آشنایی با انواع بیماری و مشکلات گل آنتوریوم

اگر شما هم به پرورش گل ها و گیاهان آپارتمانی علاقه دارید حتما می دانید که زمانی که یک برگ یک گل زرد یا خشک می شود یا زمانی که یک گیاه پژمرده شده و برگ های آن شروع به ریزش می کند در واقع بیمار شده است.

گل آنتوریوم نیز ممکن است بسیاری از این بیماری ها را داشته باشد. به همین دلیل باید سعی کنید به محض مشاهده هر گونه مشکل و بررسی علت به وجود آمدن آن ها مانند علت خشک شدن نوک برگ های آنتوریوم یا ریزش آن ها، نسبت به پیدا کردن راه های درمان بیماری های این گل اقدام کنید. سعی کرده ایم در ادامه بسیاری از این مشکلات را بررسی کرده و راه درمان آن ها را نیز بگوییم.

بیماری و مشکلات گل آنتوریوم

دلیل خشک شدن برگ آنتوریوم

خشک شدن برگ های این گیاه در اکثر مواقع از نوک برگ های آغاز می شوند. پس از آن گسترش پیدا می کند و به تمام برگ رسیده و باعث ریزش آن ها می شود. علت خشک شدن و ریزش برگ های گل آنتوریوم را باید در عوامل زیادی جستجو کنید. اگر هوای اتاق گرم است و نور زیادی به گلدان می رسد باید جای گلدان را عوض کنید. گاهی ممکن است آبیاری شما کم باشد و گرما و کمبود رطوبت به گیاه فشار بیاورد و باعث خشک شدن برگ ها شود.

علت رایج زرد شدن برگ گل آنتوریوم

علت زرد شدن برگ گل آنتوریوم، نازک، و کم‌آب شدن آن: مدیریت درست میزان آب مورد نیاز گیاه از اهمیت بسیاری برخوردار است. افزایش زیاد آبیاری، بزرگترین خطر برای گیاهان است، در حالی که کمبود آب باعث زرد و خشک شدن برگ‌ها می‌شود. برای رفع این مشکل، می‌توانید میزان آبیاری را افزایش دهید و اطمینان حاصل کنید که زهکش گلدان باز است.

علت از بین رفتن براقی برگ‌ها:

کمبود رطوبت ممکن است باعث ایجاد این مشکل شود. بهتر است برگ‌ها را روزانه با آب ولرم آب‌پاشی کنید یا از روش‌های دیگر تأمین رطوبت برای گیاه استفاده نمایید تا این مشکل رفع شود.

علت خشک و سوراخ شدن برگ گل آنتوریوم

گاهی مشاهده می کنید که لکه های خشکی روی برگ به وجود آمده و همین امر باعث ایجاد سوراخ هایی روی برگ شده است. علت اصلی ایجاد سوراخ و خشک شدن برگ های آنتوریوم تابش نامناسب نور خورشید است. همچنین اگر زمانی که گلدان زیر نور خورشید است به آن آب بپاشید، جای قطرات آب روی برگ ها ایجاد خشکی می کنند.

بیماری و مشکلات گل آنتوریوم

علت لکه های قهوه ای روی برگ آنتوریوم

حال که به علت زرد شدن برگ گل آنتوریوم پی برده اید؛ پس بهتر است علت لکه های قهوه ای روی برگ آنتوریوم را نیز بدانید. بیماری‌های قارچی و باکتریایی یکی از اصلی‌ترین دلایل ایجاد لکه‌های قهوه‌ای در آنتوریوم مربوط به بیماری‌های قارچی یا باکتریایی است که معمولاً به دلیل آبیاری بیش از  حد یا آلودگی‌های محیطی اتفاق می‌افتد.

درمان این مشکلات نیازمند استفاده از قارچ‌کش‌های مسی مانند کوپر اکسی کلراید یا سم بوردوفیکس است. این سموم را در دو هفته متوالی روی تمامی قسمت‌های گیاه اسپری کنید. در نظر داشته باشید که بالا بودن دما و عدم تهویه مناسب هوا ممکن است باعث افزایش بیماری‌های گیاه شما شود.

علت پژمرده و خشک شدن گل آنتوریوم

یکی دیگر از مشکلات و بیماری های این گل، پژمرده شدن و بی حال شدن برگ های آنتوریوم است. علت اصلی پژمردگی و خشک شدن برگ های آنتوریوم نیز کمبود مواد مغذی است. البته آبیاری بیش از حد می تواند دلیل اصلی کم شدن مواد مغذی باشد. چرا که ریشه بیمار نمی تواند گیاه را تقویت کند. همچنین هوای بسیار گرم یا بسیار سرد در سرحال بودن یا پژمرده شدن آن تاثیر مستقیم دارد.

علت گل ندادن یا خشک شدن برگ گل گیاه آنتوریوم

شرایط نگهداری تمام گیاهانی که گل می دهند در زمان گلدهی حساس تر و سخت تر است. چرا که بای یک اشتباه ممکن است گل ها رشد نکنند یا عمر بسیار کوتاهی داشته باشند. از عوامل تاثیرگذار در عدم گلدهی یا خشک شدن برگ گل های آنتوریوم، سرد بودن هوای محیط، نبود رطوبت کافی و نور شدید خورشید است. این سه عامل تاثیر گذار و دلیل اصلی گل ندادن آنتوریوم هستند. اما یکی دیگر از علت های خشک شدن غنچه گل آنتوریوم، غنی نبودن خاک و کافی نبودن کودهای شیمیایی است. همانطور که گفته شد برای کمک به گیاه در زمان گلدهی، لازم است از کودهای مخصوص استفاده کنیم.

علت سیاه شدن برگ های گل آنتوریوم

دلیل سیاه شدن و خشک شدن برگ گل آنتوریوم به دلیل تغییر ناگهانی شرایط محیطی برای این گیاه است. چرا که آنتوریوم این تغییرات را دوست ندارد. همچنین سرد بودن و گرم بودن محیط نیز در سیاه شدن برگ های آن بسیار موثر است. برای این منظور علاوه بر متعادل نگه داشتن هوای محیط، سعی کنید گیاه را از مجاورت وسایل سرمایشی یا گرمایشی دور نگه دارید.

درمان بیماری های قارچی گل آنتوریوم

قبل از هر چیز پس از حمله قارچ به گل آنتوریوم سعی کنید آبیاری را کنترل کنید، خاک گلدان را ضد عفونی کنید و وضعیت سلامت ریشه را بررسی کنید. اگر ریشه پوسیده باشد تقریبا کاری از دست شما بر نمی آید. در غیر این صورت می توانید از یکی از قارچ کش های مخصوص استفاده کنید و بقایای قارچ را از گلدانتان پاک کنید. برای پیشگیری از بروز قارچ در گلدان نیز می توانید از قارچ کش مانکوزب استفاده کنید.

بیماری و مشکلات گل آنتوریوم

درمان و رفع آفات گل آنتوریوم

همیشه علت اصلی زرد، سوراخ و خشک شدن برگ های آنتوریوم آبیاری اشتباه یا نور خورشید و عدم وجود مواد مغذی نیست. گاهی وجود آفت های گل آنتوریوم باعث بروز چنین مشکلاتی می شوند. سوسک ها، شته ها و کنه ها از جمله آفت های گیاهی هستند که ممکن است به آنتوریوم حمله کنند. برای از بین بردن آن ها لازم است گلدان را سمپاشی کنید. برای این منظور نیز کافیست از حشره کش مناسب برای گیاهان استفاده کنید.

احیای گل آنتوریوم

برای احیای گل آنتوریوم، زیر نور غیر مستقیم خورشید، آبیاری مناسب، رطوبت بالا، و تغذیه هفتگی با کود حاوی فسفر، گل آنتوریوم را به شکوفایی تشویق کنید.

برای انجام قلمه‌زدن و تکثیر کردن آنتوریوم مراحل زیر را به دقت دنبال کنید:

  • قسمتی از گیاه را انتخاب کنید که دارای ۲ الی ۳ برگ باشد.
  • با استفاده از یک قیچی تیز و استریلیزه شده، ۱۵ سانتیمتر از ساقه گیاه را ببرید.
  • یک گلدان سفالی آماده کنید.
  • نیمی از گلدان را با خاک پوشانید.
  • در فاصله ۱۰ سانتیمتری از مرکز گلدان، با انگشت یا ابزار دیگری، یک سوراخ بکنید.
  • ساقه گیاه را درون سوراخ بگذارید.
  • قسمتی که سوراخ کرده‌اید، با خاک پر کنید، به یاد داشته باشید که برگ‌ها زیر خاک نمانند.
  • بلافاصله پس از کاشت قلمه، گیاه را آبیاری کنید. پس از آبیاری اولیه، باید هر روز گیاه را آبیاری کرده و رطوبت خاک را حفظ کنید. همچنین، گلدان را در مکانی قرار دهید که نور مستقیم به آن نرسد و از نور غیر مستقیم برخوردار باشد تا گیاه از آن تغذیه کند.
  • وقتی که برگ‌های جدید در گیاه ظاهر شده و یا گیاه رشد کند، متوجه ریشه‌زدن آن خواهید شد.
مطالب مرتبط

۵ باور رایج اشتباه درمورد سرماخوردگی که همه آنها را شنیده ایم!

۶ بیماری که باعث تاری دید می شوند و باید آنها را جدی بگیرید!

۷ علامت ناشناخته خطرناک که نشانه حمله قلبی در خواب است!

نظرات