گل و گیاه

آفات و بیماری های آدنیوم که جان این گیاه را به خطر می اندازند

گیاه آدنیوم گیاه بسیار زیبایی برای نگهداری در آپارتمان است.شاید نگهداری از این گیاه زیبا آسان باشد اما باید بدانید که این گیاه ممکن است با مشکلات کشنده ای نیز رو به رو شود که خوب است آنها را بشناسید.

بیماری گیاه آدنیوم

ویژگی گیاه آدنیوم

گیاه آدنیوم که با نام رز صحرایی نیز شناخته می شود، دارای پنج گونه گیاه متفاوت است که شرایط نگهداری همه آن ها در آب و هوای نیمه خشک و یا خشک است. اگر شرایط نگهداری آن را رعایت نکنید دچار بیماری های آدنیوم می شود. نکته جالب در رابطه با آن ها این است که می توانند خیلی سریع خود را با همه مناطق وفق دهند و در نواحی گرمسیری نیز می توانند به خوبی رشد کنند. در واقع این گیاهان بیابانی خود را با همه شرایط سازگار می کنند، فقط باید آب و خاک مناسبی داشته باشند. در فصول گرم سال می توانید این گیاه را در خارج از خانه قرار دهید؛ چرا که تا دمای ۱۰۰ درجه فارنهایت را می تواند تحمل کند، پس قرار گرفتن در معرض آفتاب گرم و سوزان برای آن ها چندان سخت نیست. بیماری های آدنیوم نیز کمتر به سراغ گیاهانی می روند که در شرایط مناسب قرار دارند.

در فصول سرد نیز باید آن ها را به داخل خانه بیاورید؛ چرا که تحمل سرمای بیش از حد را ندارند. در این زمان گیاه به خواب می رود و در فصل بهار دوباره شروع به رشد کند. بهترین شرایط برای نگهداری گیاه در خانه، قرار گرفتن در اتاقی گرم و بدون نور مستقیم است. اگر این گیاهان را در سایه نگهداری کنید، ضعیف می شوند و ساقه ها و برگ های آنان به خوبی رشد نمی کنند و بیماری های آدنیوم به سراغ آن ها می آیند.

بیماری های آدنیوم 

در این مطلب به دنبال آن هستیم که آفات و بیماری ‌های آدنیوم را بررسی کرده و راه حل‌های درمان آن‌ها را نیز به طور مختصر عنوان کنیم. با ما همراه باشید.از جمله مشکلات و بیماری های گل آدنیوم، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱-علت ریزش و پوسیدگی گل آدنیوم چیست؟

از آنجایی که ما عموماً آدنیوم ها را در گلدان پرورش می‌دهیم در زمان گلدهی همیشه با آبیاری به روش سرازیری (آبیاری از بالا) مشکل جدید داریم در این روش حین آبیاری اندام داخلی گل پر از آب شده و برای چند مدت گل‌های گیاه خیس و مرطوب می‌ماند تداوم این رطوبت باعث پوسیدگی گل می‌شود اغلب پوسیدگی به مرور از گل به ساقه گل دهنده و اندام‌های دیگر گیاه سرایت می‌کند. گاهی اوقات هم پوسیدگی به سرعت از گل‌ها به ساقه پیشروی کرده و کل اندام بیرونی گیاه را تحت تأثیر قرار می‌دهد در این زمان اگر شما گل و ساقه‌های پوسیده را هرس نکنید ممکن است ظرف کمتر از چند روز یک گیاه بالغ را از دست بدهید. بهترین راه برای حل این مشکل آبیاری به روش کوزه‌ای(آبیاری از زیر) است و اگر به خاطر فرم گلدان آبیاری از زیر مقدور نیست بهترین کار این است که آبیاری را اول صبح انجام داده که تا شب هنگام خاک تقریباً رطوبت اضافی را از دست بدهد همچنین توجه داشته باشید حین آبیاری به هیچ وجه گلهای گیاه را خیس و مرطوب نکنید.

