سیاسیخبر اول

آقای پزشکیان چرا با گذشت چند ماه هنوز رییس دانشگاه شیراز منصوب نشده است؟

استاد دانشگاه شیراز گفت: امروز و بعد از تغییر دولت، دغدغه همه این شده که انتصابات به کندی انجام می‌شود، در حالیکه مشکل کشور الان انتصابات نیست بلکه ساختاری است که با آن نمی‌توان اصلاحات را رقم زد.

دکتر محمدجواد عابدینی استاد دانشگاه شیراز
به گزارش اول فارس، دکتر محمدجواد عابدینی استاد دانشگاه شیراز در جمع فعالان سیاسی اصلاح‌طلب استان فارس گفت: اخیرا در جلسه با مقام ارشد استان فارس از ایشان پرسیدم دغدغه عمومی مسئولان کشور در مقیاسات مختلف چیست؟ ایشان تأملی کرد و گفت بحث «اعتماد».

وی با اشاره به وجوه مختلف طرح آمایش سرزمین در کشور اظهار کرد: تا سال ۹۳ تلقی بنده از طرح آمایش سرزمین این بود که چگونه منابع سرمایه انسانی، منابع سرمایه‌ای و منابع سطحی و زیرسطحی را با هم ترکیب کنیم که این ترکیب بهینه، منجر به توسعه و تعالی کشور شود؟

دکتر عابدینی با اشاره به مشاهدات خود در کشورهای توسعه یافته گفت: به نظر میاد شرط لازم برای توسعه و تعالی یک کشور، ترکیب این سه منبع در طرح آمایش سرزمین هست اما شرط کافی نیست.

عضو انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه در استان فارس ادامه داد: دو سرمایه دیگر یعنی سرمایه اجتماعی و سرمایه نمادین باید با این سه سرمایه گفته شده، عجین و ترکیب شود تا یک کشور رشد و تعالی پیدا کند.

دکتر عابدینی خاطر نشان کرد: در کشور ما بلایی سر سرمایه‌های نمادین آمده که مرجعیت بلااستثنا از همه گروه‌ها گرفته شده است.

وی افزود: بر خلاف سه سرمایه انسانی، سرمایه‌ای و منابع سطحی و زیرسطحی که قابل لمس، ارزیابی و محاسبه هستند، سرمایه اجتماعی قابل لمس نیست.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب بیان کرد: یکی از مصادیق سرمایه اجتماعی این هست که همه آحاد جامعه خواستار اصلاح باشند و امکان ندارد که گروهی اصلاح را بخواهد و گروهی دیگر مخالف اصلاحات باشند.

وی ترجیح منافع جمعی بر منافع فردی را از دیگر مصادیق سرمایه اجتماعی دانست و افزود: امروز و بعد از تغییر دولت دغدغه همه این شده که انتصابات به کندی انجام می‌شود، در حالیکه مشکل کشور الان انتصابات نیست بلکه ساختاری است که با آن نمی‌توان اصلاحات را رقم زد.

استاد دانشگاه شیراز گفت: شاکله هر حکومتی از دو بخش ساختار و کارگزار تشکیل شده که برای هر کدام دو پسوند خوب و بد مثل ساختار خوب و کارگزار خوب و یا برعکس آن ساختار بد و کارگزار بد، مترتب است.

وی ادامه داد: بهترین گزینه برای اداره کشور ساختار خوب و کارگزار خوب و بدترین گزینه ساختار بد و کارگزار بد است.
دکتر عابدینی معتقد است در چهل و چند سال گذشته هیچ‌گاه به ساختارها توجهی نشد و در نتیجه امروز ساختار خوب برای اداره کشور نداریم در حالیکه همه تلاش ما بر تغییر مکرر کارگزارها بوده است.

عضو هیات علمی دانشگاه شیراز افزود: کارها امروز در کشور ما قائل به شخص است نه ساختار و به همین دلیل فرایند توسعه‌ای رخ نمی‌دهد.

وی با طرح این پرسش که چه کنیم مردم کوچه و بازار اقبال بیشتری به اصلاح‌طلبان داشته باشند؟ گفت: این پسندیده است که بزرگان جبهه اصلاحات پس از انتخابات هرجا بحث شده، گفته‌اند ما از دولت هیچ توقعی برای پست گرفتن نداریم. اما این موضوع باید در جمع اصلاح طلبان سراسر کشور منتشر شود و به جای تلاش برای پست گرفتن، به دنبال اصلاح ساختارها باشیم.

دکتر عابدینی با طرح پرسش دیگری با این مضمون که چه کنیم دولت آقای پزشکیان پرده آخر جمهوری اسلامی نباشد؟ گفت: در انتخابات تیرماه گذشته مردم رای قطعی دادند اما قول‌های نسیه از دولت گرفتند. بنابراین باید این قول‌های نسیه را نقد کنیم. آقای پزشکیان باید هر چند ماه یکبار مستقیم و رو در رو با مردم مشکلات را بیان کند و بگوید چرا با گذشت چند ماه هنوز رییس دانشگاه شیراز منصوب نشده است؟

وی ادامه داد: آقای پزشکیان باید مشکلاتی را که در قوه مجریه با آنها مواجه است با مردم در میان گذاشته و منافع کشور و جامعه را با تحصیل رضایت جمعی قلیل معامله نکند.

در این مراسم محسن آرمین عضو جبهه اصلاحات ایران و دبیر سیاسی حزب توسعه ایران به تفصیل در مورد جایگاه ایران پس از حوادث منطقه‌ای ایران و نقش اصلاح‌طلبان در آینده تحولات کشور. سخن گفت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا