فروش کاشی‌های تاریخی به قیمت ارزی/واکنش میراث فرهنگی فارس

با توجه به انتشار اخباری در دو روز گذشته در سایت‌های خبری و فضای مجازی مبنی بر “فروش کاشی‌های تاریخی شیراز به قیمت ارزی در یکی از معروف‌ترین اماکن تاریخی شیراز ” میراث فرهنگی فارس واکنش نشان داد به گزارش اول فارس به نقل از  خبرگزاری تسنیم از شیراز، با توجه به انتشار اخباری در دو روز گذشته در سایت‌های خبری و […]

با توجه به انتشار اخباری در دو روز گذشته در سایت‌های خبری و فضای مجازی مبنی بر “فروش کاشی‌های تاریخی شیراز به قیمت ارزی در یکی از معروف‌ترین اماکن تاریخی شیراز ” میراث فرهنگی فارس واکنش نشان داد

به گزارش اول فارس به نقل از  خبرگزاری تسنیم از شیراز، با توجه به انتشار اخباری در دو روز گذشته در سایت‌های خبری و فضای مجازی مبنی بر “فروش کاشی‌های تاریخی شیراز به قیمت ارزی در یکی از معروف‌ترین اماکن تاریخی شیراز ” و این مطلب که “هر کاشی که از دیوار مدرسه خان شیراز دزدیده می‌شود در بازار آزاد ۱۵۰ تا ۲۰۰ یورو به فروش می‌رسد” روابط عمومی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس اطلاعیه صادر کرد.

 در ابتدا به اطلاع می‌رساند که مدرسه تاریخی خان ملک موقوفه است و متولی مستقیم دارد.  نگهداری و بهره‌برداری از این مدرسه در اختیار اداره کل میراث فرهنگی فارس نیست ولی اداره کل میراث فرهنگی فارس، در راستای رسالت خود که مرمت و احیای بناهای تاریخی است از سال ۸۹ تا پایان سال ۹۶ مبلغ یک میلیارد و ۹۰ میلیون اعتبار برای مرمت‌های ضروری هزینه کرده است.

نجات‌بخشی گلدسته، احیا عایق و کف فرش بام، بازسازی و مرمت حجره‌های طبقه دوم، مرمت و کاشی‌کاری بخش داخلی حیاط، کف‌سازی کف فرش ایوان شمالی و جنوبی، بازسازی بخش اعظم کارهای چوبی طبقه دوم، تکمیل تاسیسات برقی و سیستم سرمایش و گرمایش حجره‌های طبقه دوم این مدرسه تاریخی بخشی از مرمت‌های انجام شده است.

عکس‌های منتشر شده از جای خالی کاشی‌های سر درب این مدرسه در فضای مجازی، متعلق به تخریب در سالیان گذشته است که در صورت تامین اعتبار، این قسمت از مسجد نیز در دست مرمت قرار خواهد گرفت.

درباره فروش کاشی‌های تاریخی شیراز به قیمت ارز ی در یکی از معروف‌ترین اماکن تاریخی نیز بیان این مطلب ضروری است که مسجد تاریخی نصیرالملک شیراز در چند سال گذشته  یکی از پر بازدیدترین مکان‌های گردشگری توسط گردشگران داخلی و خارجی به شمار می‌آید.

به همین منظور متولیان مسجد، با در نظر گرفتن محلی  در این مکان تاریخی و با هدف رونق هنر کاشی کاری، از هنرمند این رشته صنایع دستی دعوت کرده‌اند تا با تهیه کاشی‌های مشابه و فروش به گردشگران در جهت معرفی این هنر و حمایت از صنایع دستی استان گام بردارند.

بنابراین هنرمندان با الگو برداری از چند کاشی نمونه در ویترین این مسجد، کاشی‌های مشابه  آن را تحت عنوان” کهنه کاری” تولید و با قیمت‌های مشخص به گردشگران داخلی و خارجی عرضه می‌دارند.

در پایان ضمن تشکر از همه علاقه‌مندان به میراث و هنر این کشور به ویژه اصحاب رسانه که وظیفه خطیر اطلاع‌رسانی را به عهده دارند، خواهشمند است  به منظور جلوگیری از تشویش اذهان عمومی، قبل از نشر هر مطلب ابتدا  نسبت به موضوع اطلاعات کافی کسب کرده و سپس از مراجع ذی‌ربط پیگیری کنند.

مطالب مرتبط

روش های کلاهبرداری‌ در معاملات خرید و فروش خانه و ملک

نظرات