نحوه صحیح فریز کردن سیب زمینی خام و پخته

نحوه صحیح فریز کردن سیب زمینی خام و پخته

سیب زمینی در صورت عدم نگهداری مناسب خیلی زود خراب و غیرقابل مصرف می شود.

بعضی برای نگهداری طولانی مدت سیب زمینی آن را فریز می کنند.اما آیا می توان سیب زمینی را به صورت خام یا پخته فریز کرد؟ برای دانستن پاسخ سوالات خود این بخش را از دست ندهید.

چگونه سیب زمینی تازه و سالم را انتخاب کنیم؟

قبل از اینکه به مبحث فریزر نمودن سیب زمینی برسیم ابتدا باید بیاموزیم که چگونه سیب زمینی تازه و سالم را انتخاب کنیم. برای خرید سیب زمینی تازه و سالم به نکات زیر توجه نمایید:

سیب زمینی های سفت تر را انتخاب کنید

سیب زمینی هایی با پوست صاف را انتخاب نمایید زیرا سیب زمینی هایی که در اثر سرما آسیب دیده اند ممکن است پوست چروکیده و قهوه ای داشته باشند.
از انتخاب سیب زمینی های آسیب دیده خودداری کنید زیرا سریع تر خراب می شوند.سیب زمینی ها ممکن است در حین برداشت یا حمل آسیب ببیند.
از خرید سیب زمینی جوانه زده اجتناب کنید، جوانه ها یکی از اولین شاخص های خراب بودن سیب زمینی هستند.

نکات مهم در مورد نگهداری سیب زمینی نیمه آماده در فریزر

درجه حرارت فریزر: یکی از عوامل بسیار حیاتی در نگهداری بهینه خلال نیمه آماده در فریزر، دمای فریزر است. برای حفظ کیفیت و ایمنی محصولات، دمای مناسب باید حدوداً ۱۸- درجه سانتیگراد باشد. این دما جلوگیری از رشد باکتری‌ها و فساد زودرس محصولات را تضمین می‌کند.

بسته‌بندی مناسب: سیب‌زمینی‌های نیمه آماده باید به گونه‌ای بسته‌بندی شوند که هوا و رطوبت نتواند به آن‌ها نفوذ کند. بسته‌بندی مناسب از تماس با هوا جلوگیری کرده و سبب حفظ تازگی و کیفیت محصولات می‌شود.

جلوگیری از سوختگی فریزری: سوختگی فریزری باعث فساد مواد غذایی در فریزر نمی‌شود؛ اما باعث تغییر طعم و رنگ آن‌ها می‌شود و طعم و تازگی خود را از دست می‌دهند.
برای در امان نگه داشتن سیب زمینی نیمه آماده، درب بسته بندی آن‌ها را محکم کنید و در فریزر منجمد کنید. ورود هوا به داخل بسته‌های سیب زمینی خلال شده باعث تغییر رنگ و ایجاد لکه بر روی آن‌ها می‌شود.

توجه به تاریخ انقضاء: هر بسته سیب زمینی نیمه آماده باید دارای تاریخ انقضاء مناسب باشد. اطمینان حاصل کنید که از مواد با تاریخ انقضاء مناسب استفاده می‌کنید.

استفاده بهینه از فضای فریزر: سعی کنید طبقه‌های فریزر را با بسته‌های مواد غذایی پُر نکنید؛ بلکه به اندازه‌ای فضای خالی باقی بگذارید تا هوا به راحتی جابه‌جا شود و بسته‌ها زودتر منجمد شوند.

ایمنی غذایی: برای حفظ ایمنی غذایی، سیب‌زمینی‌ها را به مرور زمان از فریزر خارج کرده و به سرعت آماده و مصرف کنید. همچنین، در هنگام آماده‌سازی مواد، به نکات ایمنی غذایی دقت کنید تا فساد مواد غذایی به حداقل برسد.

نگهداری مداوم: سیب‌زمینی‌ها را در فریزر نگهداری کنید و از نگهداری طولانی مدت خارج از فریزر پرهیز کنید. این تدابیر به حفظ کیفیت و طعم سیب‌زمینی‌ها کمک خواهد کرد.

فریز کردن سیب زمینی

آیا می توان سیب زمینی خام را فریز کرد ؟

این سوال بسیاری از خانم های خانه دار است ، برای پاسخ به این سوال باید بگوییم نمی توان سیب زمینی خام را در فریز نگهداری نمود اما چرا ؟

زیرا دمای خیلی پائین و سرد سبب شیرین شدن سیب زمینی و تبدیل شدن نشاسته به قند می شوند. کاهش قند می تواند باعث ایجاد مواد سرطان زایی مانند آکریل آمیدها شود پس سیب زمینی خام را هرگز نباید در فریزر نگهداری کرد.

همچنین سیب زمینی خام در معرض هوای سرد فریزر تغییر رنگ داده و قهوه ای می شود و آب داخل سیب زمینی در معرض یخ زدگی منبسط شده و کریستال هایی را تشکیل می دهد که ساختارهای دیواره سلولی را تجزیه می کنند و این امر سبب خمیری شکل شدن سیب زمینی می شود.

آیا می توان سیب زمینی پخته را فریز کرد ؟

سیب زمینی پخته را می توان فریز نمود زیرا هنگامی که سیب زمینی ها به طور کامل یا تا حدی پخته شوند، آنزیم هایی که سبب قهوه ای شدن سیب زمینی می شوند را بی اثر شده و سیب زمینی ها دیگر تغییر رنگ نمی دهند.

برای فریز کردن سیب زمینی پخته :

  • ابتدا سیب زمینی ها را کامل و یا تا حدی بپزید. می توانید سیب زمینی را خلال کرده و نیم پزکنید.
  • برای قرار دادن سیب زمینی در فریزر، آن را در یک کیسه پلاستیکی بگذارید و فشار دهید تا همه ی هوای آن خارج شود.
  • سیب زمینی منجمد و پخته تا یک سال و بدون هیچ تغییری در کیفیت، سالم باقی می مانند.
  • زمانی که می خواهید سیب زمینی ها را بخورید، قبل از گرم کردن، در یخچال بگذارید تا از حالت انجماد خارج شوند.

آیا می توان سیب زمینی سرخ شده را فریز کرد ؟

نمی توان سیب زمینی را سرخ نمود و به صورت سرخ شده منجمد کرد زیرا طعم و مزه سیب زمینی تغییر کرده اما می توان سیب زمینی را به صورت نیمه آماده در فریزر قرار داد و پس از خارج نمودن از فریزر سرخ نمود.

فریز کردن سیب زمینی

طرز تهیه صحیح سیب زمینی منجمد 

  • ابتدا سیب زمینی ها را شسته و پوست بگیرید.
  • سپس سیب زمینی ها را خرد و خلالی کنید.
  • سیب زمینی در آب جوش ریخته و سه دقیقه می جوشانیم.
  • اجازه می دهیم سیب زمینی ها خشک شده و یا آنها را با دستمال تمیز خشک می کنیم.
  • سیب زمینی های نیمه آماده را در پلاستیک فریزر ریخته و هواگیری کنید و سپس در فریزر قرار دهید.
  • سیب زمینی ها را در حالی که منجمد هستند داخل روغن داغ شده میریزیم(باید خلال ها از هم جدا جدا باشد) و سرخ می کنیم.

اگر سیب زمینی پوست کنده و خلال نموده اید و می خواهید سرخ کنید اما به هر دلیلی نمی توانید در همان زمان اقدام به سرخ کردن نمایید،سیب زمینی های خرد شده را در آب بریزید (آب باید روی سیب زمینی ها را بپوشاند) و آن ها را در دما های خنک نگهداری کنید تا از تغییر رنگ آن جلوگیری کنید. اگر سیب زمینی ها بیشتر از ۲۴ ساعت در آب بمانند، آب زیادی را جذب کرده و بی مزه می شوند پس زودتر سیب زمینی ها را سرخ کنید.

چگونه سیب زمینی ها را برای مدت طولانی نگهداری کنیم؟

سیب زمینی خام را در دمای بین ۴۳-۵۰ درجه فارنهایت (۶-۱۰ درجه سانتیگراد) و در انباری، زیرزمین و گاراژ نگهداری کنید. این محدوده دمایی کمی از گرم تر از یخچال می باشد.نگهداری سیب زمینی درجای خنک سبب می شود که جوانه ها روی پوست، تشکیل نشوند و ماندگاری آن ها افزایش یافته و مقدار زیادی از ویتامین C موجود در آن ها حفظ شود.

می توانید سیب زمینی هایی را که خریده اید را به مدت دو هفته در یک کابینت تاریک و کوچک یا حمام نگهداری کنید تا پوست سیب زمینی ضخیم تر شود و هرگونه آسیب جزئی هنگام برداشت از بین رفته و احتمال پوسیدگی در حین نگهداری کاهش یابد.

سیب زمینی را از نور دور نگه دارید زیرا نور خورشید یا نور فلورسنت می توانند باعث تشکیل کلروفیل در پوست سیب زمینی و سولانین در آن شود. سولانین باعث طعم تلخی در سیب زمینی شده و می تواند احساس سوزش در دهان یا گلوی افرادی که نسبت به آن حساس هستند را ایجاد کند.سولانین بیشتر در پوست سیب زمینی و حدود ۳.۲ میلی متر از گوشت آن ایجاد می شود و پوست کندن و جدا کردن گوشت، آن را به طور کامل از بین می برد.

برای جلوگیری از تجمع رطوبت و فاسد شدن سیب زمینی به جریان هوا نیاز دارد پس سیب زمینی را در یک ظرف روباز یا یک کیسه کاغذی قرار دهید تا هوا آزادانه در آن جریان داشته باشد.

اگر سیب زمینی ها را خشک نگه دارید، ماندگاری بیشتری دارند. شستشو باعث افزایش رطوبت و رشد بیشتر قارچ و باکتری ها می شود. تنها قبل از استفاده، سیب زمینی ها را بشویید.

در کنار سیب زمینی خام میوه ها و سبزیجات را قرار ندهید زیرا بسیاری از میوه ها و سبزیجات هنگام رسیدن، گاز اتیلن را آزاد می کنند و این گاز سبب جوانه زدن و نرم شدن سریع تر سیب زمینی می شود.

اگر به نکات بالا توجه نمایید سیب زمینی خریداری شده خود را می توانید به مدت چهار ماه نگهداری نمایید.

مطالب مرتبط

روش های سالم تر مصرف سیب زمینی برای سلامت قلب و بیماران دیابتی

طرز تهیه سیب زمینی کریسپی پارمسانی که این روزها بسیار وایرال شده

علت نرم شدن ته دیگ سیب زمینی چیست؟

نظرات