رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر شیراز گفت: بر اساس تصمیم این کمیسیون مقرر شد دبیرخانه دائمی فرونشست دشت شیراز با محوریت شهرداری شیراز و با حضور دستگاههای متولی در استانداری تشکیل شود.
مسعود زارعی در نطق پیش از دستور جلسه علنی این شورا گفت: موضوعات برداشت غیر اصولی از آبهای زیرزمینی، زهکش شهر شیراز و توسعه فضای سبز شهری از جمله موارد بسیار مهمی به شمار میروند که همواره مورد توجه کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری است.
او گفت: با توجه به خشکسالیهای اخیر و نیاز به سیاستگذاری در این حوزه، حداقل سه جلسه با دستور کارهای مرتبط با حضور متولیان امر برگزار شده، بررسیهای کارشناسی صورت گرفته و تصمیمات مقتضی و اجرایی اتخاذ و به شهرداری و سایر دستگاههای مربوطه ابلاغ شده است.
زارعی اظهار کرد: بر اساس گزارشات واصله و بالاخص مطالعات جامع فرونشست دشت شیراز تهیه شده توسط اساتید مجرب دانشگاه شیراز، از دلائل پایین آمدن سطح سفرههای آب زیرزمینی میتوان به کاهش نزولات آسمانی، زهکشی آب شیراز و انتقال آب به پایین دست اشاره کرد.
رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز مدعی شد: با توجه به بررسیهای به عمل آمده، قراردادی جهت بهرهبرداری از آب زهکش شیراز منعقد شده است که ضمن احترام و حمایت همه جانبه از صنعت کشور و استان، نیاز به بازبینی قرارداد مذکور و جایگزینی مناسب آن با پساب تصفیه خانه آبفا شیراز عمیقا احساس میشود. چنانچه قراردادی مبنی بر استفاده بلند مدت از آب زهکش وجود داشته باشد؛ جهت پیشگیری از فرونشست دشت شیراز، لازم است هر چه زودتر مورد تجدید نظر جدی قرار گیرد.
او گفت: از تبعات مهم و نتایج سوء ناشی از برداشت غیر اصولی از آبهای زیرزمینی میتوان به تنش در چاههای تأمین کننده آب مورد نیاز فضای سبز شهری در محدودههای متاثر از مسیرهای زهکش (به عبارتی جلوگیری از تغذیه نرمال چاهها)، آسیب به درختان قدیمی شهر در این محدودهها، تاثیر بر بیلان آب دشت شیراز و رشد نرخ فرونشست در مسیرهای عبور زهکش اشاره کرد که بر همین اساس لازم است آب زهکشهای شهری در عوض خروج از دشت شیراز، صرفاً به آبیاری فضای سبز شهری اختصاص داده شوند که در صورت تحقق آن، کاهش برداشت از منابع آب زیرزمینی از نتایج اولیه آن خواهد بود. همچنین در مطالعات فوق، شعاع تحت تاثیر مسیر زهکشها مورد بررسی و آسیبشناسی قرار گرفته است و نرخ فرونشست مشخص شده است.
زارعی اضافه کرد: پس از اعلام آمادگی شرکت آبفای شیراز مبنی بر جایگزینی آب زهکش برای مصارف در حال انجام (صنعت و فولاد) به وسیله پساب تصفیهخانههای شماره ۱ و ۲ آبفای شهر شیراز، مدتی نسبتا طولانی سپری شده و تاکنون شاهد اقدامی موثر از ناحیه ایشان نبودهایم.
او گفت: بر اساس تصمیم کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری مقرر شد دبیرخانه دائمی فرونشست دشت شیراز با محوریت شهرداری شیراز و با حضور دستگاههای متولی در استانداری تشکیل شود تا برنامهریزیهای لازم بهمنظور بهروزرسانی مطالعات صورت گرفته با در نظرگرفتن اهدافی، چون پایدارسازی هیدرولوژیکی آب با اقلیم شیراز صورت گیرد.
زارعی بیان کرد: حال که شیراز به عنوان پایتخت محیط زیست آسیا در سال ۲۰۲۴ میلادی نامگذاری و تعیین شده است؛ پیشنهاد میشود، موضوع یاد شده به عنوان یکی از پارامترهای مهم تقویت بنیانهای زیست محیطی – که همان استفاده بهینه از منابع آب است – مدنظر قرار گرفته، مدیران و مسئولان شهری و استانی بالاخص شخص استاندار فارس به این مسئله مهم ورود کرده و کارگروهی اجرایی به منظور کنترل و پایش دقیق آبهای زیرزمینی تشکیل شود.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز افزود: همچنین با توجه به اهمیت، اولویت و ویژگیهای برجسته موضوع، مقرر شود تا گزارشات فصلی نظارت و کنترلهای انجام شده و اقدامات اجرایی به منظور پیشگیری از فرونشست دشت شیراز و اقدامات زیربنایی و اجرایی جهت تقویت و توسعه منابع آبی و استفاده بهینه از این نعمت الهی به مردم فهیم شیراز ارائه شود.
شیرازی
تاریخ : ۱ - اسفند - ۱۴۰۲
چندین سال است که در تابستانها به علت کمبود منابع آب درختان فضای سبز شیراز دسته دسته خشک می شوند .و هویت طبیعی شیراز به شدت در حال از بین رفتن است . حال چرا باید منابع زیر زمینی و پساب شیراز خرج صنایعی مثل فولاد شود که متعلق به بخش خصوصی است و درآمدش هم در بانکهای خارجی انباشته می شود.
مادر
تاریخ : ۳۰ - بهمن - ۱۴۰۲
معلوم هیچی استاندارد نیست ،نه ساخت ساز ،نه نظارت روی بخش کشاورزی ،صنعت ومعدن ،ز قنات،،،فقط دم عید برای رفع خلافمیان دو تا جدول رنگ میزن قیر ،،