آشپزی

آتشین‌ترین طعم‌ها با معجزات سلامتی: ماجرای شگفت‌انگیز غذاهای تند در سراسر جهان

فلفل تند

به گزارش اول فارس ، برای کسانی که عادت به استفاده از ادویه ندارند، حتی یک ذره فلفل قرمز اسپلیت می‌تواند دهان را آتش بزند. در این مواقع، نوشیدن یک لیوان شیر یا خوردن یک قاشق روغن تنها راه تسکین سوزش است. البته این روش‌ها برای مقابله با تندترین غذای دنیا یا قوی‌ترین فلفل جهان کافی نیست.

براساس مقیاس اسکویل که میزان تندی فلفل‌ها را اندازه‌گیری می‌کند از سال ۲۰۲۳ «فلفل قرمز ایکس» با ۲.۶۹ میلیون واحد اسکویل رکورددار تندترین فلفل شده است. در مقایسه، فلفل اسپلیت تنها ۲ هزار واحد اسکویل دارد.

تندترین غذای دنیا کجا پیدا می‌شود؟

برای تجربه تندترین غذای دنیا باید راهی اسکاتلند شد، جایی که «کیسموت کیلر» منتظر شماست. این غذا که از آشپزی هندی الهام گرفته، بسیار تندتر از خوراک سنتی شکمبه گوسفند اسکاتلندی است.

در سال ۲۰۱۱، طی یک مراسم خیریه در رستورانی در ادینبرو برای کمک به کودکان بیمار، دو نفر پس از خوردن یک کاسه از این غذا، کارشان به اورژانس کشید. یکی از آن‌ها گفته بود: «احساس می‌کردم یک اره‌برقی در معده‌ام روشن شده و سس تند روی زنجیرش مالیده‌اند.»

معروف‌ترین غذاهای تند دنیا کدام‌اند؟

آسیایی‌ها در زمینه غذاهای تند حرف اول را می‌زنند. مثلا «بی‌بیمباپ» کره جنوبی که همراه با کیمچی و سبزیجات تخمیرشده سرو می‌شود یا «اوتاک-اوتاک» اندونزی که در برگ موز پیچیده می‌شود، همچنین «سامبال اولک» که یک سس تند تهیه شده از فلفل‌های مختلف است.

بیرون از آسیا هم غذاهای تند جایگاه ویژه‌ای دارند. در آمریکا «کوریَن سوساید بوریتو» که به بوریتوی مرگبار کره‌ای است از سان‌فرانسیسکو تنها با نامش هشدار می‌دهد که چقدر تند است. همچنین میگوهای کرئولی در لوئیزیانا طرفداران زیادی دارند.

در جامائیکا نیز «جرک» که ترکیبی حاوی میخک، دارچین، پیازچه، آویشن، سیر و فلفل در آن به کار رفته، یکی از خوراک‌های تند شناخته‌شده است. در پرو هم «پاپا آلا اوآنکاینا» نوعی سالاد سیب‌زمینی با سس فلفلی، از غذاهای محبوب و پرطرفدار به شمار می‌رود.

در اروپا و آفریقا نیز غذاهای تند کم نیستند؛ از «ماگما ۲.۰» در مادرید که با فلفل تند «عقرب ترینیداد» درست می‌شود، گرفته تا «سیک سیک وات» اتیوپی در آن انواع فلفل قرمز و چیلی به کار رفته است.

آیا خوردن غذای تند برای سلامتی خوب است؟

ادویه‌ها تنها برای طعم دادن به غذا نیستند؛ بلکه همراهان خوبی برای حفظ سلامت هم به حساب می‌آیند. با اضافه کردن ادویه‌ها به غذا، می‌توان میزان نمک و چربی را کاهش داد.

ادویه‌ها خواص ضدالتهابی، آنتی‌اکسیدانی و ضدعفونی‌کنندگی دارند و به بهبود عملکرد قلب، دستگاه تنفسی و دستگاه گوارش کمک می‌کنند. برخی از آن‌ها حتی خاصیت تقویت قوای جنسی هم دارند.

فلفل‌ها هم، به لطف ماده‌ای به نام کپسایسین، علاوه بر اینکه برای سلامت جسمی مفیدند به بهبود روحیه هم کمک می‌کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا