پرورش و نگهداری گیاه زیبای بامبو ۱ انتخاب عالی برای خانه شما

پرورش و نگهداری گیاه زیبای بامبو ۱ انتخاب عالی برای خانه شما

بامبو یکی از گیاهان علفی است که ظاهری شبیه به گیاه نی دارد و در شرایط سخت می تواند به خوبی حتی تا ارتفاع ۵۰ متر نیز رشد کند. نگهداری از بامبو به قدری ساده است که می توانید آنرا به راحتی در هر مکانی پرورش دهید. برای نگهداری از این گیاه زیبا و مقاوم […]

بامبو یکی از گیاهان علفی است که ظاهری شبیه به گیاه نی دارد و در شرایط سخت می تواند به خوبی حتی تا ارتفاع ۵۰ متر نیز رشد کند.

نگهداری از بامبو به قدری ساده است که می توانید آنرا به راحتی در هر مکانی پرورش دهید. برای نگهداری از این گیاه زیبا و مقاوم باید با شرایط نگهداری آن اشنا باشید که در این مقاله به طور کامل بیان خواهد شد.

بامبو

آشنایی با گیاه بامبو
همانطور که گفته شد، بامبو گیاهی مقاوم است که رشد خوبی دارد، زادگاه این گیاه مناطق گرم جنوب شرقی آسیا و آفریقا می باشد، به همین خاطر است که مقاوم بالایی داشته و نگهداری از آن آسان می باشد. در زبان انگلیسی این گیاه به نام علمی Bambuseae شناخته می شود.

بامبو از خانواده علوفه غول پیکر بوده و آنرا به نام خیزران نیز می شناسند. جالب است بدانید بامبو از زمان قدیم تاکنون به نماد استقامت و قدرت شناخته می شود و برخی بر این باورند که بامبو شانس می آورد. بامبو معمولا به گل نمی نشیند و شما در نگهداری از آن شاهد گل دهی آن نخواهید بود. نکته آخر در مورد این گیاه این موضوع است که خرس های پاندا علاقه بسیاری به بامبو دارند به همین خاطر اکثر بامبو ها خوراک پاندا ها می شوند.

حالا که کمی با گیاه بامبو و زادگاه آن آشنا شدیم، بهتر است به شرایط نگهداری گل بامبو بپردازیم. همانطور که گفته شد این گیاه شرایط نگهداری بسیار راحتی داشته و به آسانی در آپارتمان و یا محل کار قابل نگهداری می باشد.

شرایط نگهداری گل بامبو:

آبیاری
در صورتی که بامبو را در خاک نگهداری می کنید باید حتما به آبیاری آن دقت داشته باشید، زیرا آبیاری بیش از اندازه باعث پوسیدگی ریشه و از بین رفتن گیاه خواهد شد. حتما قبل از آبیاری بررسی کنید که خاک گیاه رطوبت خود را از دست داده باشد و سپس اقدام به آبیاری گیاه نمایید.

همانطور که قبل تر گفته شد، این گیاه بومی مناطق گرم است لذا اگر از زمان مناسب برای آبیاری گیاه اطمینان نداشتید، از آبیاری خودداری نمایید، زیرا این گیاه می تواند کم آبی و خشکی را تحمل کند اما به هیچ وجه تحمل آبیاری غیر مناسب را ندارد.

اما در صورتی که گیاه بامبو را در آب نگهداری می کنید باید دقت داشته باشید که آب موجود در ظرف، هیچگاه به پایان نرسد و گیاه دچار خشکی نشود. در ادامه در مورد شرایط مورد نیاز برای نگهداری بامبو در آب توضیح داده شده است.

نور مناسب گل بامبو
بهتر است گیاه را در مقابل نور شدید خورشید قرار ندهید، زیرا نور زیاد می تواند موجب سوختگی و از بین رفتن برگ های گیاه شود. بهترین شرایط نوری، نور ملایم و غیر مستقیم خورشید می باشد. بهتر است بامبو را در محیط هایی مانند کنار پنجره قرار دهید، تا گیاه روزانه چندین ساعت نور غیر مستقیم و ملایم خورشید را دریافت نماید و بتواند به خوبی رشد کند.

