به گزارش گروه آموزش آشپزی اول فارس ، خاویار بادمجان که به نام های خوراک بادمجان و یا کنسرو بادمجان نیز شناخته شده است یک غذای اصیل مربوط به کشور روسیه است. نام خاویار بادمجان در روسیه ایگرا است. اما امروزه خاویار بادمجان در ایران به روشهای مختلف پخته میشود و طرفداران بسیار زیادی دارد. خاویار بادمجان یک غذای خوشمزه و لذیذ است که مواد اولیه آن شامل بادمجان، گوجه فرنگی، پیاز، سیر و فلفل و ادویه جات است. در ادامه شما را با طرز تهیه خاویار بادمجان که یکی از غذاهای سالم و رژیمی است، آشنا خواهیم کرد.
اگر عاشق بادمجان هستید و غذاهایی که با بادمجون درست میشود را دوست دارید، این مطلب مناسب شماست. اسم “خاویار بادمجان” ممکن است به گوشتان خورده باشد و احتمالا تعریفهای زیادی هم درباره آن شنیدهاید. از این رو میخواهیم طرز تهیه آن را به شما عزیزان آموزش دهیم. برای پخت این غذا مدت زمان خیلی کمی لازم دارید و فقط لازم است که بادمجان در خانه داشته باشید. بقیه مواد معمولا همیشه در خانه موجود هستند.
بادمجان را به هر شکلی که طبخ کنید خوشمزه و لذیذ است. خوراک خاویار بادمجان یا به قول روسها «ایگرا» یک غذای اصالتا روسی است و از آن دسته غذاهایی است که علیرغم سادگی بسیار خوشمزه و لذیذ است و معمولا به صورت کنسرو خریداری میشود. اما شما در منزل به راحتی میتوانید خوراک خاویار بادمجان مجلسی با همان کیفیت و ظاهر کنسروی و کارخانهای اما سالمتر و طبیعیتر درست کنید.
طرز تهیه خوراک خاویار بادمجان مجلسی که یکی از انواع غذا با بادمجان کبابی و با کمترین روغن است
طرز تهیه خوراک خاویار بادمجان مجلسی
بادمجان بزرگ: ۴ عدد
پیاز ساطوری و ریز خرد شده: ۲ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل قرمز: به مقدار دلخواه
گوجه فرنگی: ۳ عدد متوسط
طرز تهیه
مرحله اول؛ کباب کردن بادمجان و گرفتن پوست آن
برای درست کردن خوراک خاویار بادمجان مجلسی ابتدا باید بادمجانها را روی منقل یا دستگاه گریل و یا داخل فر کبابی کنید. یادتان باشد بادمجان شیرین و تازه رنگ براقی دارد و کم تخم است و بهترین گزینه برای درست کردن خوراک خاویار بادمجان مجلسی است. از سوی دیگر برای اینکه پوست بادمجان کبابی به راحتی جدا شود وقتی پوست بادمجان روی شعله گاز کاملا سوخت و گوشت آن نرم شد زیر شیر آب سرد بگیرید.
مرحله دوم؛ خرد کردن گوجه فرنگی و سرخ کردن پیاز
بعد از گرفتن پوست بادمجان آنها را ساطوری خرد کنید. گوجه فرنگیها را هم ریز خرد و ساطور کنید. حالا پیازهای ساطوری خرد شده را در روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.
مرحله سوم؛ اضافه کردن گوجه فرنگی به پیاز سرخ شده
حین سرخ شدن پیاز به آنها زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود. بعد از این که پیازها طلایی شدند گوجه فرنگی خرد شده را اضافه کنید و اجازه دهید آب گوجه فرنگی خوب کشیده شود و سرخ شود.
مرحله چهارم؛ بادمجانها را به مواد خاویار بادمجان اضافه کنید
رب گوجه فرنگی را در یک ماهیتابه جداگانه با کمی روغن تفت دهید. وقتی که خامی رب گرفته شد به مخلوط پیاز و گوجه اضافه کنید. بادمجانهای ساطوری خرد شده را زمانی اضافه کنید که آب گوجه فرنگی گرفته شده باشد. نمک و فلفل خوراک را اندازه کنید و مواد را خوب با هم مخلوط و هم بزنید و حدود ۵ الی ده دقیقه زمان بدهید تا خوراک روی شعله ملایم گاز جا بیفتد و حسابی طعم بگیرد.
مرحله آخر؛ سرو کردن خاویار بادمجان
خوراک خاویار باید تند و تیز و چرب باشد اما میزان تندی و چربی آن کاملا به ذائقه شما بستگی دارد. در پایان کار کمی هم آبلیمو یا آب لیموترش تازه به خوراک اضافه کنید تا طعم لذیذ آن دوچندان شود. اگر خوراک خاویار بادمجان را به همین روش طبخ کنید حاصل کار دقیقا طعم و بوی شبیه خوراک خاویار بادمجان کنسروی خواهد داشت.
نکات مهم طرز تهیه خوراک خاویار بادمجان مجلسی
*یک روش دیگر هم این است که بادمجان کبابی و گوجه فرنگی خام و خرد شده را در چرخگوشت یا غذاساز بریزید و چرخ یا میکس کنید و سپس به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید و اجازه دهید آب گوجه فرنگی خوب کشیده شود. رب گوجه فرنگی را هم که جداگانه سرخ کردهاید به مواد فوق اضافه کنید.
*اضافه کردن سیر و فلفل دلمهای به این خوراک با توجه به ذائقه شما اختیاری است اما در روش اصلی طبخ آن این دو را اضافه نمیکنند.
*خوراک خاویار بادمجان را با نان یا برنج سرو کنید.
نکاتی در مورد بادمجان
- برای پوست کندن بادمجان بهتراست از یک چاقوی استیل استفاده کنید، استیل ضدزنگ مانع از واکنش با مواد شیمیایی فیتوکمیکال موجود در بادمجان شده و از سیاه شدن آن جلوگیری میکند.
- برای اینکه طعم تلخ بادمجان را از برود، بعد از پوست کندن آنها، بر روی آنها کمی نمک بریزید.
- اگر بر روی بادمجانها نمک بریزید باعث میشود که هنگام سرخ کردن روغن کمتری را جذب کنند.
- بخارپز و آب پز کردن بادمجانها بهترین روش برای حفظ آنتیاکسیدانهای آن بوده و بهعنوان بهترین روش پخت بادمجان محسوب میشود.
بادمجان
طبع بادمجان گرم و خشک است. از این رو در آب و هوای گرم عالی رشد میکند. بادمجان غنی از ویتامین C، ویتامین K، ویتامین B۶، تیامین، نیاسین، منیزیم، فسفر، مس، فیبر غذایی، اسیدفولیک، پتاسیم و منگنز است.
نظرات