خانوادهسرگرمی

آشنایی با گل زیبای قهر و آشتی و نحوه مراقبت از آن

یکی از جالب ترین گیاهان آپارتمانی که همه حداقل یکبار اسم آن را شنیده اند، گل قهر و آشتی یا گل حساس است. این گل زیبا به محض تماس دست با برگها،خود را جمع می‌کند و یکی یکی برگها به هم می‌چسبند و به اصطلاح قهر می‌کنند. مکانیزم جمع شدن برگها بسیار جالب و علمی است و همین نکته در مورد این گیاه باهوش سبب شده است که طرفداران زیادی داشته باشد. برای آشنایی با چگونگی جمع شدن برگها و نگهداری گل قهر و آشتی در این مقاله همراهمان باشید.

جالب ترین گیاهان آپارتمانی+گل +قهر و آشتی

گل قهر و آشتی را بیشتر بشناسید
گل قهر و آشتی ( Sensitive plant ) با نام های دیگر گل قهر کن و گل حساس نیز شناخته می‌شود و همانطور که از نامش پیداست تنها با یک لمس ساده، وزش باد، تکان خوردن، گرما و یا هر محرک دیگری برگها و ساقه های خود را جمع می‌کند. این گل زیبا و خاص بومی آمریکای مرکزی و جنوبی است و در بعضی از کشور ها به دلیل رشد بی رویه به عنوان علف هرز شناخته می‌شود.

جالب ترین نکته در مورد این گل این است که تمامی خانواده آن نیز به یک محرک، با حرکات مختلف عکس العمل نشان می‌دهند. برای مثال گل رقصنده از همین خانواده مانند گل آفتابگردان با حرکت نور خورشید برگهایی خود را حرکت میدهد و به اصطلاح می‌رقصد ! و یا یک گیاه دیگر از این خانواده که در اوایل شب برگهای خود را جمع می‌کند و صبح دوباره با روشنایی روز آنها را باز می‌کند. اما گل قهر و آشتی در میان این خانواده محبوبیت بیشتری دارد چرا که شبیه به هیچ گل دیگری نیست و مکانیزم جمع کردن برگها و ساقه آن بسیار جالب است که در ادامه با آن آشنا می‌شویم.

گل قهر و آشتی به هنگام تماس دست و یا هر محرک دیگری با برگها، آب را از سلولهای برگ ها خارج کرده و به ساقه می‌برد و به همین دلیل سلولها خشک شده و برگها شادابی خود را از دست می‌دهند و جمع می‌شوند و به همین دلیل می‌گویند گل قهر کرده است. عملیات جمع شدن برگها در چند لحظه صورت میگیرد اما آشتی کردن یا باز شدن دوباره برگها چند دقیقه طول می‌کشد چرا که گیاه باید آب جمع شده در سلولها را دوباره به برگها بازگرداند.

گل قهر و آشتی+جالب ترین گیاهان آپارتمانی+گل +قهر و آشتی
شرایط نگهداری گل قهر و آشتی
نور :
گل قهر و آشتی برای داشتن انرژی باز و بسته شدن برگها به نور روشن ولی غیر مستقیم یا نیم سایه نیاز دارد. بهترین مکان برای نگهداری این گل نزدیک پنجره جنوبی است تا هم از روشنایی آفتاب استفاده کند و هم از نور شدید و مستقیم خورشید در امان باشد تا برگها نسوزند. در صورتی که گل شما با تماس دست برگهای خود را جمع کرد و دیگر باز نشد بدانید به دلیل نور کم است. در تابستان و روزهای بسیار گرم نیز گل قهر برگهای خود را جمع می‌کند.

دما :
این گل دوستدار گرما است و در صورت سرمای شدید مانند گرمای زیاد برگها را جمع می‌کند و ممکن است یخ بزند. دمای اتاق برای گل قهر مناسب است و در صورتی که آن را در بیرون و فضای باز نگهداری می‌کنید حتما در فصول سرد سال آن را به داخل منتقل کنید. اگر در منطقه ای بسیار گرم زندگی می‌کنید بهتر است برای روزهای گرم رطوبت این گل را بالا ببرید تا دما کمی پایین بیاید.

آبیاری :
آبیاری گل قهر و آشتی نیز مانند باقی گیاهان باید در زمان خشک شدن خاک صورت بگیرد و این خشکی به وسیله فروبردن انگشت داخل خاک و یا یک قطعه چوب سنجیده می‌شود. بازهم در صورت نامنظم یا کم بودن آبیاری برگها جمع می‌شوند و قهر می‌کنند و در صورتی که آبیاری زیاد باشد گیاه از بین می‌رود. بنابراین حتما نظم و تعادل را در آبیاری این گل رعایت کنید.

 
رطوبت :
گل قهر و آشتی به رطوبت متوسطی نیاز دارد و در روزهای گرم بهتر است یک ظرف آب در کنار آن قرار دهید و یا از جزیره برای تامین رطوبت آن استفاده کنید. با دانستن راههای تامین رطوبت گیاهان می‌توانید با ایجاد جزیره و یا چند راه ساده دیگر به راحتی نیاز رطوبتی این گل را فراهم کنید. توجه داشته باشید که هرگز بر روی برگهای گل قهر آب نریزید چرا که خود را جمع می‌کنند و از بین می‌روند.

خاک مناسب :
این گل همانطور که از نامش پیداست کلا گل حساسی است و با هر خاکی کنار نمی‌آید ! بهترین خاک برای آن پیت ماس به همراه پرلیت با زهکش قوی است تا بتواند به خوبی رشد کرده و زیبا بماند.

کوددهی :
گل قهر برای باز و بسته کردن برگها به انرژی بالایی نیاز دارد و به همین دلیل به کوددهی مرتب نیازمند است. می‌توانید از کود گلدهی که حاوی پتاسیم است استفاده کنید و ماهی یک مرتبه به آن بدهید.

 

گیاه آپارتمانی +جالب ترین گیاهان آپارتمانی+گل +قهر و آشتی

نکته :
درست است که باز و بسته شدن برگها و ساقه این گل جالب است و می‌تواند به عنوان یک سرگرمی در نظر گرفته شود اما باید این نکته را در نظر داشته باشید که در صورت باز و بسته شدن زیاد این گل عوامل محرک حساستی خود را از دست می‌دهد و آسیب می‌بیند. بنابراین آن را از دسترس بچه ها دور نگه دارید تا گل آسیبی نبیند.

مطلب پیشنهادی:

دستور تهیه مربای بابونه به روش سنتی و طعم منحصر به‌فرد

کانال اخبار فوری و بدون سانسور ، کانال اخبار فارسی ، خبر فوری خبر حوادث

 کانال تلگرام 

 کانال واتساپ 

 کانال ایتا

کانال سروش 

 کانال روبیکا

 کانال بله

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا