• 25 اسفند 1402
  • دسته‌بندی: آشپزی
  • شناسه خبر : 137180

آموزش پخت شیرینی نخودچی با روغن مایع در منزل+۵ نکته مهم

یکی از شیرینی های پرطرفدار که پای ثابت سفره عید است شیرینی نخودچی است که با کمترین مواد لازم و به راحتی آماده می شود.در این بخش می خواهیم به شما شیوه پخت شیرینی نخودچی با روغن مایع را به شما آموزش دهیم پس تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید. مواد لازم شیرینی […]

یکی از شیرینی های پرطرفدار که پای ثابت سفره عید است شیرینی نخودچی است که با کمترین مواد لازم و به راحتی آماده می شود.در این بخش می خواهیم به شما شیوه پخت شیرینی نخودچی با روغن مایع را به شما آموزش دهیم پس تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید.

طرز تهیه شیرینی نخودچی

مواد لازم شیرینی نخودچی با روغن مایع

آرد نخودچی: ۱۲۰ گرم
آرد سفید: ۱۰ گرم
پودر هل: نوک قاشق چایخوری
روغن مایع: ۴۵ گرم
پودر قند: ۴۵ گرم

برای تهیه شیرینی نخودچی با روغن مایع:

  1. ابتدا فر را روشن و روی دمای ۱۷۵ درجه سانیتگراد بگذارید واجازه دهید به طور کامل گرم شود.
  2. در یک ظرف آرد سفید و آرنخودچی را با هم مخلوط نمایید.
  3. سپس مخلوط آردها را دو بار الک نمایید.
  4. پودر قند را به همراه پودر هل به مواد اضافه نمایید.
  5. مواد را مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند.
  6. روغن مایع را درون ظرفی ریخته و درون مایکروفر یا روی گاز گرم کنید تا حدی که ولرم شود.
  7. روغن را به مواد خشک اضافه کرده و با قاشق مخلوط نمایید تا بافت مواد یکدست گردد.
  8. خمیر را با دست در حد یک دقیقه ورز دهید تا منسجم و بدون ترک شود.
  9. خمیر را بین دو لایه نایلون قرار دهید.
  10. با استفاده از وردنه خمیر را به قطر یک سانتی متر باز کنید.
  11. خمیر را با کاتر دلخواه قالب بزنید.
  12. سینی فر را چرب کرده و خمیرها را به ترتیب درون سینی فر بچینید.
  13. روی خمیرهای قالب شده شده مقداری پودر پسته بریزید.
  14. سینی را درون فر قرار داده و اجازه دهید شیرینی ها به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه بپزند.
  15. شیرینی ها را از فر خارج و پس از خنک شدن، درون ظرف دلخواه بچینید و سرو نمایید.

طرز تهیه شیرینی نخودچی

۵ نکته مهم برای پخت شیرینی نخودچی در منزل

۱ ـ برای تهیه هر نوع شیرینی آردی بهتر است از روغن‌های مخصوص شیرینی آردی استفاده کنید که به صورت حلبی در فروشگاه‌های فروش روغن موجود است و چربی آن‌ها مخصوص شیرینی آردی است. در صورتی که به این روغن دسترسی ندارید، از روغن جامد نباتی استفاده کنید.

توجه داشته باشید که هرگز از روغن‌های صاف قنادی که در لوازم قنادی‌ها موجود است، استفاده نکنید؛ زیرا باعث خشکی بیش از حد شیرینی می‌شوند. توصیه ما این است که اگر از روغن مخصوص شیرینی آردی استفاده نمی‌کنید، حتما از مخلوط روغن جامد نباتی و روغن صاف قنادی استفاده کنید.

۲ ـ کف سنی فر را چرب نکنید و نیازی به پهن کردن کاغذ روغنی کف سینی نیست. اگر شیرینی شما بعد از قالب زدن برق می‌زد یا دستتان چرب شد، بهتر است کمی دیگر آرد نخود به خمیر اضافه کنید.

۳ ـ دمای فر برای پخت شیرینی نخودی نباید روی آخرین درجه باشد؛ زیرا شیرینی نخودی خیلی زود می‌سوزد. اگر از فر برقی یا تستر استفاده می‌کنید، دمای فر باید ۱۰ درجه از فر گازی کمتر باشد.

۴ ـ شیرینی نخودی بعد از پخت حالت شل دارد و اگر به آن دست بزنید، پودر می‌شود. اجازه بدهید شیرینی داخل سینی فر به مدت یک تا دو ساعت بماند، بعد آن را از سینی خارج کنید.

۵ ـ مهمترین مسئله برای تهیه یک شیرینی نخودچی خوشمزه استفاده از آرد نخود مرغوب است. آرد نخود گل بهترین آرد نخود در بازار است. حتما آرد نخود را از لوازم قنادی‌های معتبر و به صورت فله‌ای تهیه کنید و قبل از استفاده یکبار آن را الک کنید.

مطالب مرتبط

طرز تهیه شیرینی نخودچی خوشمزه مخصوص عید نوروز (ویدئو)

آموزش تهیه شیرینی نخودچی خانگی برای عید نوروز+ویدئو

طرز تهیه شیرینی نخودچی برای عیدنوروز

نظرات