آشنایی با ۷ علامت خالی شدن باتری ماشین + بهترین زمان تعویض

خالی شدن باتری ماشین می‌تواند با علائم ساده‌ای مانند روشن‌نشدن خودرو تا نشانه‌های حیاتی‌تری مانند بوی ناخوشایند گوگرد برای شما ظاهر شود.

خالی شدن باتری ماشین

پیش از آنکه به سراغ علائم خرابی باتری ماشین برویم، بد نیست کمی با مدت زمان عمر مفید باتری ماشین آشنا شده و بهترین زمان تعمیر ماشین را بشناسیم.

بهترین زمان تعویض باتری خودرو چه زمانی است؟

معمولا باتری خودروی دست اول بین ۳ الی ۵ سال دوام می‌آورد. البته این مدت زمان بستگی به عوامل مختلفی مانند مدل خودرو، نحوه استفاده شما از آن و نوع باتری دارد. همچنین با توجه به بالارفتن نرخ سرقت خودرو و لوازم آن، در شرایط فعلی احتمال آنکه باتری خودروی شما پیش از تمام‌شدن به سرقت برود، بسیار بالا است! پیشنهاد می‌کنیم پیش از آنکه ادامه این مطلب را مطالعه کنید، با خرید یک جی پی اس ماشین امنیت باتری ماشینتان را تامین کنید. پس از آن برگردید تا به سراغ علائم خالی شدن باتری ماشین برویم.

علائم خالی شدن باتری ماشین

معمولا دستگاه‌های جی پی اس خودرو با نشان‌دادن میزان حرکت کلی وسیله نقلیه و ارسال پیامک هشدار به تلفن همراه شما، یادآوری عالی برای معاینات دوره‌ای خودرو هستند؛ بنابراین بد نیست سری به لیست قیمت جی پی اس در بخش فروشگاهی ایران رهیاب بزنید. در ادامه با ۷ تا از مهم‌ترین علامت‌های خالی شدن باتری ماشین آشنا می‌شویم تا با هر میزان از سواد فنی خودرو، بتوانید این مشکل را شناسایی کنید.

۱-روشن نشدن ماشین

معمولا در چنین حالتی با شرایط مشابه این روبه‌رو هستید: ماشین استارت می‌خورد، سوئیچ هم می‌چرخد؛ اما موتور روشن نمی‌شود! اگر دچار چنین وضعیتی شده‌اید، بد نیست بدانید ممکن است مشکل از دینام یا حتی استارتر خودرو باشد. با این حال تجربه به ما می‌گوید بهترین توضیح برای شرایط موجود، تمام شدن باتری ماشین یا خرابی باتری ماشین است.

در چنین حالتی بهتر است با باتری به باتری کردن، ماشین را روشن کرده و به نزدیک‌ترین تعمیرگاه خودرو مراجعه کنید. البته فراموش نکنید که همیشه بهتر است پیش از خواباندن خودرو در تعمیرگاه، از فعال‌بودن جی پی اس برای تعقیب خودرو مطمئن باشید تا امنیت وسیله نقلیه خود را به حداکثر برسانید.

۲-روشن نشدن چراغ پشت کیلومتر شمار

یکی از ساده‌ترین روش‌های تشخیص باتری تمام شده یا باتری درحال مرگ، روشن‌نشدن چراغ پشت کیلومترشمار است. باتری خودرو مانند قلب خودروی شما است که تمامی جریان برق خودرو را تامین می‌کند. بنابراین مواجهه با هر نوع قطعی در بخش‌های الکتریکی خودرو، بدون شک یک نشانه مهم از وجود مشکل در باتری ماشین است.

یکی از مهم‌ترین دلایل زود تمام شدن باتری خودرو، استفاده از اکسسوری‌هایی است که مستقیما به سیم‌کشی خودرو نصب می‌شوند. پیشنهاد می‌کنیم حتی اگر در فکر خرید ردیاب یا دستگاه ضبط صدا مخفی برای ماشین هستید نیز، به سراغ مدل‌هایی بروید که بدون نیاز به تغییر در سیم‌کشی خودرو، قابلیت اتصال داشته باشند. این کار به شما کمک می‌کند از حداکثر ظرفیت باتری ماشین، بهترین استفاده را داشته باشید.

۳-استارت نخوردن در هوای سرد

همه ما می‌دانیم که در هوای بسیار سرد، روشن‌کردن ماشین می‌تواند کمی چالش‌برانگیز باشد. این اتفاق به آن دلیل است که با کاهش بیش از حد دمای محیط، بنزین خودرو به‌سختی تبخیر شده و روغن به انجماد می‌رسد. با این حال اگر در یک زمستان معمولی هم با استارت‌نخوردن خودروی خود مواجه شده‌اید، خطر را جدی بگیرید.

آمپرهای باتری خودرو، وظیفه دارند تا انرژی لازم را برای روشن‌کردن خودرو در ساعات ابتدایی روز به موتور بدهند. باتری در حال تمام شدن با قرارگرفتن در کوچک‌ترین تغییرات دمایی، ظرفیت و کارایی خود را از دست داده و سبب می‌شود تا خودرو به‌سختی و بعد از بارها استارت‌زدن روشن شود.

