وزیر نیرو: ۳۳۴ شهر دچار تنش آبی هستند

رضا ارکانیان وزیر نیرو شب گذشته در برنامه نگاه یک حضور یافت و درباره مسایل آبی کشور توضیح داد. به گفته او امسال بیش از ۲ برابر نسبت به پارسال، بارش داشته ایم. به گفته وزیر نیرو درباره آبهای ژرف تحقیقات مفصلی در دست سیستان انجام شده ولی نتایج آن فعلا مشخص نیست. به گزارش […]

وزیر نیرو: بارش‎‌ها نسبت به پارسال 220 درصد افزایش داشت

رضا ارکانیان وزیر نیرو شب گذشته در برنامه نگاه یک حضور یافت و درباره مسایل آبی کشور توضیح داد. به گفته او امسال بیش از ۲ برابر نسبت به پارسال، بارش داشته ایم. به گفته وزیر نیرو درباره آبهای ژرف تحقیقات مفصلی در دست سیستان انجام شده ولی نتایج آن فعلا مشخص نیست.

به گزارش خبرگزاری اول فارس،  در برنامه نگاه یک، وزیر نیرو به سئوالات مجری این برنامه پاسخ گفت.

اهم مطالب عنوان شده از سوی اردکانیان به شرح زیر است:

-بهار سال آبی، فصل پاییز است و امیدواریم پاییز پر بارشی که داشتیم در ادامه سال پر برکتی هم داشته باشیم.

-هواشناسی پیش بینی کرده بود پاییز پر آب اما زمستان کم بارشی داریم .هر حوضه آبریزی  که چند سال خشک پشت سر می گذارند  اگر تا مدتی بارش ها مقادیر بالایی هم باشد اما این بارش صرف خشکی از دست رفته خاک می شود.

-میزان بارش های کشور تا ۱۶ آذر ۸۵ میلیمتر بوده که دوره مشابه در سال قبل ۲۶ میلیمتر بوده و میزان بارش ۲۲۰ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته است.

-امسال تابستان ممتازی از حیث همکاری مصرف کنندگان داشتیم. ورودی ما به سدها تا دیروز ۲ برابر سال قبل در مدت مشابه است.

-۵۷ درصد مشترکان آب کمتر از الگوی تعیین شده، مصرف دارند که در قبوض این مشترکان طرح تشویقی در نظر گرفته می شود.

-با برنامه های تشویقی و تنبیهی تعرفه ای در نظر گرفته شده به منظور اصلاح الگوی مصرف ، در قبوض ۷۵ درصد از مشترکان برق تغییری داده نمی شود و برای تعدادی که در قبض آنها تغییر ایجاد شود راهکاری برای کاهش مصرف گذاشته ایم.

-اگر این تعرفه گذاری ها در اصلاح الگوی مصرف برق موفق باشد دیگر نیازی به صرف سرمایه برای احداث نیروگاه جدید نداریم.

-این تعرفه ها برای ۴ ماه خرداد تا شهریور اعمال می شود و  از آذرماه تا تابستان برای آگاه سازی مشترکین، قبوض توجیهی ارسال می شود که شهروندان به سمت رعایت الگوی مصرف هدایت شوند.

-ما اکنون سرمایه گذاری سنگینی می کنیم که نیروگاه داشته باشیم تا پرمصرف های ما بتوانند از این انرژی ارزان استفاده کنند اما به دنبال سطحی از عدالت اجتماعی هستیم تا با اصلاح الگوی مصرف از صرف هزینه برای احداث نیروگاه جدید جلوگیری شود.

-۳۳۴ شهر ما دچار تنش آبی هستند برنامه ریزی شده تا سال ۱۴۰۴ شهری باتنش آبی نداشته باشیم.

-در بحث آب های ژرف تصمیم بر آن است که در یک مورد متمرکز شویم سرمایه گذاری و تحقیقات لازم انجام شود تا انتهای کار برویم بعد بر اساس نتیجه تصمیم گیری می شود که ادامه پیدا کند یا خیر.

-در این ارتباط چاه زابل حفاری شده و تا ۲ هزار متر نمونه بردای انجام شده در خصوص کیفیت آب آزمایشات لازم انجام دادیم اما در حال حاضر هیچ کدام از مطالبی که له و علیه این موضوع مطرح می شود قابل تایید نیست و باید تحقیقات کامل شود.

-در این مورد نباید امیدواری بیجا مطرح شود و همچنین بحث دسترسی به آب های ژرف نباید ما را از موضوع اصلاح مصرف غافل کند.

-۵۷ درصد مشترکان آب کمتر از الگوی تعیین شده، مصرف دارند که برای آنها طرح تشویقی در نظر گرفته می شود.

-در حوزه برق در نیمه تابستان و در اوج خاموشی ها به فکر تابستان ۹۸ هم بودیم و برنامه ریزی دقیقی انجام دادیم مشخص شده حدود ۸ هزار مگاوات کمبود برق برای تابستان ۹۸ داریم.

-۵۲۰۰ مگاوات با به مدار آمدن نیروگاه های جدید تامین می شود و ۳ هزار مگاوات باید با اصلاح الگوی مصرف تامین شود در این مورد۱۱ برنامه اجرایی داریم که بتوانیم ۳ هزار مگاوات مصرف را کم کنیم.

-در حوزه انرژی های تجدید پذیر تکالیف قانونی خوبی داریم تا پایان برنامه ششم توسعه باید ۵ هزار مگا وات ظرفیت انرژی تجدید پذیر داشته باشیم وتا پایان دولت کنونی ۴ هزار مگا وات.

-در بخش باد ۳۰ هزار مگا وات ظرفیت مطالعه شده داریم همچنین پهنه وسیع برای انرژی خورشیدی داریم.

-نوسان نرخ ارز تاثیر در جذب سرمایه گذاری در این حوزه داشت که امیدواریم با اصلاح نرخ ارز سرمایه گذاری بیشتری انجام شود و سال آینده سرعت بیشتری در توسعه نیروگاه های انرژی های تجدید پذیر داشته باشیم.

مطالب مرتبط
برچسب‌ها:

این مطلب بدون برچسب می باشد.

نظرات