افزایش می‌یابد. این وضعیت می‌تواند منجر به خفگی و خطرات جدی شود.

۳-مشکلات فنی موتور و بخاری

روشن نگه داشتن خودرو برای مدت طولانی، به‌ویژه در حالت توقف، ممکن است به موتور یا باتری فشار وارد کند. اگر سیستم خنک‌کننده یا بخاری مشکل داشته باشد، کار کردن طولانی مدت موتور ممکن است به آسیب جدی منجر شود.

۴- احتمال آتش‌سوزی یا خرابی‌های ناگهانی

اگر سیم‌کشی خودرو یا سیستم‌های گرمایشی مشکل داشته باشند، خطر آتش‌سوزی یا خرابی وجود دارد.

نکات ایمنی برای خوابیدن در خودرو با بخاری روشن

  • در فضای باز پارک کنید: از روشن کردن خودرو در فضای بسته (مانند گاراژ) خودداری کنید.
  • سیستم اگزوز را بررسی کنید: مطمئن شوید که هیچ نشتی در اگزوز وجود ندارد.
  • پنجره‌ها را کمی باز بگذارید: برای ورود و خروج هوا، یک یا دو پنجره را کمی باز کنید.
  • سوخت کافی داشته باشید: از پر بودن باک سوخت اطمینان حاصل کنید.
  • بخاری را برای مدت طولانی روشن نگذارید: بخاری را گاهی خاموش کنید و از پتو یا لباس گرم استفاده کنید.
مطالب مرتبط

چرا خواب نمی بینیم و یا خواب های دیده شده را فراموش می کنیم؟

۹ راهکار فوری برای از بین بردن بوی سیگار از ماشین

علت زرد شدن شوید خشک شده چیست و چگونه از آن جلوگیری کنیم؟

نظرات