۲-چرا گیاه گل نمی‌دهد؟

ممکن است که شما تمام اصول نگهداری آدنیوم را رعایت کرده و باز گیاه گل نمی‌دهد. این مایوس کننده به نظر می‌رسد، اما علت و البته راه حل ساده‌ای دارد. در صورتی که پیوسته جای قراردهی گلدان را تعویض می‌کنید، عجیب نیست که گل دهی گیاه نیز به تعویق افتاده و از روال طبیعی خود خارج شود. گیاهان و به ویژه آدنیوم از جابه‌جایی پی در پی، متاثر شده و این خود را در عدم گلدهی نشان خواهد داد.

مشکل گل ندادن آدنیوم با نگهداری درست حل می‌شود
در صورتی که می‌خواهید گیاه به موقع خود گل دهی داشته باشد، جز در مواقع ضرورت موقعیت قرارگیری آن را تغییر ندهید. به ویژه دقت داشته باشید که نزدیک به دوره گلدهی گیاه، از جابه‌جا کردن آن پرهیز کنید.

اگر موقعیت قرارگیری گیاه به شکلی است که به سلامت آن آسیب می‌رساند، چاره‌ای جز جابه‌جا کردن محل آن نخواهید داشت.

۳-علت ایجاد لکه‌های ریز روی برگ ‌های آدنیوم چیست؟

ساس یکی از آفات این گیاه است که در آب و هوای گرم بیشتر دیده می‌شود. دقت داشته باشید که اگر به موقع برای درمان این آفت گیاه اقدام نکنید، بسیار گسترده شده و به ریشه و ساقه نیز سرایت می‌کند.

همین طور اگر لکه‌ها زرد رنگ به نظر می‌رسند، عامل آن به کنه عنکبوتی (کنه تار عنکبوتی) مربوط می‌شود. در صورتی که به موقع برای درمان و رفع کنه‌ها اقدام نکنید، برگ‌ها کاملا زرد شده و پوسیده و خشک می‌شوند.

گر می‌بینید که روی برگ‌های گیاه، لکه‌های ریز روشن پر شده است، باید فورا از حشره کش مخصوص ساس یا کنه عنکبوتی استفاده کرده و تمام این حشرات را از بین ببرید.منشاء لکه های ریز روی برگ آدنیوم، ساس است

۴-علت پوسیدگی ساقه چیست؟

به طور معمول پوسیدگی ساقه، به دلیل قارچ‌هایی است که باعث می‌شوند تا رنگ ساقه زرد یا حتی سیاه شود. توضیح این که ممکن است تغییر حالت ساقه به سمت خشکی زیاد یا حتی رطوبت بالا باشد.

دلایل پوسیدگی ریشه و ساقه گیاه آدنیوم ساده وقابل پیشگیری اند
برای رفع این وضعیت معمولا نیازی نیست که شما کار خاصی انجام دهید. در صورتی که شرایط دمایی و میزان آبیاری به درستی پیش رود، گیاه پاکسازی ساقه را انجام داده و با رشد قسمت‌های سالم و جدید، بخش‌های تخریب شده و پوسیده، از بین می‌روند. البته در صورتی که این فرایند شکل نگرفت یا برای رفع آن عجله داشتید، می‌توانید با قطع کردن بخش‌های پوسیده، فرصت برای رشد قسمت‌های سالم ساقه گیاه را فراهم سازید.

بیماری گیاه آدنیوم

۵-به چه دلیل به یکباره آدنیوم پژمرده می‌شود؟

گاهی اوقات علی رغم این که تمام رسیدگی‌های لازم برای گیاه انجام شده است، باز شاهد پژمردگی آدنیوم به صورت ناگهانی هستیم. در این شرایط به احتمال زیاد گرم و خشک بودن محیطی که گیاه در آن قرار داده شده است، دلیل اصلی پژمردگی گیاه محسوب می‌شود.