خالی شدن باتری ماشین

۴-منظم روشن‌نشدن موتور خودرو

همه ما روزانه با نشانه‌هایی در زندگی روبه‌رو می‌شویم که به نظر ساده آمده و به‌راحتی از کنار آن‌ها عبور می‌کنیم؛ بدون شک منظم روشن‌نشدن موتور خودرو، نباید یکی از آن‌ها باشد! اگر به‌دنبال خرید یک خودروی دست دوم هستید و چندین بار در روشن‌کردن ماشین با سختی مواجه شده‌اید، به احتمال زیاد موتور خودرو اشکال دارد یا باتری آن درحال تمام‌شدن است.

اگر مایلید در خرید خودرو دست دوم موفق‌تر عمل کنید، پیشنهاد می‌کنیم مطالعه مقاله از کجا بفهمیم موتور ماشین تعمیر شده را در وبلاگ ایران رهیاب از دست ندهید.

۵-بوی ناخوشایند

به محض نشستن در خودرو، با بوی ناخوشایند تخم مرغ، فاضلاب یا چاه آب مواجه می‌شوید؟ متاسفانه باید به شما بگوییم احتمالا در خطر تمام شدن باتری خودرو هستید. منشا بوی بد گوگرد در خودرو، اسید باتری است. چنین رایحه‌های ناخوشایندی به شما می‌گویند که باتری سربی درحال مرگ شما درحال تولید گاز سولفید هیدروژن است.

۶-خوردگی در اتصالات

آخرین خرابی باتری خودرو، خوردگی‌های رایج ناشی از خالی شدن باتری ماشین است. کافی است کاپوت را بالا بزنید و قسمت اتصال باتری به پایانه‌های مثبت و منفی را چک کنید. اگر هنگام بررسی با پودر سبز یا ماده‌ای کریستال‌مانند مواجه شدید، درست زمان خالی شدن باتری ماشین به داد آن رسیده‌اید.

۷-متورم‌شدن کیس باتری

زمانی را به خاطر بیاورید که بادکردن باتری تلفن‌های همراه، نشانه‌ای از پایان عمر این دستگاه‌های کوچک و کاربردی بودند. چنین تغییرات غیرمعمولی در ظاهر باتری‌های خودرو نیز از همین اتفاق خبر می‌دهند. معمولا کیس‌های باتری خودرو، ظاهری مستطیل‌شکل دارند؛ بنابراین همین حالا کاپوت خودروی خود را بالا بزنید و در صورت مشاهده هرگونه تورم، ترک یا شکل‌های عجیب و غریب در بخش کیس باتری، سریعا به سمت یک تعمیرگاه خودرو حرفه‌ای برانید.

البته اگر می‌پرسید «چگونه با باتری خالی ماشین را روشن کنیم؟»، معمولا باتری به باتری کردن برای روشن کردن خودرو تا زمان رسیدن به تعمیرگاه، کافی خواهد بود.

خالی شدن باتری ماشین

چگونه از خالی‌شدن باتری خودرویمان در هوای سرد جلوگیری کنیم؟

مطمئنا قرار دادن خودرو در پارکینگ بسیار کمک کننده است. اگر به پارکینگ دسترسی ندارید و مجبور به پارک آن در فضای باز هستید، بهتر است از روکش استفاده کنید. استفاده از آن باعث می‌شود که بارش، برف یا باران به طور مستقیم با ماشین برخورد نداشته و از صدمات هوای سرد در امان باشد. از سوی دیگر کمک می‌کند باتری خودرو در جای گرم‌تری قرار بگیرد.

شارژر باتری نیز می‌تواند ایده جالبی برای نگهداری از باتری خودروتان باشد. در مواقعی که برای مدت طولانی از خودروتان استفاده نمی‌کنید. باتری آن ممکن است، حتی در زمان خاموش بودن نیز، خالی شود. چرا که دینام به عنوان ژنراتور در خودرو عمل کرده و باتری را شارژ می‌کند. دینام انرژی لازم برای سایر اجزای الکتریکی مانند چراغ‌های جلو و سیستم استریو را تامین می‌کند. در نتیجه وقتی خودرو خاموش است دینام از کار افتاده و دیگر عاملی برای شارژ باتری وجود ندارد. شارژرها با تامین نیروی کافی برای لوازم جانبی خودرو از خالی شدن آن جلوگیری می‌کنند. برای کار با شارژر باید آن‌ها را به باتری خودرو متصل کرده یا باتری به باتری کنید. رنگ قرمز برای قطب مثبت و رنگ مشکی برای قطب منفی استفاده می‌شود. برای این از شارژ باتری مطمئن شده و عملکرد آن را ارزیابی کنید. کافی است که نور چراغ‌های خودرو را نگاه کنید که در حد متعادلی قرار گرفته باشند.

اگر نمی‌خواهید برای مدت طولانی از خودرویتان استفاده کنید، شما می‌توانید برای جلوگیری از خالی‌شدن باتری، آن را جدا کرده و در جایی گرم نگهداری کنید. وقتی می‌خواهید مجدد از خودرو استفاده کنید، باتری را سرجایش قرار دهید.

همان طور که در بالا اشاره شد استارت نخوردن ماشین از نشانه‌های اولیه خالی شدن باتری است. برای این که در هوای سرد با این مشکل مواجهه نشوید باید قبل از استارت‌زدن از خاموش بودن تمامی وسایل الکتریکی خودرویتان مطمئن شوید. چون این وسایل برق خود را به طور مستقیم از باتری می‌گیرند.

مطالب مرتبط

علائم جدی بیماری ام اس که تاکنون نمی دانستید!

علائم جدی دیابت بی مزه در بدن و عوارضی که به همراه دارد!

علائم و نشانه های جدی آلرژی یا حساسیت غذایی که باید بدانید!

نظرات