دما مناسب
در نگهداری از بامبو باید به دمای محیط پیرامون گیاه دقت داشته باشید. توصیه می شوید گیاه را در محیط هایی با دمای بین ۱۸ الی ۳۵ درجه نگهداری کنید. لذا در صورتی که گیاه را در خارج از خانه قرار داده اید، توصیه می کنیم در فصول سرد سال مانند زمستان حتما گیاه خود را به درون منزل انتقال دهید.

قرار دادن گیاه در محیط هایی با دمای زیر ۱۵ درجه باعث سرما زدگی گیاه خواهد شد، پس حتما دقت داشته باشید که در فصول سرد گیاه را به درون خانه منتقل کنید.

سیر تا پیاز پرورش و نگهداری گیاه زیبای بامبو انتخابی عالی برای خانه شما

تامین رطوبت
گیاه بامبو برای ادامه حیات خود نیاز به رطوبت خاصی ندارد و در محیط هایی با رطوبت مختلف به خوبی رشد می نماید. اما می توانید از روش غبارپاشی هفته ای یکبار برای تامین رطوبت استفاده کنید. دقت کنید تامین رطوبت الزامی نیست و در صورت عدم انجام این کار، گیاه شما دچار مشکل خاصی نخواهد شد.

خاک مناسب
می توانید از خاک های آماده برای گل بامبو استفاده کنید اما دقت داشته باشید که خاک باید حتما زهکشی مناسبی داشته باشد تا آب ناشی از آبیاری به سرعت از گلدان گیاه خارج شود.

کوددهی
سرعت رشد بامبو آهسته است و نیاز به کوددهی ندارد، اگر گیاه را در خاک نگهداری می کنید، کافیست در زمان تعویض گلدان، خاک گلدان را با یک خاک تازه و جدید تعویض کنید تا فرآیند رشد گیاه به خوبی انجام شود.

تعویض گلدان
همانطور که گفته شد این گیاه سرعت رشد آهسته ای داشته و هر ۲ الی ۳ سال نیاز به تعویض گلدان پیدا خواهد کرد. هر زمان که حس کردید گلدان فعلی بیش از اندازه برای گیاه کوچک است و متوجه بیرون زدگی های ریشه از پایین گلدان شدید، زمان مناسبی برای تعویض گلدان می باشد.

هرس کردن
گل بامبو نیاز خاصی به هرس کردن ندارد، اما هر چند وقت یکبار برگ های خشک شده و پژمرده را از گیاه جدا کنید تا فضا برای رشد برگ های جدید ایجاد شود.

سیر تا پیاز پرورش و نگهداری گیاه زیبای بامبو انتخابی عالی برای خانه شما

نگهداری گل بامبو در آب:

همانطور که می دانید، بامبو را می توان در آب نیز پرورش دارد، این گیاه مقاوم به خوبی در آب به رشد خود ادامه می دهد. در صورتی که تمایل به نگهداری گیاه در آب را دارید، باید نکاتی که در ادامه ذکر می شود را رعایت کنید تا گیاه شما دچار خرابی نشود.

در صورتی که بامبو را در آب نگهداری می کنید باید دقت داشته باشید که تمامی ریشه ها به طور کامل درون آب باشند، زیرا بیرون بودن ریشه ها موجب خرابی و از بین رفتن گیاه می شود.

توصیه می شوید هر ۱۰ روز یکبار آب گیاه را تعویض کنید تا رشد گیاه دچار مشکل نشود.

نکته مهم: در زمان تعویض آب، باید حتما گلدان را کاملا شستشو دهید، زیرا در صورت راکد بودن آب احتمال ایجاد جلبک در آب بسیار بالا می رود بنابراین باید حتما گلدان را به خوبی شستشو دهید.

آب لوله کشی را به مدت ۲۴ ساعت درون یک ظرف بریزید تا کلر آن از بین برود و سپس از این آب برای تعویض آب گلدان بامبو استفاده کنید.

به هیچ عنوان از آب های شور و دارای کلسیم و منیزیم برای گیاه استفاده نکنید، زیرا این موارد موجب خرابی گیاه خواهد شد.

ترفند افزایش سرعت رشد گل بامبو
برای آنکه بتوانید سرعت رشد گل بامبو خود را افزایش دهید باید آنرا در محیط پرنور قرار داده و آنرا کوددهی نمایید، همچنین توصیه می شود برای بهتر شدن سرعت رشد، چند روز درمیان آب گیاه را با آب بدون کلر تعویض کنید.

سمی بودن بامبو
یکی از سوالاتی که معمولا افراد قبل از خرید این گیاه می پرسند، این است که ایا بامبو سمی است یا نه؟ باید بدانید بامبو دارای برگ های سمی می باشد و در صورتی که توسط انسان یا حیوانات خانگی بلعیده شود، می تواند موجب بروز برخی از مشکلات گوارشی در فرد یا حیوان شود، لذا توصیه می شود گل بامبو را در محیطی دور از دسترس حیوانات خانگی و کودکان خود قرار دهید.

تکثیر بامبو
تا اینجا با شرایط نگهداری بامبو آشنا شدیم، اما در ادامه روش های تکثیر این گیاه را برای شما عزیزان بیان کرده ایم.

۷ گیاه آپارتمانی اکسیژن ساز که سه سوته هوای خانه را تصفیه می کنند

قلمه زدن گل بامبو
قلمه زدن یکی از روش های بسیار موثر در تکثیر این گیاه است که معمولا نتیجه می دهد، برای این کار باید مراحل زیر را دنبال کنید.

برای قلمه زدن باید قسمتی از گیاه را انتخاب کنید که قلمه شما حداقل دارای ۴ یا ۵ گره باشد.
دقت داشته باشید قلمه را قسمت گره برش نزنید و آنرا از میان گره ها ببرید.
قلمه های جدا شده را در آب یا خاک قرار دهید و صبر کنید تا ریشه دار شوند
معمولا پس از چند هفته قلمه های گیاه ریشه دار شده و شما توانسته اید به راحتی گیاه را تکثیر کنید.

بیماری ها و مشکلات گل بامبو
شما در نگهداری از تمامی گیاهان حتما با برخی از مشکلات و بیماری های گیاه روبرو می شوید که بهتر است برای برطرف سازی این مشکلات راه حل آنها را بدانید، برای این گیاه نیز مانند تمامی گیاهان مشکلاتی رخ می دهد که در این قسمت برخی از رایج ترین مشکلات و روش های برطرف ساختن آنرا برای شما توضیح خواهیم داد.

زرد شدن برگ ها
یکی از مشکلاتی که معمولا برای بامبو رخ می دهد، زرد شدن برک های آن می باشد که معمولا به دلیل آبیاری بیش از اندازه و پوسیدگی ریشه است، برای حل این مشکل در صورتی که گیاه را در خاک پرورش می دهید، باید آبیاری آنرا کاهش دهید و تا قبل از خشک شدن خاک، از آبیاری مجدد پرهیز کنید.

در صورتی که گیاه را در آب نگهداری می کنید باید ریشه ها را بررسی نمایید و ریشه های پوسیده را از گیاه جدا کنید.

deabdec9 c57d 4432 8aad 6ccf9dd314d7


بهترین روش مراقبت از گیاه آپارتمانی کالانکوا که گلهای زیبایی دارد


قهوه ای شدن برگ ها
این مشکل می تواند به خاطر پوسیدگی ریشه یا سرد بودن محیط گیاه رخ دهد. در صورتی که در فصل زمستان این مشکل پیش آمده است باید گیاه را به درون منزل و به محیط گرمتری انتقال دهید.

پوسیدگی ساقه
از دیگر مشکلاتی که ممکن است در نگهداری از بامبو با آن مواجه شوید، پوسیدگی قسمتی از ساقه می باشد، در این صورت قسمت پوسیده ساقه حالت شل به خود گرفته و زرد می شود.

در صورت پوسیدگی ساقه، آب به قسمت های بالایی ساقه و برگ ها نمی رسد و گیاه از بین می رود، لذا برای جلوگیری از خراب شدن کامل گیاه باید قسمت های سالم را با روش قلمه زدن جدا کنید و در گلدانی دیگر تکثیر دهید.

خشک شدن ساقه یا برگ ها
معمولا این مشکل برای گیاهانی رخ می دهد که در خاک نگهداری می شوند و به این معنی است که آبیاری به درستی انجام نمی شود و گیاه تشنه است، برای برطرف ساختن این مشکل کافیست آبیاری گیاه را افزایش دهید.

