چگونه از گیاه زیبای هاورتیا گورخری درست نگهداری کنیم؟

چگونه از گیاه زیبای  هاورتیا گورخری  درست نگهداری کنیم؟

هاورتیا گورخری گیاهی چند ساله است که از خانواده سریشیان محسوب می شود. خاستگاه این گیاه شرق کیپ تاون و آفریقای جنوبی می باشد.

هاورتیا گورخری با نام انگلیسی Zebra Plant و نام علمی Haworthia attenuata گیاهی چند ساله است که از خانواده سریشیان (ASPHODELACEAE) محسوب می شود. خاستگاه این گیاه شرق کیپ تاون و آفریقای جنوبی می باشد.

این گیاه با نام های بسیارِ دیگری همچون آلوئه گورخری، آلوئه آتنواتا، هاورتیا و هااورت سیاه نیز شناخته می شود‌. همچنین هاورتیا گورخری به کاکتوس گورخری نیز معروف است. اما این گیاه کاکتوس نیست و ساکولنت می باشد.

نگهداری هاورتیا گورخری

چگونه از گیاه زیبای هاورتیا گورخری درست نگهداری کنیم؟ https://avalfars.ir/?p=118885
دلیل اینکه این گیاه، هاورتیا گورخری نامیده شده شکل خاص برگ های آن است. برگ های این گیاه گوشتی و نوک تیز هستند. رنگ آنها سبز تیره است که رگه های سفید و گورخر شکلی روی آن به چشم میخورند. فرم کلی برگ های هاورتیا گورخری، بسیار شبیه به برگ های آلوئه ورا می باشد.

این گیاه از فصل بهار تا پاییز گل می دهد. گل های آن سفیدِ مایل به سبز هستند و ظاهری زنگوله‌ای شکل و خوشه ای دارند. البته گل دادن این گیاه در آپارتمان به ندرت اتفاق می افتد. هاورتیا گورخری جزو ساکولنت های کوچک می باشد و معمولا تا ۲۰ سانتی متر می تواند رشد کند. تمامی گونه های هاورتیا سمی هستند. اما هاورتیا گورخری از این قاعده مستثنی است. همچنین مانند تمامی گونه های ساکولنت این گیاه نیز بسیار مقاوم است و برای نگهداری در خانه، شرایط آسانی نیاز دارد.

نحوه نگهداری صحیح از گیاه هاورتیا گورخری:

نور مناسب برای هاورتیا:
به نور زیاد و غیر مستقیم نیاز دارد. بهترین مکان برای قرار دادن گلدانِ هاورتیا گورخری، کنار پنجره های جنوبی می باشد. اگر محیط خانه‌ی شما کم نور است از لامپ های فلوئورسنت برای تامین نور گیاه استفاده کنید. البته می توانید در فصل های گرم سال، ماهانه یک یا دو هفته هاورتیا گورخری را در حیاط بگذارید تا نیاز نوری خود را برطرف کند. اگر گیاه نور کمی دریافت کند رشد علفی پیدا میکند و رنگ برگ های آن کمرنگ می شود و خطوط سفید روی برگ ها از بین خواهند رفت. البته نور زیاد از حد و مستقیم خورشید نیز به گیاه آسیب میرساند.

خاک مناسب برای هاوریتا:
خاکی سبک که زهکشی بالایی داشته باشد برای این گیاه مناسب است. خاک مخصوص ساکولنت و کاکتوس بستر مناسبی برای رشد هاورتیا گورخری می‌باشد. ترکیبی از خاک برگ، خاک رس، ماسه و سنگریزه نیز خاک مناسبی است.

آب مورد نیاز این گیاه:
بهتر است در فصول رشد گیاه (پاییز و بهار) آبیاری بیشتری انجام شود. تقریبا دو بار در هفته کافی می باشد. البته این مقدار نسبت به شرایط محیطی متغیر است پس هرگاه که خاک گیاه خشک شد آبیاری انجام دهید. در زمستان آبیاری را کاهش دهید و ماهی یک بار به گیاه آب بدهید. فراموش نکنید که هاورتیا گورخری یک ساکولنت است و آب را در برگ های خود ذخیره میکند. پس در آبیاری زیاده روی نکنید و از زهکشی مناسب گلدان اطمینان حاصل کنید تا گیاه دچار مشکل نشود.

دما و رطوبت گیاه هاورتیا:
هاورتیا گورخری به رطوبت نیازی ندارد و رطوبت عادیِ محیط برایش کافی می باشد. دمای مناسب برای نگهداری این گیاه حدودا بین ۱۸ الی ۲۵ درجه سانتی گراد می باشد. دمای بالاتر از ۲۵ درجه سانتی گراد باعث توقف رشد گیاه می شود. همچنین هاورتیا تحمل سرما را ندارد و در دمای زیر ۶ درجه سانتی گراد سریع خشک می شود.

تعویض گلدان هاورتیا:
هاورتیا رشد متوسطی دارد و خیلی به تعویض گلدان نیاز پیدا نمیکند. تقریبا می توان گفت هر دو سال یک بار نیازمند به تغییر گلدان است. برای اطمینان بهتر است ریشه ها را چک کنید. اگر ریشه ها به قدری رشد کردند که از زیر گلدان بیرون آمدند، وقت آن است که گلدان گیاه را با گلدانی یک سایز بزرگتر تعویض کنید.

کوددهی هاورتیا:
در فصول رشد گیاه (بهار و پاییز) ماهانه یک بار آن را با کود های مخصوص ساکولنت و کاکتوس کوددهی کنید. در زمستان کوددهی رد متوقف کنید‌.

تکثیر کاکتوس گورخری

تکثیر از طریق پاجوش
این روش ساده ترین طریقه‌ی تکثیر هاورتیا گورخری می باشد. این شیوه را در فصول رشد که بهار و پاییز هستند باید انجام دهید. از انجام دادن آن در فصل زمستان بپرهیزید. هر چه پاجوشی که میخواهید جدا کنید بزرگتر باشد، ریشه های قوی تری خواهد داشت. پس اجازه دهید پاجوش حداقل به اندازه نصف گیاه مادری شود‌. پس از جدا کردن پاجوش ها آن ها را به خاکی سبک منتقل کنید و خوب آبیاری کنید تا ریشه دهند.

تکثیر از طریق برگ

یکی از برگ ها را از نزدیک ترین نقطه به ساقه گیاه ببرید. برای برش حتما از چاقویی تیز و استریل استفاده کنید. حال مدتی برگ را نگه دارید تا زمانی که پینه ببندد. سپس آن را در خاکی سبک بکارید و از آن خوب نگهداری کنید تا زمانی که ریشه دهد.

چگونه از گیاه زیبای هاورتیا گورخری درست نگهداری کنیم؟مشکلات و بیماری های هاورتیا گورخری

علت رشد نکردن کاکتوس گورخری:
وقتی گیاه در برابر نور مستقیم آفتاب و یا در کنار وسایل گرمایشی قرار میگیرد، رشد آن کاهش می‌یابد. بهتر است هاورتیا را به مکان خنک تری منتقل کنید.

علت زرد شدن کاکتوس گورخری:
زرد شدن و کمرنگ شدن برگ های هاورتیا، به دلیل نور زیاد از حد و مستقیم آفتاب می باشد. پس گیاه را به مکان کم نور تری منتقل کنید.

باریک شدن برگ های هاورتیا گورخری:
این اتفاق در اثر نور کم و خاک نامناسب روی می‌دهد. خاک را چک کنید و هاورتیا را به محیطی روشن تر انتقال دهید.

گیاه رشد علفی پیدا کرده است:
نور کم علت این اتفاق است. قرار دادن هاورتیا در کنار پنجره‌های جنوبی بهترین گزینه است.

وجود لکه های سیاه روی برگ های هاورتیا گورخری:
ریشه‌ی گیاه به قارچ مبتلا شده است. این بیماری به خاطر آبیاری زیاد در گیاه ایجاد می‌شود. آبیاری را کمتر کنید و با استفاده از قارچ کش گیاه را سمپاشی کنید. در زمان آبیاری روی برگ ها آب نریزید. این کار باعث به وجود آمدن لکه های سیاه روی برگ می شود‌.

سوختگی نوک برگ ها:
گیاه تشنه است و یا در محیطی خشک قرار داده شده است. هرگاه خاک گیاه خشک شد آبیاری کنید و آن را در نزدیکی وسایل گرمایشی قرار ندهید.

از بین رفتن و کمرنگ شدن خطوط سفید روی برگ:
رگه های سفیدِ روی گیاه، در اثر کمبود نور از بین می روند و گیاه به رنگ سبز کمرنگ در می آید. گیاه را به جای پر نور تری منتقل کنید.

علل لجبازی کودک و نحوه صحیح برخورد با آن

 

کانال اخبار فوری و بدون سانسور ، کانال اخبار فارسی ، خبر فوری خبر حوادث

 کانال تلگرام 

 کانال واتساپ 

 کانال ایتا

کانال سروش 

 کانال روبیکا

 کانال بله

مطالب مرتبط

۶ نکته مهمی که هر دارنده گیاه آپارتمانی باید بداند!

خواص بی نظیر آب برنج برای گیاهان آپارتمانی + نحوه تهیه و استفاده آن

۳ گیاه آپارتمانی که قاتل مونوکسید کربن هستند

نظرات