کوه خواری علنی در شیراز جلوی چشم همه ایران/ این مدیرکل پهباد ندارد !

به اطراف شیراز که نگاه می کنید همه جا از ماشین و خانه و آپارتمان پر شده است، عده‌ای به همین کوه ها و اراضی ملی هم رحم نکرده اند و با اشتهایی باز در حال بلعیدن هستند.

به گفته مدیرکل راه و شهرسازی استان فارس نظارت بر کوه‌خواری‌ها را باید از روش سنتی به روشی نوین تغییر داد، بر همین اساس قرار است در آینده‌ای نزدیک با استفاده از پهپاد، نظارتی دقیق تر و سریع تر بر اراضی ملی و کوه‌خواری‌ها داشته باشیم.

زمینخواری

خبرگزاری فارس : کوه‌خواری بلای جان طبیعت و اراضی شده است، بلایی که در نقاط مختلف کشور نفوذ کرده و تبدیل به عادتی برای متخلفین شده است این بلای جان، چند سالی است به شیراز هم رسیده و عده ای در روز روشن در حال بلعیدن اراضی ملی و کوه ها هستند.برای مقابله با این حجم از کوه خواری باید چاره ای اندیشید ، باید از اراضی ملی کشور محافظت کرد و این امر زمانی محقق می شود که نظارت صد در صدی از سوی تمامی ارگان های ذی ربط انجام شود.

به اطراف شیراز که نگاه می کنید همه جا از ماشین و خانه و آپارتمان پر شده است، عده‌ای به همین کوه ها و اراضی ملی هم رحم نکرده اند و با اشتهایی باز در حال بلعیدن هستند.

در ارتباط با نظارت ها و حق تصرف این اراضی مدیر کل راه و شهرسازی استان فارس  می گوید : اتفاقاتی که در مجموعه های زمین چه در قالب اراضی ملی یا کوه خواری فضاهایی که در حال رخ دادن است عوامل زیادی دخیل هستند و فضاهایی که برای کوه خواری رخ می‌دهد ۲ دسته است اظهار داشت: یک دسته فضاهایی که در جاهای خوش قیمت شهر هستند و برای کوه خواری ارزش دارد که می تواند در محدوده شهر یا محدوده هایی که ویلاسازی دارد اتفاق می افتد، باشد.
وی عنوان کرد: دسته دوم کوه خواری هایی که در مناطق پایین شهر یعنی به واسطه افرادی که برای کسب زمین های مربوط به دولت ، منابع طبیعی و سایر موارد اقدام می‌کنند.

ناصر رضایی با بیان اینکه نهادهای مختلفی درگیر نظارت بر حفظ اراضی که در حوزه های عملیاتی و مدیریتی خودشان تعریف می شود هستند، گفت: بخشی در اداره کل راه و شهرسازی به عنوان متولی حفاظت از اراضی ملی، بخشی در اراضی منابع طبیعی و بخشی نیز در محدوده اراضی شهرهای جدید مانند صدرا تعریف می شود که در قانون دیده شده است.

وی در ادامه با ماده ۳۵ قانون که راه و شهرسازی وظیفه حراست از اراضی ملی خود را دارد و اما در حوزه شهرهای جدید به مدیرعامل شهرهای جدید سپرده شده است گفت: بنابراین هر کسی در حوزه مسئولیتی خود وظیفه حراست از محدوده و حریم هایی که برایش تعریف شده را دارد.راه و شهرسازی در حوزه مسئولیتی خود گشت حفاظت از اراضی را دارد تا بتواند آن محدوده هایی که در تیم حفاظت از اراضی دیده شده را انجام داده و گشت زنی های مختلفی را داشته باشد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان فارس در ارتباط با حجم زیاد و مساحت بسیار اراضی که در اختیار اداره کل راه و شهرسازی است بیان کرد: اگر اراضی در زمان هایی مورد دست درازی قرار گیرد که حوزه حقوقی راه و شهرسازی سریعا برای خلع ید، رفع تصرف و سایر موارد وارد اقدام می شود.مدیرکل راه و شهرسازی با بیان اینکه اغلب دست اندازی ها به صورت گروهی اتفاق می افتد عنوان کرد: بعضا واگذاری های غیر قانونی توسط اشخاص خاص به افراد زیاد صورت می گیرد و یعنی ما با یک نفر مواجه نیستیم.

روش‌های سنتی جوابگو نیست

وی در ارتباط با نظارت های انجام شده توسط راه و شهر سازی گفت: نظارت ها مدام اتفاق می افتد و در آینده ای نزدیک قرار است با نظارت های پهپادی این اراضی را مورد بررسی قرار دهیم ، زیرا نظارت فیزیکی شخص با توجه به حجم بالای مساحت هایی که در ید ما است با گشت‌زنی قابل انجام نیست.

رضایی با بیان اینکه تصرف همیشه به این معنا نیست که یک ملک دولتی را تصرف کرد بعضا اراضی هم که به اشخاص واگذار می شود و به تعهدات شان عمل نمی شود شاید از لحاظ قانونی اسم آن تصرف نباشد اما بحث جلوگیری از احتکار زمین بوده است که سال گذشته در صدرا انجام شد.

