طی حکمی از سوی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، محمد باقر ذوالقدر به عنوان دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب شد.
به گزارش اول فارس، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن تقدیر از خدمات محسن رضایی ، باصدور حکمی، محمدباقرذوالقدر را به سمت دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب کرد.
متن کامل حکم آیت الله صادق آملی لاریجانی به شرح ذیل است:
بسمه تعالی
جناب آقای دکتر محمد باقر ذوالقدر دام عزّه
با عنایت به استعفای دبیر محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام، جناب آقای دکتر محسن رضایی دامت توفیقاته که طی سالیان متمادی خدمات ارزشمندی در این سمت داشته اند و تشکر از زحمات بی دریغ ایشان، جنابعالی را که بحمدالله از شخصیت های انقلابی، صاحب فکر و دارای تجارب ارزشمند اجرایی می باشید، حسب ماده ۳ آیین نامه مجمع تشخیص و تأیید رهبر معظم انقلاب اسلامی مد ظله العالی، به عنوان دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب می نمایم.
امید است به فضل الهی و با اهتمام و سعی بلیغ در انجام وظایف محوّله در دبیرخانۀ مجمع و سایر وظایف مرتبطه، در پیشبرد امور موفق باشید. در هرحال خداوند یار و ناصرتان باد. إنّه نعم المولی و نعم النصیر.
از مقام معظم رهبری مد ظله العالی به جهت پذیرش پیشنهاد دبیری و نیز نصب جنابعالی به عنوان عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، تشکّر می کنم و سلامتی و دوام عمر همراه با توفیق و تسدید ایشان را از خداوند متعال مسألت می نمایم.
محمدباقر ذوالقدر کیست؟
محمدباقر ذوالقدر (زاده ۱۳۳۳، فسا) از فرماندهان سابق سپاه پاسداران و معاون راهبردی و همچنین حفاظت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه است.
او معاون و قائم مقام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود و در دولت نهم به سمت معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور در دوره مصطفی پورمحمدی با کسب مجوز از رهبر معظم انقلاب منصوب شد، که در سال ۱۳۸۶ برکنار شد.
ذوالقدر متولد سال ۱۳۳۳ شهر فسا (استان فارس) است. وی در دوران قبل از انقلاب و از اوان نوجوانی وارد فعالیتهای مذهبی و سیاسی شد و در جریان انقلاب سال ۱۳۵۷ خورشیدی، با الحاق به گروههای انقلابی، به مبارزه با رژیم شاهنشاهی پیوست. وی قبل از انقلاب، تحصیلات خود را نیز در رشته اقتصاد در مقطع کارشناسی به پایان رساند.
او پس از پیروزی انقلاب، نخستین فعالیتهای خود را از کمیتههای انقلاب اسلامی آغاز کرد و سپس به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیوست و در دوران جنگ تحمیلی عراق به ایران، مسئولیت آموزش سپاه را برعهده داشت و سپس فرمانده قرارگاه جنگهای نامنظم سپاه شد. همسرش خانم صدیقه بیگم حجازی است که از ابتدای سال ۱۳۸۶ به عنوان مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مشغول به کار میباشد.
پس از جنگ تحمیلی
سردار محمدباقر ذوالقدر پس از جنگ به مدت ۸ سال (در دوره ریاست جمهوری آیت الله هاشمی رفسنجانی)، رئیس ستاد مشترک سپاه بود و پس از آن، ۸ سال نیز جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی وقت بود. وی پس از جنگ نیز تحصیلات خود را در مقطع دکتری در رشته مدیریت راهبردی در دانشگاه عالی دفاع ملی ادامه داد.
معاونت امنیتی وزارت کشور
او در سال ۱۳۸۴ در دولت نهم به سمت معاونت وزارت کشور و معاون امنیتی انتظامی این وزراتخانه منصوب شد. روابط عمومی وزارت کشور اعلام کرد: چون سردار ذوالقدر با حکم فرمانده کل قوا و رهبر انقلاب در سمت جانشین فرماندهی کل سپاه فعّالیت داشت، با کسب مجوز از رهبری به سمت جدید منصوب شد.
تحصیلات
سردار ذوالقدر قبل از انقلاب لیسانس اقتصاد را از دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران دریافت کرد و پس از آن کارشناسی ارشد مدیریت دولتی را در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران به پایان رساند و آخرین مقطع تحصیلی وی دکترای مدیریت راهبردی از دانشگاه عالی دفاع ملی بودهاست.