خشکسالی به پتروشیمی فسا زد
راه اندازی و ساخت این پروژه در آن سالها با اعتبار ۵۰۰ میلیون دلاری به جریان افتاد و قرار بود تا پایان سال ۹۷ وارد مدار تولید شود اما؛ همچنان به صورت بیابانی برهوت است و تکمیل این پتروشیمی در هالهای از ابهام قرار دارد.
“پتروشیمی فسا” در گزارش ۶ ماهه نخست سال جاری ۹ میلیارد ریال هزینههای عمومی و اداری داشته و به مدد شناسایی ۲۹ میلیارد ریال درآمد متفرقه، سود خالص حدود ۱۸ میلیارد ریالی کسب کرد که به ازای هر سهم ۱۲ ریال میشود و کاهش یک ریالی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به نمایش گذاشت.
عدم پیشرفت طرح “پتروشیمی فسا” را میتوان به تصمیمات یک شبه و هیجانی دولت وقت و همچنین عدم مطالعات زیست محیطی و اقتصادی نسبت داد چرا که بزرگترین مانع بر سر راه ساخت این پتروشیمی، کمبود آب است. در شرایطی که منطقه با کمبود آب مواجه بوده است، ساخت این پروژه به کدامین دلیل اجرا شده است؟! امروزه پروژههای آببر همچون “پتروشیمی فسا” در کنار دریا ساخته میشوند؛ حال ساخت این طرح در فضای بی آب فسا با کدام دلیل اقتصادی توجیهپذیر بوده است؟!
به نظر میرسد به دلیل وجود مشکلات عمده، توقف و انتقال این پتروشیمی امری ناگزیر است و همانند پتروشیمی فیروزآباد باید به عسلویه منتقل شود. شایان ذکر است که طرح اشتباه ساخت پتروشیمی فیروزآباد نیز پس از ۱۲ سال هزینهسازی و درآمدسوزی، به عسلویه منتقل شد.
لازم به ذکر است که هر سهم “پتروشیمی فسا” در بازار سرمایه در حال حاضر به قیمت ۸۳۸ ریال معامله میشود؛ در واقع، چند قطعه زمین خالی در بازار پایه معامله میشود!
اگر زنده بودم دولت بعد از روحانی را نیز خواهم دید