ناصر رضایی  افزود: این احتکارها باعث می شود وقتی عرضه زمین در شهر پایین می آید و به لحاظ فشارهای جمعیتی این عرضه درون شهر اتفاق نمی افتد تصرفات به حاشیه شهر می رود و وارد کوه خواری و… می شود که صدرا در این قضیه بسیار مستعد است.رضایی با بیان اینکه صدرا در این قضیه بسیار مستعد است گفت: برای جلوگیری از این اتفاقات نیاز است یک نظارت و دو مدیریت در عرضه زمین رخ دهد.

فارس، پیشتار در رفع تصرف اراضی دولتی

طبق آمارهای ارائه شده توسط اداره کل راه و شهرسازی ارزش اراضی رفع تصرف شده طی سال گذشته ۵۲ هزار میلیارد ریال بوده که به بیت المال بازگردانده شده است، همچنین برای یک میلیون و ۱۲۷ هزار متر مربع از اراضی مذکور احکام قطعی قضایی به نفع دولت صادر شده که ارزش ریالی آن حدود ۵۵ هزار میلیارد ریال است.

بنا به اعلام مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن، بیشترین رفع تصرف اراضی ملی در کشور طی ۱۰ ماه گذشته یعنی از ابتدای فروردین تا پایان دی‌ماه ۱۴۰۲ به میزان ۵۵۲ مورد مربوط به استان فارس است.

بر اساس این گزارش ، با توجه به اقدامات صورت گرفته توسط اداره کل راه و شهرسازی و سایر دستگاه‌ها در رفع تصرف زمین خواری های صورت گرفته، باید روش هایی اتخاذ شود که جنبه پیشگیری داشته باشد، امید است با تغییراتی که انجام خواهد شد مانند تغییر نظارت های سنتی به نظارت های نوین با جدیت بیشتری از اراضی ملی پاسداری شود.

مطالب مرتبط

روش تکراری کلاهبرداری از شیرازی‌ها : این بار ۷۰۰ میلیون تومان

عکس زیرخاکی از شاهچراغ شیراز سال ۱۲۶۴ خورشیدی

در شیراز :پلاک باغی متری ۱۵ میلیون ؛ تغییر کاربری شده ۱۵۰ میلیون تومان/ قرارگاه حفاظت در حال عملیات است

نظرات

  • ناشناس

    تاریخ : ۲۷ - اردیبهشت - ۱۴۰۳

    اخرخیابان والفجروشماره گذاری ی رودخونه قره قاج هست که پل کوچکی روی رودخونه هست.این جاده ی سمتش هم به کیان آبادمیخوره.باغ یکی ازاقوام اونجاست هرسری که میرفتم.ی خانمه هست ازاول ی تکه زمین ازکوه گرفت وازچندتادرخت کوچک شروع کرد وبا دست اقدام به آبیاری می‌کرد.هرسری رفتیم بقدرت انسان درختها بیشتر وباغ گرفتنی وسیعترمیشد.وهیچکسی هم نبود که نظارت کنه.مگه میشه پس این تخلفات شهرداری کارشون چیه وبرای چی حقوق میگیرن.من مطمئنم که این باغی که گفتم الان خیلی بزرگ وبزرگترشده وقیمت میلیاردی.چون خیلی وقته دیگه گذرم اونورنیفتاده.ومطمئنم که تخلفات چشمش رو بروی هرتخلفی میبنده مثل باغات قصرالدشت. دینکان چوگیا وووووووووووووهرکوهی که گرفته شه. هرباغی که بریده شه هرتخلفی که سربگیره شک نکنید پای تخلفات درکاره


  • باهر

    تاریخ : ۲۷ - اردیبهشت - ۱۴۰۳

    در این زمین هایی که باغشهر درست کرده اند در هرکدام که بررسی کنید از کارکنان تمام ادارات مربوط به حفاظت زمینهای منابع طبیعی و کشاورزی و اب و برق و ….وجوددارند و صاحب باغشهر هستند.یعنی همین افرادی که باید نظارت کنند در واقع جسارت کرده اند و حال چه کسی می تواند جلو تعدی‌های انها را بگیرد؟!!
    خودم در یک اداره شاهد بودم که مسیول یکی از واحدهای ان اداره ، مراجعه کننده ای که احتمالا از اقوام و اشنایان او بود را راهنمایی می کرد که چطور در زمین متصرفی اقدامات لازم را بکند که بتواند انراتصاحب نماید.
    هرچه بگندد نمکش می زنند
    وای به روزی که بگندد نمک


  • ناشناس

    تاریخ : ۲۷ - اردیبهشت - ۱۴۰۳

    من خودم ی شیرازی هستم.عاشق شهرم هستم وقابل قیاس باهیچ کجای ایران نیست.خیلی ازمدیران دلسوزومتعهدهستنددرقبال شیراز.وازشون خیلی ممنونم که درخورشان ومقام شیراز کارمیکنند.ولی خیلی ازمدیران خودشون روبخواب وبیمسئولیتی زدن.معلومه مال شهرشیرازنیستن که دلشون بسوزه.خوب اون دیگه جزاشون بخداهست.بنده خودم ازهمین طریق بارها راجع به بریدن درختان ونابودی باغها وکوهخواری گفتم.اماکو گوش شنوا.بمردم ی شماره بدین که گزارش بدن ولی مدیران سرسری نگیرن وتا آخرش برن خداوکیلی.شهرشیراز وزیبایی وتمیزیش خاریه به چشم بقیه شهرهای ایران هرشیرازی مسئوله درقبال شهرمون شیراز عزیز