نحوه صحیح و اصولی فریز کردن غذای کودک + نکات مهم

شما می ‎توانید هر بار که برای کودک خود غذا درست می کنید ، باقی مانده ی غذایش را فریز کنید.

در وقت خود برای درست کردن غذا صرفه جویی کنید اما این کار مستلزم دانستن نکاتی است که باید رعایت کنید.در ادامه با ما همراه باشید تا با این نکات مهم آشنا شوید.

چگونه مواد غذایی مورد نیاز کودک را فریز کنیم ؟

معمولا والدین برای فریز کردن مواد غذایی مورد نیاز کودک خود دلایل مختلفی دارند ؛ برخی برای صرفه جویی در زمان ، برخی دیگر برای صرفه جویی در هزینه و برخی دیگر ممکن است به دلایل دیگری این کار را انجام دهند .

۱-ورقه های کاغذی

یکی دیگر از ابزار بسته بندی غذا در فریزر ورقه های کاغذی هستند و تنها کاری که لازم است انجام دهید این است که غذای کودک خود را درون این کاغذ ها و سپس درون کیسه فریزر قرار دهید.

۲- کیسه های غذای کودک

کیسه های غذای کودک نیز گزینه مناسبی برای انجماد مواد غذایی مورد نیاز کودک شما هستند . این کیسه ها دارای دریچه و درپوشند و برای نگهداری بسیاری از مواد غذایی می ‎توانید از آن ها استفاده کنید . برخی از این کیسه ها یک بار مصرف هستند و برخی دیگر قابل استفاده مجدد می ‎باشند و البته لازم به ذکر است که این کیسه ها را نمی ‎توان داخل ماکروویو قرار داد.

۳-استفاده از قالب های یخ

یکی از متداول ترین و پرکاربرد ترین روش فریز کردن غذای کودک، استفاده از قالب های مخصوص یخ است . قالب های یخ برای نگه داری انواع سوپ ها، میوه ها و بسیاری از مواد غذایی دیگر مناسب است و در صورت گرسنه بودن کودکتان به راحتی می ‎توانید مواد خوراکی را از این قالب ها خارج کرده و برای کودک خود گرم کنید و استفاده از این قالب ها از نظر صرفه جویی در فضای فریزر نیز بسیار کار آمد است.

۴-سایر ظروف ایمن برای فریزر

برای نگهداری مواد غذایی مورد نیاز کودک خود در فریزر، می ‎توانید از انواع مختلفی از ظروف مخصوص فریزر که در منزلتان موجود است استفاده کنید و نیازی نیست ظروف دیگری برای این کار خریداری کنید.

۵-ظروف یکبار مصرف

این ظروف معمولا از جنس سیلیکون هستند و به راحتی می ‎توانید آن ها را درون فریزر قرار دهید و هر زمان که خواستید آن ها را درون ماکروویو قرار دهید تا غذای کودکتان گرم شود.

فریز کردن غذای کودک

چه مدت می ‎توان غذای کودک را درون فریزر نگهداری کرد ؟

برای رسیدن به پاسخ این پرسش به نکات زیر توجه کنید :

  • پوره های میوه پخته شده به مدت ۶ الی ۸ ماه.
  • پوره سبزیجات طبخ شده به مدت ۶ الی ۸ ماه.
  • مرغ پخته شده به مدت ۶ الی ۸ ماه.
  • سوپ و سس به مدت ۳ ماه.
  • ماهی روغنی به مدت ۳ الی ۴ ماه.

نحوه یخ زدایی مواد غذایی منجمد

قبل از این که غذای منجمد را به کودک خود بدهید لازم و ضروری است که آن را یخ زدایی کنید . با این وجود توصیه نمی‎ شود که برای یخ زدایی مواد غذایی ، آن را در دمای اتاق قرار دهید زیرا ممکن است غذای کودک در تماس با باکتری های موجود در هوا قرار گیرند و باعث بروز بیماری در او شوند پس بهتر است که بعد از بیرون آوردن غذا از فریزر، آن را برای ساعتی درون یخچال قرار دهید تا به طور تدریجی یخ زدایی شود .

روش دیگر یخ زدایی غذا های یخ زده فریزری، قرار دادن آن ها درون یک کاسه و قوطه ور کردن آن کاسه درون یک ظرف محتوی آب گرم است و به این ترتیب در عرض نیم ساعت مواد غذایی یخ زده شما، یخ زدایی می ‎شود و همچنین برای یخ زدایی سریع تر مواد غذایی خود می‎ توانید آن را درون ماکروویو قرار دهید.

غذاهایی که نباید فریز شوند

چندین نوع از مواد غذایی وجود دارند که نباید آن ها را درون فریزر قرار دهید :

  • تخم مرغ سرخ شده و یا آب پزشده
  • میوه و سبزیجاتی که دارای آب فراوان هستند مانند خیار، کاهو و… .
  • سس ها و غذا هایی که حاوی تخم مرغ هستند.
  • گیاهان برگدار مانند ریحان.
  • فرآورده های لبنی مانند ماست ، شیر و . .. .

نکاتی که باید برای فریز کردن غذای کودک رعایت شوند

فریز کردن غذای کودک

نکاتی جهت ایمن بودن غذای کودک :

  • قبل از فریز کردن مواد غذایی مانند میوه و سبزیجات آن ها را خوب بشویید و خشک کنید .
  • مواد غذایی باقی مانده از غذای کودک که ممکن است آلوده باشد را فریز نکنید .
  • از پختن بیش از حد مواد غذایی که می‎ خواهید فریز کنید بپرهیزید زیرا ممکن است ویتامین ها و مواد معدنی موجود در آن ها از بین برود .
  • تاریخ قرار دادن مواد غذایی را روی بسته آن ها بنویسید تا قبل از این که انقضای آن ها تمام شود مصرفشان کنید .

آیا می ‎توانید غذای منجمد را دوباره برای کودک گرم کنید ؟

بله می‎ توانید این کار را کنید؛ با این حال نکات زیر را به خاطر بسپارید :

  • فقط مقدار مواد غذایی که قصد دارید به کودک خود دهید را گرم کنید.
  • بعد از گرم کردن مواد غذایی فریز شده، اجازه دهید که غذا سرد شود و سپس آن را به کودک خود بدهید .
  • بعد از گرم کردن غذای فریز شده بهتر است آن را زودتر به فرزند خود بخورانید تا دوباره سرد نشود .
  • اگر غذای فریز شده را یک بار گرم کردید و باز هم اضافه آمد، از فریز کردن و یا گرم کردن دوباره آن خودداری کنید زیرا در این حالت ممکن است ترکیبات شیمیایی غذا تغییر کنند و
  • باعث ایجاد مسمومیت غذایی در کودک شما شود که مواد غذایی مانند قارچ ، مرغ ، سیب زمینی و تخم مرغ از این دسته مواد غذایی هستند .

آیا می ‎توانید برای فریز کردن غذای کودک از ظروف شیشه ای استفاده کنید ؟

خیر، زیرا وقتی مواد غذایی فریز می‎ شوند، افزایش حجم پیدا می ‎کنند و ممکن است باعث شکستن شیشه شوند و بنابراین بهتر است برای نگهداری مواد غذایی مورد نیاز کودک خود از ظروف سیلیکونی استفاده کنید .

در نهایت بهتر است که برای تغذیه کودک خود از مواد غذایی تازه استفاده کنید اما اگر به دلیل وجود محدودیت هایی مجبور به فریز کردن مواد غذایی کودک خود هستید ، امیدواریم نکاتی که در بالا ذکر کردیم به شما کمک کنند تا غذای کودک خود را به بهترین شکل ممکن فریز کنید و اگر قرار باشد که به کودک خود غذای فریز شده بدهید باید تمام نکات ضروری در مورد پختن ، فریز کردن ، یخ زدایی و دوباره گرم کردن آن را در نظر داشته باشید تا کودک خود را به بهترین وجه ممکن تغذیه کنید .

مطالب مرتبط

فرود اضطراری هواپیما بخاطر پیدا شدن موش زنده در غذای یک مسافر

۴ قرص و دارویی که بهتر است با غذا خورده شوند

اگر میل خوردن این غذاها را دارید به این بیماری‌ها دچار هستید

نظرات