ایرانخبر اولمحیط زیست

آسیب های وارد شده به گونه‌های جانوری در آتش سوزی خائیز زیاد است

رئیس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: طبق مشاهدات در پی آتش‌سوزی خائیز، آسیب وارد شده به گونه‌های جانوری تا حدودی زیاد بوده است اما مهم‌تر از آسیب به گونه‌های جانوری، آسیبی است که به زیستگاه آن‌ها وارد شده است.

محیط زیست

به گزارش اول فارس ، رحیم الوندی به ایسنا گفت: با اشاره به تنوع جانوری منطقه حفاظت شده خائیز اظهار کرد: گونه‌های شاخص جانوری خائیز شامل پلنگ، کله‌بز، کاراکال (از خانواده گربه‌سانان)، گربه وحشی، سنجاب ایرانی، خرس قهوه‌ای، خدنگ کوچک، خزندگان و انواع لاک‌پشت خشکی‌زی هستند.

وی افزود: تنوع پرندگان نیز در این منطقه بسیار زیاد است و کبک، انواع گنجشک‌سانان، پرندگان شکاری، بالابان و عقاب‌ها از پرندگان منطقه خائیز هستند.

الوندی با اشاره به آتش‌سوزی اخیر خائیز و آسیب دیدن گونه‌های جانوری، عنوان کرد: در آتش‌سوزی اخیر، به آشیانه‌های عقاب‌ها آسیب وارد شده است. به طور کلی در چنین حوادثی به جوجه‌های نابالغ و آشیانه‌های‌ پرندگانی که فصل تخم‌گذاری و زادآوری آن‌ها است، آسیب وارد می‌شود.

رئیس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان بیان کرد: در آتش‌سوزی خائیز، بیشتر گونه‌هایی که امکان جابه‌جایی ندارند مانند خزندگان و آشیانه‌های پرندگان و یا پستانداران کوچک مانند سنجاب‌ها که در تنه درختان لانه دارند، آسیب دیده‌اند.

وی افزود: جوندگان که جزو زنجیره غذایی دیگر حیات وحش هستند نیز در این آتش‌سوزی آسیب دیده‌اند.

الوندی گفت: مدیریت گونه‌های جانوری در این منطقه، بر عهده حفاظت محیط‌زیست استان کهگیلویه و بویراحمد است و به همین دلیل آماری از گونه‌های جانوری این منطقه و یا گونه‌های آسیب‌دیده ناشی از این آتش‌سوزی در دست نداریم.

وی عنوان کرد: طبق مشاهدات در پی آتش‌سوزی خائیز، آسیب وارد شده به گونه‌های جانوری تا حدودی زیاد بوده است اما مهم‌تر از آسیب به گونه‌های جانوری، آسیبی است که به زیستگاه آن‌ها وارد شده است؛ مثلا ممکن است یک سنجاب به جایی پناه برده باشد و از آتش‌سوزی نجات یافته باشد اما زمانی که درخت بلوط، یعنی منبع غذایی سنجاب و زیستگاه آن از بین برود، گونه‌های جانوری مانند سنجاب بیشتر آسیب می‌بیند.

به کانال اول فارس در واتساپ بپیوندید

%D9%88%D8%A7%D8%AA%D8%B3%D8%A7%D9%BE

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا