کارخانه پشم شیشه نمی خواهد دست از سَر شیرازی ها بردارد

کارخانه پشم شیشه  نمی خواهد دست از سَر شیرازی ها بردارد

سال‌ها پیش  موضوع انتقال کارخانه پشم شیشه شیراز به عنوان واحد صنعتی آلاینده مطرح و در نهایت اعلام شد که تا پایان سال گذشته، این کارخانه به مکان جدید خود در منطقه ویژه اقتصادی شیراز منتقل می‌شود‌ اما روند انتقال، با اظهارات ضد و نقیض مسؤولان و سکوت مدیرعامل کارخانه مواجه شده است! خبرگزاری فارس […]

سال‌ها پیش  موضوع انتقال کارخانه پشم شیشه شیراز به عنوان واحد صنعتی آلاینده مطرح و در نهایت اعلام شد که تا پایان سال گذشته، این کارخانه به مکان جدید خود در منطقه ویژه اقتصادی شیراز منتقل می‌شود‌ اما روند انتقال، با اظهارات ضد و نقیض مسؤولان و سکوت مدیرعامل کارخانه مواجه شده است!

پشم شیشه
خبرگزاری فارس در گزارشی با عنوان :انتقال کارخانه پشم شیشه شیراز، قصه‌ای که سر دراز دارد! نوشت: وجود کارخانه‌های آلاینده در سطح شهر و در مجاورت مناطق مسکونی، همواره به عنوان یک چالش وجود داشته که به دنبال آن ضرورت انتقال این واحدهای صنعتی را مطرح شده است.

استقرار واحدهای صنعتی از یک سو باعث رونق منطقه می‌شود و علاوه بر افزایش توانِ اشتغالزایی، در ارتقاء دیگر شاخص‌های اقتصادی آن منطقه، موثر است اما در کنار این مزایا، مشکل آلودگی هوا نیز وجود دارد.

تقابل نابرابر کارخانه های آلاینده با محیط زیست و سلامت مردم

این چالش، از یک سو ساکنان مجاورِ کارخانه و از سوی دیگر کارکنان واحدهای صنعتی را درگیر خود می‌کند و در یک تقابلی نابرابر قرار می‌دهد.

تقابلی که یک سمت آن توسعه تولیدات صنعتی و سوی دیگر آن لزوم حفظ محیط زیست و پیشگیری از وجود آلاینده‌های کارخانه‌ها است.

طرح انتقال صنایع آلاینده به خارج از محدوده شهری، از اوایل دهه ۷۰ در قوانین زیست محیطی کشور عنوان شد که طبق این قانون صنایع آلاینده، باید ملاک ها و معیارهایی را رعایت نموده تا آلودگی ناشی از آنان برای محدوده مسکونی و سازه‌های شهری، زیان‌آور نباشد. که در غیر این صورت انتقال این واحدها در دستور کار قرار می‌گرفت.

هرچند راه ساده‌تر استقرار کارخانه در محدوده خارج شهر، در همان بدو تاسیس است. اما از آنجا که برخی از واحدهای صنعتی هنگام تاسیس، با منطقه مسکونی در کلان‌شهر شیراز این مسأله مطرح شد و انتقال کارخانه های سیمان، روغن نباتی و پشم شیشه که در سطح شهر قرار دارند و آلایندگی آنان برای ساکنان منطقه زیان‌بار تلقی می‌شود، در دستور کار قرار گرفت.

انتقال کارخانه پشم شیشه به خارج از شهر شیراز، از ۹ سال پیش مطرح شد اما این کارخانه با آلایندگی موجود هنوز در محدوده شهری مستقر است. هر چند طی ۲ سال گذشته مسیر انتقال این واحد صنعتی، شکل جدی‌تری به خود گرفته است.

بنا بر اعلام سازمان صنعت و معدن فارس، سال گذشته این پروژه پیشرفت فیزیکی مناسبی داشته و فرایند اجرایی آن در منطقه ویژه، طبق برنامه زمان بندی که مدیریت کارخانه پشم شیشه ارائه داده، می‌باشد.

همچنین اعلام شد که کارخانه پشم شیشه سال ۱۴۰۱ در منطقه ویژه به بهره‌برداری برسد و شاهد تعطیلی این کارخانه در شهر شیراز هستیم.

تاخیر در انتقال کارخانه پشم شیشه شیراز ناشی از کمبود اعتبار است

موضوعی که معاون محیط زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست فارس نیز به آن اشاره نمود و گفت که پشم شیشه طبق برنامه زمان‌بندی تا پایان سال ۱۴۰۱ باید به منطقه ویژه منتقل شود.

قاسم نهاوندی، تیر ماه امسال نیز به خبرنگار فارس گفت: کارخانه جدید پشم شیشه، خارج از شهر شیراز در حال احداث است اما مشکل تامین اعتبار باعث شده این پروژه تکمیل نشود.

وی ادامه داد: ما مکاتبات لازم را انجام دادیم و پیگیری جهت انتقال کارخانه انجام شده است.

نهاوندی بیان کرد: مطابق کارگروه ماده ۱۴ قانون هوای پاک، مجتمع‌های صنعتی آلاینده باید خارج از محدوده شهری استقرار یابند.

معاون محیط زیست فارس اظهار داشت: به موجب همین اصل، انتقال کارخانه های پشم شیشه، سیمان و روغن نباتی در دست اقدام قرار دارد و جابجایی تاسیسات آنها یک ضرورت است.

شروع احداث کارخانه فعلی در منطقه خالی از‌ سکنه

طی همان روزها  (اول تیر ماه)، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در نشستی که به منظور بررسی انتقال کارخانه‌های آلاینده در محل دفتر معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس برگزار شد، گفت: توجه به برنامه توسعه کارخانه پشم شیشه شیراز و لزوم حمایت از این بنگاه تولیدی و نظر به گلایه‌مندی مردم محل استقرار این کارخانه از آلودگی‌های محیطی ناشی از فعالیت این مجموعه، تصمیم به برگزاری این جلسه با حضور مدیران ارشد کارخانه مذکور و مدیران دستگاه‌های اجرایی مربوطه گرفتیم.

سید مهدی خادمی با اشاره به حمایت‌های همه جانبه دولت از بنگاه‌های تولیدی، بر ضرورت توجه به سلامت عمومی و لزوم تمکین صنایع آلاینده از پروتکل‌های سازمان محیط زیست به اصلاح فرآیندهای آلاینده‌زا از سوی صنایع یاد شده تاکید کرد.

وی با اشاره به شروع احداث این کارخانه در منطقه خالی از سکنه و مجاورت منازل و سکونتگاه‌های شهری در این محدوده جغرافیایی همچنین سوابق اصلاح فرآیندهای خطوط تولید و تجهیز خطوط به فیلترهای پیشرفته، افزود: انتقال کارخانه پشم شیشه به منطقه ویژه اقتصادی شیراز در دست انجام است و تاکنون کارهای عمرانی و عملیاتی آن، پیشرفت مناسبی داشته است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس با اشاره به کسب اطلاعات و بررسی‌ میدانی از وضعیت انتقال‌، ضمن تایید پیشرفت فیزیکی قریب به ۶۰ درصدی سوله‌های درنظر گرفته شده جهت جابجایی این کارخانه، اظهار داشت: مکان مورد نظر جهت انتقال پشم شیشه شیراز، فاقد هرگونه مشکل بوده و زیر ساخت‌های لازم را جهت استقرار این کارخانه در بر دارد.

معاون برنامه ریزی سازمان صمت فارس در خصوص انتقال کارخانه پشم شیشه به منطقه ویژه اقتصادی شیراز در گفتگو با خبرنگار فارس گفت: منطقه ویژه اقتصادی یک مجموعه مستقل است و ارائه جواز و پروانه کسب در این منطقه بر اساس دستورالعمل خودشان ارائه می‌شود.

سید رضا ساداتی ادامه داد: از آنجا که صدور پروانه در منطقه ویژه انجام می‌شود و در سامانه سازمان صمت به ثبت نمی‌رسد، بهتر است موضوع انتقال کارخانه از مدیرعامل آن پیگیری شود.

وی در پاسخ به اینکه مطابق اعلام سازمان صمت فارس، مقرر بوده کارخانه پشم شیشه تا پایان سال گذشته به مکان جدید  انتقال یابد، بیان کرد: این موضوعی بود که ان زمان، پس از پیگیری ما توسط منطقه ویژه اقتصادی مطرح شد.

کارخانه جدید ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد/انتقال کارخانه بعدی در لیست انتظار

بر اساس اعلام منطقه ویژه اقتصادی، کارخانه پشم شیشه در این منطقه ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و مجوز آب، برق و گاز همچنین مجوز حفر چاه در مکان جدید این واحد‌ صنعتی در حال پیگیری است.

زمین و شرایط تسهیل شده و عوامل کارخانه نیز پای کار هستند اما اینکه برای راه‌اندازی کارخانه جدید، چه بازه زمانی مطرح شده، ارتباطی به منطقه ویژه ندارد و مربوط به کارخانه است.

برای مطالعه بیشتر:

طریقه نگهداری و کاشت گل محبوب و زیبای اطلسی در خانه

۵ باور غلط رایج درمورد لاغری و کاهش وزن که باید از آن با خبر باشید

۷ خاصیت باورنکردنی ماساژ پا که از آن بی خبر بودید + نحوه انجام آن

در حالی که مصاحبه از مسؤولان، پاسخ نهایی را به مدیرعامل کارخانه مرتبط می‌کرد، پیگیری خبرنگار برای مصاحبه با مدیرعامل کارخانه پشم شیشه بی نتیجه ماند.

طبق اعلام رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شیراز، کارخانه سیمان بر اساس زمان بندی عملیات اجرایی و عمرانی مشخص، تا پایان سال ۱۴۰۴ به طور کامل از شیراز خارج خواهد شد.

انتظار می‌رود انتقال این واحد که مدتها است مطالبه مردم بوده به سرنوشت انتقال پشم شیشه دچار نشود و طبق زمان‌بندی مطرح شده، کارخانه سیمان که گفته می‌شود مکان جدید آن در محور جاده شیراز- خرامه پیشرفت فیزیکی بیش از ۲۰ درصد دارد، تا ۲ سال آینده از محل فعلی منتقل شود.

شما هم نظر بدهید

مطالب مرتبط

بلاتکلیفی ۳۰۰ کارگر در پی تعطیلی کارخانه طبیعت سلولز کاغذسازی پارس

محسن آزمایش فکرش را نمی کرد این بلا سر کارخانه اش بیاید

دعوت از سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری آسوده در شهر بین المللی سلامت شیراز

نظرات