آخرین اخبار

کشت زردچوبه برای نخستین بار به‌صورت آزمایشی در بیضا

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا از کشت زردچوبه گلخانه‌ای برای اولین بار در این شهرستان خبر داد و گفت: پیش بینی می‌شود به میزان 200 کیلوگرم زردچوبه از این واحد گلخانه‌ای برداشت و روانه بازار مصرف شود.

به گزارش اول فارس، صدیقه مویدی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بیضا بیان کرد: این محصول گرمسیری نیمه اردیبهشت ماه کشت شده است و اوایل بهمن ماه برداشت می‌شود.

وی تصریح کرد: این محصول به‌صورت آزمایشی در سطح ۲۰۰ مترمربع یکی از گلخانه‌های این شهرستان و با ۴۰۰ بوته در حال تولید است.

به گفته مویدی؛ ریزوم بوته‌های کشت شده تماما از ارقام هندوستانی است که قابلیت صادرات نیز دارد.

او اظهار کرد: با هدف افزایش کارایی و راندمان مصرف آب، این محصول گلخانه‌ای به روش نوار تیپ آبیاری می‌شود. آبیاری مناسب نقش عمده ای در افزایش عملکرد ریزوم این گیاه دارد.

این مقام مسئول توضیح داد: متداول‌ترین روش برای تکثیر زردچوبه از طریق تقسیم ریزومهای مادری گیاه است که بهترین زمان برای جداسازی ریزوم مادری بعد از برداشت محصول بوته اصلی است.

وی با اشاره به اینکه زردچوبه گیاهی علفی و چندساله است افزود: این گیاه متعلق به تیره زنجبیل می باشد و منشا زردچوبه جنوب هندوستان گزارش شده است.

او گفت: این گیاه در خاکهای حاصلخیز می روید و خاکی که زردچوبه در آن کشت می‌شود باید از زهکش مناسبی برخوردار باشد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا خاطرنشان کرد: از ریزوم پودر شده زردچوبه به عنوان طعم دهنده مواد غذایی، برای رنگ کردن پارچه های پنبه ای، پشمی و ابریشمی استفاده می‌شود، همچنین اسانس ریزوم این گیاه در صنایع داروسازی، عطرسازی و صنایع غذایی کاربرد فراوانی دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا