نحوه صحیح شستن کفش ها در ماشین لباسشویی

دانستن نحوه تمیز کردن صحیح آن‌ها در ماشین لباسشویی نه تنها ظاهرشان را عالی نگه می‌دارد، بلکه طول عمر این کفش‌ها را نیز افزایش می‌دهد.

قرار دادن کفش‌ها در ماشین لباسشویی مطمئناً یک راه آسان برای تمیز کردن آن‌هاست، اما قبل از شستن کفش در ماشین لباسشویی، باید نحوه قرار دادن آن‌ها در این دستگاه و چگونگی انجام دادن این کار را بدانید. تا انتها با ما همراه باشید تا با نحوه صحیح شستن کفش ها در لباسشویی آشنا شوید.

یا هر کفشی را میتوان با ماشین لباسشویی شست؟

همانطور که بسیاری از کفش‌ها برای شستشوی ماشینی مناسب هستند، برخی از انواع آن‌ها نیاز به تمیز کردن دستی و یا مراقبت‌های تخصصی دارند. کفش‌های ساخته شده از موادی مانند بوم، نایلون، پنبه و پلی استر، معمولاً برای شستن در ماشین لباسشویی بی‌ خطر هستند، چراکه این مواد بادوام هستند و با مواد شوینده لباسشویی آسیب نمی‌بینند.

این در حالی است که کفش‌های تولید شده از موادی مانند چرم، جیر، لاستیک و وینیل را نباید در ماشین لباسشویی قرار داد. ضمناً اگر کفش‌های شما از مواد ظریفی مانند ابریشم ساخته شده ‌اند یا دارای منجوق، گلدوزی، پولک دوزی یا سایر تزیینات هستند، باید آن‌ها را نزد متخصص کفش ببرید تا در حین تعمیر و تمیز کردن، آسیبی به آن‌ها وارد نشود.

مراحل شستن کفش در ماشین لباسشویی

تفاوتی نمی‌کند برای چه هدفی کفش را می‌پوشید، زیرا تحت هر شرایطی به شستشو نیازمند است. شستن کفش‌ در ماشین لباسشویی کار سختی نیست، اما نیاز به آماده سازی دارد. این آمادگی شامل مراحلی است که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

مرحله اول: توجه به نوع مواد کفش

ابتدا باید دستور العمل‌های مراقبت و تمیز کردن انواع کفش‌ را بررسی کنید تا مطمئن شوید که روش شستن کفش در ماشین لباسشویی شامل حال کفش یا کفش‌های شما می‌شود. چراکه در میان انواع مختلفی از کفش‌ها، مواردی هستند که از چرخش ماشین لباسشویی جان سالم به در می‌برند و مشکلی برای آن‌ها به وجود نمی‌آید. بارزترین مثالی که می‌توان بدان اشاره کرد، کفش‌های کتانی با رویه پارچه‌ ای است. بنابراین شستن کتانی درون ماشین لباسشویی کار چندان سختی نیست.

مرحله دوم: بهره‌ مندی از کیسه مشبک لباس

برای آسان تر و صحیح تر شدن روش شستن کتانی درون ماشین لباسشویی، می‌توانید از یک کیسه مشبک لباس که محکم بسته می‌شود، استفاده کنید، زیرا برای شستن کفش در ماشین لباسشویی مناسب است و از چرخش شدید آن در ماشین لباسشویی و آسیب زدن به دستگاه جلوگیری می‌کند.

مرحله سوم: خارج کردن گل و لای اضافی از کف کفش

اگر کف کفش شما دارای گل و لای اضافی است، از یک برس نرم مانند مسواک، آب گرم و صابون برای پاک کردن آن استفاده کنید. همچنین می‌توانید از یک خلال دندان نیز برای پاک کردن مواد زائد از مناطق تنگ استفاده نمایید. هر چه کفش را با دقت تر تمیز کنید، می‌توانید خاک و آلودگی بیشتری را از بین ببرید. پس از پاک شدن کثیفی‌ها، می‌توانید با استفاده از یک پارچه یا برس نرم آلودگی‌های روی کفش را نیز پاک کنید.

شستن کفش در ماشین ظرفشویی

مرحله چهارم: شستشوی دستی کفی کفش

فراموش نکنید که در ابتدای تمیز کردن انواع کفش‌ باید بندها و کفی‌های آن‌ها را خارج کنید. نکته بعدی که باید در نظر بگیرید، این است که کفی‌ها را با دست به وسیله یک برس یا پارچه نرم با کمی آب و صابون بشویید. کفی‌های کفش خود را باید با دست بشویید، مگر اینکه بخواهید دستورالعمل خاصی را دنبال کنید. شستن کفی‌ها با ماشین لباسشویی می‌تواند آن‌ها را مملو از آب کند، به این معنی که ممکن است خشک شدن آن‌ها چند روز طول بکشد.

مرحله پنجم: استفاده از حوله‌های قدیمی برای شستشوی کفش

اگر قبلاً شستن کفش‌ها را امتحان کرده‌ باشید، قطعاً می‌دانید که می‌تواند کمی سر و صدا داشته باشد، بنابراین باید برای کم کردن صدا کفش را با حوله بپوشانید. به طوری که باید کیسه مشبک لباس را که حاوی کفش است، در حوله‌های قدیمی و چند بار شسته شده بپیچید و به همراه آن‌ها داخل ماشین لباسشویی قرار دهید تا نه تنها به تعادل بار دستگاه، بلکه به جلوگیری از ضربه زدن کفش‌ها به درام در طول شستشو کمک کنید. با این کار همچنین از کفش‌های مورد علاقه خود محافظت و به حفظ وضعیت آن‌ها نیز کمک می‌کنید. ضمناً مطمئن شوید که حوله‌ها قدیمی باشند، چراکه حوله‌های جدیدتر ممکن است رنگ اضافی انتقال دهند و کفش‌های شما را در حین مراحل شستشو لکه‌ دار کنند.

مرحله ششم: شستن کفش در ماشین لباسشویی

اگرچه ممکن است وسوسه شوید که شستشوی گرم انجام دهید، اما بهتر است از چرخه آب سرد (دمای ۳۰ درجه) ماشین لباسشویی استفاده کنید، زیرا آب گرم چسبی که اجزای کفش را به هم متصل نگه داشته است، تخریب می‌کند. ضمناً صحیح تر است که کفش‌ را با چرخه ملایم ماشین لباسشویی بشویید و کوتاه ترین برنامه ممکن را برای آن تنظیم نمایید. بنابراین اگر کفش‌هایتان در یک کیسه لباس مشبک در یک چرخه سرد و ملایم شسته شوند، بعید است علاوه بر خود، به ماشین لباسشویی نیز آسیب برسانند.

مرحله هفتم: خشک کردن کفش

وقتی چرخه شستشو کامل شد و به پایان رسید، کفش‌ها و بندهای آن را از ماشین لباسشویی و کیف مشبک لباس خارج کنید، آن‌ها را در مکانی گرم قرار دهید و بگذارید تا در هوای آزاد خشک شوند. البته این را فراموش نکنید که قبل از تعویض بند یا کفی، باید صبر کنید تا کفش‌ها کاملاً خشک شوند. فرآیند خشک شدن ممکن است چند ساعت یا حتی یک شب طول بکشد، بنابراین از قبل برنامه‌ ریزی کنید تا از پوشیدن کفش‌های مرطوب خود خودداری نمایید. باور کنید که این کار اصلاً با احساس خوبی همراه نیست. هنگامی که همه چیز خشک شد، کفی‌های خود را دوباره در کفش‌هایتان قرار دهید و بندها را ببندید.

شستن کفش در ماشین ظرفشویی

بهترین راه خشک کردن کفش‌ها

ایده خوبی است که کفش‌های خود را در هوای آزاد خشک کنید. در صورت امکان، کفش‌های خود را در محلی قرار دهید که نور خورشید زیادی دریافت کنند، چراکه این امر می‌تواند به روند خشک شدن آن‌ها سرعت ببخشد. خشک کردن آن‌ها در هوای آزاد بسیار اصولی تر است، پس استفاده از خشک ‌کن توصیه نمی‌شود، زیرا اگر با دستگاه خشک کن این کار را انجام دهید، دمای بالای آن قطعاً برای زیره کفش و سایر مواد آن خوب نخواهد بود، همچنین با ذوب شدن مقداری از چسب کفش، آن را آسیب پذیر می‌کند. برای تسریع فرآیند خشک شدن، جذب رطوبت اضافی و اطمینان از حفظ شکل کفش‌ها، آن‌ها را با روزنامه توپی‌ شکل یا انواع پارچه‌ها و یا حتی چند جفت جوراب پر کنید.

از چه مواد شوینده ای برای شستن کتانی استفاده کنیم؟

برای شستن کتانی درون ماشین لباسشویی باید مواد شوینده لباس را به دستگاهتان اضافه کنید اما فراموش نکنید که میزان آن باید از مقداری که برای لباس‌های کامل در هر بار استفاده می‌کنید، بسیار کمتر باشد، ضمن اینکه باید از مایع لباسشویی استفاده نمایید، به این معنی که در هنگام شستن کفش در ماشین لباسشویی هرگز نباید از پودر استفاده کنید، زیرا پودر شوینده اگر به درستی حل نشود، ممکن است در کفش گیر کند. این نکته را نیز فراموش نکنید که نباید از نرم کننده پارچه برای کفش خود استفاده کنید، زیرا ممکن است بقایایی را بر جای بگذارد که قابلیت جذب کثیفی بیشتری را خواهند داشت.

اگر کفش یا کفش‌های شما بدبو هستند، بد نیست از یک ضدعفونی کننده لباس به همراه مواد شوینده معمولی خود استفاده کنید، چراکه ضدعفونی‌کننده‌ها، باکتری‌ها و در نتیجه هر گونه بو را از بین می‌برند. آن‌ها معمولاً در طول چرخه آبکشی اضافه می‌شوند، اما با این حال در صورت شک داشتن، برچسب دستورالعمل‌های خاص شستشو برای مراقبت را بررسی کنید. برای کمک به مقابله با بو، می‌توانید از شب قبل داخل کفش خود جوش شیرین نیز بپاشید.

مطالب مرتبط

پوشیدن کفش پاشنه بلند چه بلایی بر سرمان می آورد؟

اشتباهات ساده و رایجی که عمر ماشین لباسشویی شما را کوتاه می کنند

نکات کاربردی بسیار مهمی که برای شستن انواع پتو با ماشین لباسشویی باید بدانید

نظرات