کپک زدن و قارچی شدن گیاه
اگر گیاه شما دچار این مشکلات شد باید با استفاده از قارچ کش های مخصوص گیاه را سم پاشی کنید.

سوالات متداول گل بامبو:
شاید در نگهداری از گل بامبو با برخی سوال مواجه شوید که در ادامه به متداول ترین سوالاتی که در مورد بامبو پرسیده می شود پاسخ داده ایم.

علت رشد نکردن بامبو چیست؟

معمولا نور ناکافی و عدم کوددهی از علت های اصلی آهسته شدن رشد گل بامبو می باشد که می توانید با کوددهی مناسب و قرار دادن گیاه در محیط پر نور، رشد آنرا افزایش دهید.

چرا برگ های بامبو زرد می شود؟

زرد شدن برگ های بامبو علت های مختلفی دارد، اما متداول ترین علت این مشکل می تواند به خاطر قراردادن گیاه در نور ناکافی، عدم تعویض آب گلدان، گرما یا سرما بیش از اندازه و کوددهی نامناسب باشد.

برای آنکه بتوانید علت اصلی زرد شدن برگ های گیاه بامبو را پیدا کنید، باید شرایط نگهداری گل بامبو را با دقت بررسی نمایید.

دلیل توقف رشد گل بامبو چیست؟

قارچی شدن گیاه از دلایل اصلی توقف رشد گیاه می باشد که برای برطرف کردن این مشکل توصیه می شود گیاه را در محلول قارچ کش قرار دهید.

دلیل ریشه دار نشدن گل بامبو چیست؟

در برخی از مواقع گل بامبو ریشه دار نمی شود که برای ریشه دار کردن آن می توانید از هورمون های رشد یا ریشه زایی استفاده نمایید.

چرا برگ های این گیاه قهوه ای می شود؟

دلیل قهوه ای شدن برگ های بامبو می تواند به خاطر سرد بودن محیط اطراف باشد. برای برطرف ساختن این مشکل کافی است گیاه را به محیط گرمتری انتقال دهید.

دلیل خشک شدن برگ ها و ساقه گیاه چیست؟

در صورتی که گیاه را در خاک نگهداری کنید احتمال آنکه با این مشکل مواجه شوید بالاست. خشکی برگ ها و ساقه گل بامبو به خاطر آبیاری نامناسب و خشک بودن خاک رخ می دهد.

برای نگهداری بامبو در خاک باید از چه گلدانی استفاده کنیم؟

هرچه گلدان را کوچکتر انتخاب کنید برای رشد گیاه شما بهتر است، بنابراین در صورتی که بامبو شما جوان است توصیه نمی شود آنرا در گلدان های بزرگ بکارید.

آیا گل بامبو سمی است؟

بله، این گیاه دارای برگ های سمی می باشد و در صورتی که توسط انسان یا حیوانات خورده شود، باعث بروز مشکلات گوارشی خواهد شد، لذا توصیه می شود آنرا دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی نگهداری کنید.

کلام پایانی

در این مقاله به طور کامل در مورد نگهداری، پرورش، تکثیر و برطرف ساختن بیماری های گیاه بامبو توضیح داده شد. همانطور که گفتیم بامبو گیاهی مقاوم است که شرایط نگهداری آسانی داشته و در منزل به راحتی قابل نگهداری می باشد.

این گیاه به دلیل مقاومت بالا می تواند به خوبی در شرایط سخت به رشد خود ادامه دهد. بامبو معمولا خیلی کم دچار خرابی می شود و به همین خاطر در صورتی که فرصت ندارید به طور دائم به گیاه خود رسیدگی کنید، گزینه بسیار مناسبی برای شما می باشد

خاصیت شگفت انگیز زغال برای گیاهان آپارتمانی که معجزه می کند!

کانال اخبار فوری و بدون سانسور ، کانال اخبار فارسی ، خبر فوری خبر حوادث

 کانال تلگرام 

 کانال واتساپ 

 کانال ایتا

کانال سروش 

 کانال روبیکا

کانال بله

مطالب مرتبط

۳ گیاه آپارتمانی که قاتل مونوکسید کربن هستند

راز پرورش و نگهداری گل و گیاهان آپارتمانی به بهترین شیوه

آشنایی با مشکلات و بیماری های گیاه یوکا و راه درمان آنها

نظرات