برای رفع این مشکل و بازگرداندن گیاه به وضعیت سلامت، لازم است که گلدان را به مکانی که دارای درجه حرارت کمتر (در حد متوسط بوده) انتقال داده و برای رفع خشکی زیاد نیز آبیاری اصولی (برای یک هفته تا ۱۰ روز، کمی بیشتر از حد معمول) را دنبال کنید. خارج شدن گیاه از شرایط گرم و خشک، باعث خواهد شد تا به مرور بهبود پیدا کند.پژمردگی ناگهانی آدنیوم بسیار شایع است

۶-دلیل ایجاد لکه‌های قهوه‌ای روی برگ‌های رز صحرایی چیست؟

در صورتی که گیاه برای مدتی قابل توجه در مجاورت تابش مستقیم نور خورشید قرار بگیرد، این احتمال وجود خواهد داشت که دچار آفتاب سوختگی شده و لکه‌های قهوه‌ای، روی برگ‌های آن دیده شوند. این یکی از رایج‌ترین بیماری های آدنیوم به حساب می‌آید.

برای آن که این لکه‌ها کمتر شده و رفته رفته از بین بروند، باید گیاه را به سایه برده و از قرار دادن آن مقابل تابش مستقیم و تند نور خورشید پرهیز کنید.

 

۷-پوسیدگی ریشه در آدنیوم:

این پوسیدگی در زیر سطح خاک شروع می‌شود. اگر بر روی ریشه اصلی تأثیر بگذارد علائم آن را بر روی گیاه بسیار مشابه پوسیدگی طوقه می‌بینید.اما اغلب در این بیماری فقط یک ریشه جانبی تحت تأثیر قرار می‌گیرد و تنها زمانی رخ می‌دهد که ریشه گیاه در بستر بسیار مرطوب قرار بگیرد. در این بیماری با پوسیدگی ریشه‌های بزرگ شما در اندام هوایی با برگ‌های زردشده، آویز، چروکیده و همچنین ریزش ناگهانی و زیاد برگ‌ها روبه رو هستید این تغییرات در اندام هوایی به دلیل مسدود شدن ناگهانی کانال‌های دریافت آب توسط ریشه است. اگر ریشه اصلی گیاهان کوچک تحت تأثیر قرار بگیرد معمولاً آنها از بین می‌روند اما گیاهان بزرگ بدون هیچ مشکلی ریشه‌های جانبی را از دست می‌دهند اما به زندگی و روند رشد خود ادامه می‌دهند.

۸- علت کند شدن رشد گیاه چیست؟

گاهی اوقات بسیار خوب به گیاه رسیدگی کرده و آبیاری آن را نیز در موعد لازم، انجام می‌دهید و اصول نگهداری آدنیوم را رعایت می‌کنید؛ با این همه گیاه رشد کندی داشته و به موقع گل نمی‌دهد. این در اکثر مواقع به علت آفت زدن ریشه گیاه است که احتمالا به سادگی نیز آن را تشخیص نمی‌دهید.

توصیه می‌شود که برای آفت آدنیوم، ریشه گیاه را از خاک خارج کرده و آن را در محلول سم مخصوص شستشو دهید. به علاوه حتما خاک گیاه را نیز که به احتمال زیاد آلوده شده است؛ تعویض کرده و خاک سالم و تازه دوباره در گلدان ریخته و ریشه گیاه را در آن قرار دهید.

در صورتی که وضعیت آفات یا قارچ ریشه وخیم باشد، ممکن است نیاز به رسیدگی‌های بیشتری بوده و حتی لازم باشد که از کود مخصوص برای تغذیه ریشه استفاده کنید.

بیماری گیاه آدنیوم

۹- علت زردی برگ‌های آدنیوم چیست؟

توجه داشته باشید که در دو موعد از چرخه حیات گیاه آدنیوم، ممکن است زردی برگ‌های آن رخ دهند. اگر این زردی در فصل خواب زمستانی گیاه باشد، جای نگرانی نخواهد داشت و نباید آن را به بیماری های آدنیوم نسبت داد. اما اگر در دوره حیات زنده گیاه باشد، احتمالا به کمبود آبیاری مربوط خواهد شد.

مطمئن شوید که آبیاری گیاه به موقع و در اندازه مناسب انجام شود.زرد شدن برگ های آدنیوم یک اخطار دوستانه است

۱۰-دلیل بروز آفت حشرات سفید اطراف گیاه چیست؟

گاهی اوقات گیاه دچار آفت مگس سفید می‌شود و این در شرایط قراردهی گلدان در محیط‌های بسته آپارتمانی، آزاردهنده‌تر خواهد بود.در این حالت راه حلی جز استفاده از سمپاشی آفت مگس سفید نخواهید داشت.

۱۱-پوسیدگی ریشه آدنیوم به چه دلیل است؟

اگر در آبیاری گیاه افراط به خرج دهید، مشکل پوسیدگی ریشه خود را نشان خواهد داد. در واقع جمع شدن مقدار زیادی آب در محل ریشه گیاه، باعث می‌شود که رفته رفته ریشه پوسیده شده و حتی باید انتظار داشته باشید که این پوسیدگی به بخش‌های بالاتر، یعنی ساقه‌ها و برگ‌ها نیز سرایت کند.

راه حل اصلی و درمان پوسیدگی ریشه آدنیوم ساده و مستقیم به نظر می‌رسد. کافی است که فرایند صحیح آبیاری را رعایت کرده و هرگز گیاه را بیش از اندازه آب ندهید.آبیاری بیش از اندازه باعث پوسیدگی ریشه سانسوریا خواهد شد

۱۲-چرا روی گیاه تار عنکبوت بسته شده است؟

اگر گیاه در محلی قرار داشته باشد که عنکبوت‌ها به آن دسترسی پیدا کنند و البته مراقبت و تهویه مناسبی نیز در محیط نباشد، ممکن است پس از مدتی تار عنکبوت روی ساقه یا حتی برگ‌های آن دیده شوند.

حالت دیگری نیز امکان دارد و آن وجود کنه تار عنکبوتی بر روی گیاه شما است. این تار‌ها کمی با تار عنکبوت متفاوت هستند و به سادگی قابل تشخیص اند.

بهتر است گیاه را در جایی قرار دهید که هوای آزاد و تازه جریان داشته باشد. به علاوه از یک دستمال بدون پرز کمک گرفته و تمام تار عنکبوت‌ها یا احیانا خود عنکبوت را از گیاه پاک کنید.در صورت وجود کنه تار عنکبوتی نیز میتوانید ۱ یا ۲ بار در طول یک ماه، از پاکسازی به وسیله الکل کمک بگیرید

۱۳-علت جمع شدن برگ آدنیوم کدام است؟

اگر گیاه در مقابل تابش مستقیم و سوزان نور خورشید قرار داشته و دچار خشکی زیادی نیز شود، برگ‌ها جمع شده و حالت خشک و پژمرده‌ای به خود می‌گیرند. اگر چنین مشکلی وجود نداشته باشد، آفت شپشک ریشه نیز می‌تواند علت جمع شدن برگ‌ها و ساقه چروکیده گیاه باشد. حتی برای آن دسته از افرادی که به دنبال علت ریختن برگ های بونسای آدنیوم هستند، می‌توان آفت شپشک را به عنوان اصلی‌ترین عامل معرفی کرد.

بیماری گیاه آدنیوم

به علاوه کمبود پتاسیم و نیتروژن نیز موجب پیچ خوردن برگ‌های آدنیوم می‌شود.جمع شدن برگ های گیاه آدنیوم از معتدل نبودن هوا است
بهتر است گیاه را به جایی منتقل کنید که میزان تابش نور خورشید کمتر و غیرمستقیم باشد. در صورتی که عامل شپشک ریشه در میان باشد، باید حتما ریشه را از خاک خارج کرده و آن را شستشو دهید. به علاوه استفاده از آفت کش و حشره کش‌های مناسب نیز کمک خواهد کرد.برای رفع کمبود پتاسیم و نیتروژن، باید از کودهایی که دارای این مواد هستند، استفاده کنید.

۱۴-علت نرم شدن ساقه آدنیوم چیست؟

ساقه آدنیوم باید شاداب و استوار باشد. در صورتی که آبیاری گیاه مناسب نبوده یا در محیطی با کمبود نور قرار گرفته باشد، ساقه رفته رفته نرم خواهد شد.

برای رفع مشکل نرم شدن ساقه آدنیوم، باید آن را در محلی با نور مناسب (نه زیاد و نه کم) قرار داده و آبیاری دوره‌ای مناسبی را در برنامه رسیدگی به گیاه قرار دهید.

۱۵-دلیل تغییر شکل برگ ‌ها و گل های آدنیوم چیست؟

شپشک آردآلود به عنوان یک آفت مزمن، باعث می‌شود که برگ‌های و گل‌های گیاه تغییر فرم داده و حتی دو گل از محل رویش یک گل، بیرون بیاید. در میان انواع بیماری های آدنیوم، آفت شپشک آردآلود زیادتر دیده می‌شود.

برای رفع این آفت باید خیلی سریع عمل کنید. در مراحل اولیه و پیش از آن که آن قدرها مزمن شده باشد، ممکن است الکل ایزوپروپیل ۵۰درصد به شما کمک کند. اما اگر این راه حل جواب نداد، باید به سراغ آفت کش‌های قوی‌تری بروید.با توجه و سم پاشی به موقع گل های آدنیوم سالم خواهد ماند

بیماری های آدنیوم و سوالات اساسی آن

بیماری های گل آدنیوم، دردسر های برخورد درست با آن و نحوه درمان، دغدغه ای است که تا برطرف نشود، آرامش به ما برنمی‌گردد. در این قسمت به سوالات باقی مانده در ذهن شما پاسخ داده ایم تا از این مشکل، به راحتی عبور کنید.

کمبود پتاسیم، باعث چه مشکلی در آدنیوم خواهد شد؟

اگر گیاه دچار کمبود پتاسیم شود، برگ‌های آن لوله‌ای شکل خواهند شد. حتما از کود مناسب برای رفع این موضوع، استفاده کنید.

آبیاری بیش از حد آدنیوم، چه مشکلاتی به بار می‌آورد؟

در صورتی که گیاه را بیش از حد آبیاری کنید، ممکن است برگ‌ها ابتدا تیره شده، سپس زرد و خشک شوند. اگر این اشتباه را انجام داده‌اید، از یک دستمال رطوبت‌گیر استفاده کرده و میزان رطوبت خاک را کاهش دهید.

علت فاسد شدن ریشه آدنیوم چیست؟

قارچ زدن ریشه، علت اصلی فاسد شدن آن بوده و باید حتما ریشه شسته شده و خاک تعویض شود.

روتین جابه‌جایی گیاه هر چند وقت یک بار است که دچار بیماری های ناشی از جابه‌جایی زودهنگام نشود؟

جابه‌جایی موقعیت قرارگیری گیاه هر دو سال یکبار مناسب است و تعویض موقعیت مکانی زودتر از هنگام، ممکن است به رشد گیاه آسیب جدی رسانده و در بهترین حالت مانع گل دهی آن شود.

سخن پایانی؛

در بالا به آفت و بیماری های آدنیوم اشاره کردیم. در صورتی که به موقع نسبت به بیماری های گل بونسای آدنیوم آگاهی پیدا کرده و برای رفع هر یک اقدام کنید، گیاه را نجات داده و کمتر به آن آسیب وارد خواهد شد. از این روی توصیه می‌کنیم که حتما تمامی موارد فوق را در نظر داشته و نسبت به تک تک آن‌ها هشیار باشید. شما چه بیماری‌ها و آفات دیگری در خصوص گیاه آدنیوم را تجربه کرده‌اید که در بالا به آن‌ها اشاره نشده باشد؟ این موارد و تجربیات خود را با ما و دیگر کاربران وب سایت در میان بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا