آشپزی

آموزش کامل طرز تهیه خورش کرفس با مرغ به همراه نکات طلایی

خورش کرفس با مرغ، غذایی لذیذ و مجلسی است که با تفت دادن سبزیجات، مرغ و ادویه ها تهیه می شود. برای داشتن خورشی خوشمزه و لعاب دار، نکات کلیدی مانند تفت دادن مناسب سبزی ها و استفاده از سبزی قورمه را رعایت کنید.

  طرز تهیه خورش کرفس با مرغ در یک نگاه

خورش کرفس با مرغ از انواع خورش و از غذاهای لذیذ ایرانی است. خورش کرفس را به شیوه‌های مختلفی تهیه می‌کنند که طرز تهیه آن با مرغ یکی از شیوه‌های پخت این غذا است. اگر فوت و فن‌های درست کردن این خورشت لذیذ را به خوبی یاد بگیرید، در نهایت یک خورش لعاب‌دار خوشرنگ خواهید داشت که می‌توانید آن را برای  منوی شام یا لیست غذای ناهار یا حتی برای غذای سحری در ماه رمضان آماده کنید چون حسابی جلوی تشنگی در طول روز را می‌گیرد. در این مقاله از سرویس آشپزی اول فارس به آموزش طرز تهیه خورش کرفس با مرغ و نکات مهم لعابدار و جا افتاده شدن این خورشت با مرغ خواهیم پرداخت.

طرز تهیه خورش کرفس با مرغ در یک نگاه

برای تهیه خورشت کرفس با مرغ ابتدا سبزی‌های مورد نیاز که شامل نعنا و جعفری هستند را پاک کنید، بشویید و به صورت ساطوری ریز خرد کنید. کرفس‌ها را نیز پاک کنید. برگ آن را به شکل ساطوری خرد کنید و ساقه آن را به اندازه بند انگشتی ببرید. ساقه کرفس را بلانچ کنید سپس به همراه برگ کرفس را روی حرارت تفت دهید. نعنا و جعفری را نیز تفت دهید تا سرخ شوند.

تکه‌های مرغ را به همراه پیاز داغ، ادویه و رب گوجه فرنگی تفت دهید. سبزی‌های سرخ شده را نیز اضافه کنید. دو لیوان دسته‌دار فرانسوی آب جوش اضافه کنید. حرارت را کم کنید تا خورشت به روغن بیفتد و غلیظ شود. در انتها خورش کرفس و مرغ را با برنج سرو کنید.

برای خواندن جزئیات، مواد لازم و مراحل طرز تهیه خورش کرفس با مرغ به ادامه مطلب مراجعه کنید.

مواد لازم برای تهیه خورش کرفس با مرغ (برای ۶ نفر)

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
گوشت مرغ (تکه های ران یا سینه) ۶۰۰ گرم
ساقه کرفس ۴۰۰ گرم
برگ کرفس ۲۰۰ گرم
نعنا تازه ۵۰ گرم
جعفری تازه ۱۵۰ گرم
پیاز (برای پیاز داغ) ۱ عدد بزرگ
لیمو عمانی ۲ عدد
سبزی قورمه ۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
روغن مایع سرخ کردنی به مقدار کافی
برنج و سالاد شیرازی برای سرو کنار خورش کرفس

مدت زمان آماده‌سازی مواد اولیه: ۳۰ دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه خورش کرفس با مرغ: ۴۰ دقیقه

مراحل طرز تهیه خورش کرفس با مرغ ساده

طرز تهیه خورش کرفس با مرغ ساده

خورش کرفس با مرغ مثل خورشت کرفس با گوشت را مرحله به مرحله به شیوه زیر تهیه کنید تا یک خورش کرفس لعاب‌دار، سیاه و جا افتاده داشته باشید. در این روش، رب گوجه فرنگی هم در رسپی خورشت کرفس داریم.

مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه خورش کرفس با مرغ، تکه‌های مرغ را بشویید و آبکش کنید. شما می‌توانید از ران، سینه یا ترکیبی از هر دو یا از هر قسمت دیگری که می‌خواهید در تهیه این غذا استفاده کنید. دو عدد لیمو عمانی را بشویید و به وسیله چنگال روی آن چند سوراخ ایجاد کنید. لیموها را در یک لیوان آب گرم بیندازید تا خیس بخورند و تلخی آن گرفته شود.

مرحله دوم: کرفس را آماده کنید

برگ‌های کرفس را از ساقه جدا کنید. برگ‌های زرد و پلاسیده آن را دور بریزید و برگ‌های تازه و سبز آن را با آب به صورت کاملا تمیز بشویید. ساقه را نیز جداگانه بشویید. کرفس‌ها را با آب به صورت کاملا تمیز بشویید و در آبکش قرار دهید.

برگ‌های کرفس را به صورت ساطوری ریز خرد کنید. ساقه‌های کرفس را به اندازه بند انگشت ببرید. اندازه ساقه کرفس نه باید خیلی کوچک باشد نه خیلی درشت، اصطلاحا باید دندان‌گیر باشد و زیر دندان بیاید.

مرحله سوم: نعنا و جعفری را آماده کنید

نعنا و جعفری را در محلول آب و نمک برای چند دقیقه قرار دهید تا گل و لای لابلای آنها کاملا تمیز و ضدعفونی شوند. سپس سبزی‌ها را آبکشی کنید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آنها خارج شود. بعد از آنکه سبزی‌ها خشک شدند آنها را به صورت ساطوری ریز خرد کنید.

مرحله چهارم: کرفس‌ها را بلانچ کنید

در این مرحله، در یک قابلمه مناسب آب را جوش بیاورید. سپس به مدت یک الی دو دقیقه کرفس‌ها را در آب جوش بیندازید تا کمی نرم شوند و بلافاصله آنها را از آب جوش بیرون بیاورید و در ظرف آب سرد قرار دهید. به این کار بلانچ کردن می‌گویند و باعث می‌شود تا بافت درونی ساقه کرفس نرم شود و راحت‌تر بپزد.

مرحله پنجم: سبزی خورش کرفس را درست کنید

یک تابه با سایز مناسب انتخاب کنید و داخل آن مقدار لازم از روغن بریزید. تابه را به همراه روغن روی شعله گاز قرار دهید تا داغ شود. ساقه کرفس بلانچ شده، برگ کرفس، جعفری و نعنای خرد شده را اضافه کنید. سبزی‌ها روی حرارت هم بزنید تا آب میان بافتی آنها کشیده و کاملا نرم شوند.

مرحله ششم: تکه‌های مرغ را سرخ کنید

در ادامه، یک عدد پیاز درشت را بشویید و پوست بگیرید. پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید. یک قابلمه مناسب بردارید و روی حرارت قرار دهید. مقداری روغن در آن بریزید و اجازه دهید تا داغ شود. پیازهای خرد شده را اضافه کنید و آنها را تفت بدهید.

بعد از آنکه پیازها کمی سبک و شیشه‌ای شدند، تکه‌های مرغ را اضافه کنید. مرغ را با پیاز تفت دهید تا هر دو طرف آن کاملا سرخ شود.

مرحله هفتم: ادویه‌ها و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه خورش کرفس با مرغ، ادویه‌ها شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به تابه حاوی مرغ و پیاز داغ اضافه کنید و در روغن تفت دهید تا از خامی در بیایند.

مقدار لازم از رب گوجه فرنگی را نیز داخل قابلمه بریزید و ابتدا در روغن تفت دهید. اجازه دهید رنگ رب برگردد و تیره شود. سپس همه مواد را با هم مخلوط کنید.

مرحله هشتم: سبزی‌ها را به مرغ اضافه کنید

سبزی‌ها را که از قبل تفت داده بودید را به همراه ۲ قاشق یا بیشتری سبزی سرخ کرده قورمه سبزی به ترکیب مرغ و پیاز داغ و ادویه‌ها اضافه کنید. همه مواد را با هم مخلوط کنید تا به طور یکدست ترکیب شوند. سبزی قورمه باعث می‌شود که خورش کرفس حسابی لعابدار شود.

مرحله نهم: خورش کرفس با مرغ را بپزید

بعد از گذشت یکی دو دقیقه و زمانی که همه مواد با هم ترکیب شدند، دو لیوان دسته‌دار فرانسوی آبجوش به قابلمه اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید تا محتویات درون قابلمه به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید، درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا خورش کاملا جا بیفتد و به غلظت برسد و لعابدار شود.

در حین پخت چند بار با خورش کرفس سر بزنید و اگر احساس کردید آب آن کم است، مقداری آبجوش اضافه کنید. در ۲۰ دقیقه انتهایی پخت، لیمو عمانی را اضافه کنید.

مرحله آخر: خورش کرفس با مرغ را سرو کنید

بعد از گذشت حدود ۴۰ دقیقه، خورش کرفس شما آماده است. آن را در یک ظرف گود مناسب بریزید. خورشت کرفس با مرغ خوشمزه را به همراه برنج آبکش یا برنج کته و انواع سالاد  سرو کنید. نوش جان!

روش تهیه خورش کرفس با مرغ و لوبیا

در برخی از دستور پخت‌ها مقداری لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز نیز به خورش کرفس و مرغ اضافه می‌کنند. در این رسپی به یک لیوان دسته‌دار فرانسوی لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز نیاز خواهید داشت. لوبیا را از شب قبل به مدت ۱۲ ساعت بخیسانید و در این میان چند بار آب آن را عوض کنید.

سپس لوبیا چیتی را در یک قابلمه دیگر روی حرارت بجوشانید تا بپزد. لوبیا چیتی را آبکش کنید و به دیگر مواد خورش کرفس اضافه کنید و زمان بدهید تا خورش جا بیفتد و حسابی لعاب بیندازد.

نکات مهم درباره تهیه خورش کرفس مجلسی با مرغ

تهیه خورش کرفس مجلسی با مرغ

  • هر قدر سبزی‌ها را بیشتر تفت دهید، خورش خوش‌رنگ‌تر خواهد شد اما به همان میزان خواص آن نیز کم می‌شود.
  • سبزی خورش کرفس، علاوه بر خود کرفس شامل نعنا و جعفری است. مقدار نعنا را ۱/۳ جعفری در نظر بگیرید تا خورشت به تلخی نزند.
  • دقت کنید اگر سبزی جعفری زیاد تفت بخورد طعم و بوی خود را از دست خواهد داد.
  • سبزی‌ها را با حرارت کاملا ملایم تفت دهید، چون حرارت بالا باعث می‌شود تا نعنا تلخ شود.
  • حتما از کرفس‌های تازه که ساقه‌های ترد و آبدار دارند استفاده کنید تا خورشت کرفس شما کیفیت بهتری داشته باشد.
  • در طرز تهیه خورش کرفس با مرغ و بدون رب، به دلخواه می‌توانید رب گوجه فرنگی را حذف کنید. فقط در نظر داشته باشید رب هم به خوش‌رنگ‌تر شدن غذا کمک می‌کند و هم به غلظت آن.
  • علاوه بر ادویه‌های ذکر شده شما‌ می‌توانید از پودر زنجبیل، پودر دارچین و چوب دارچین نیز استفاده کنید.
  • اگر بلانچ کردن ساقه کرفس را با استاک گوشت یا مرغ انجام دهید، طعم خورش لذیذتر شود.
  • می‌توانید به جای لیمو عمانی در مراحل پایانی پخت از یک قاشق غذاخوری آبغوره یا آب نارنج استفاده کنید.
  • طرز تهیه خورش کرفس با غوره نیز یکی دیگر از روشهای پخت این غذا است.
  • اجازه دهید خورشت کرفس روی حرارت ملایم بپزد تا به روغن بیفتد و غلیظ شود.
  • خورش کرفس باید به صورت کم آب سرو شود. این کار موجب می‌شود هم طعم بهتری پیدا کند و هم ظاهر خورش شما جا افتاده‌تر به نظر برسد.
  • اگر می‌خواهید خورش کرفس مجلسی داشته باشید، حتما کمی زعفران دم‌کرده به آن اضافه کنید.

فوت و فن‌های خوشمزه شدن خورش کرفس با مرغ

خورشت کرفسی که درست می‌کنم غلیظ نمی‌شود، چه کار کنم؟

  • اگر خورش کرفس با مرغ شما به غلظت دلخواه نمی‌رسد کافی است یک قاشق سرخالی آرد برنج را در روغن تفت دهید و سپس به مواد خورش اضافه کنید.
  • اگر خورشت شما آب می‌اندازد و می‌خواهید غلیظ‌تر شود؛ می‌توانید مقداری سبزی قرمه‌ سبزی به ترکیب سبزی‌های خورشت اضافه کنید؛ این یک ترفند حرفه‌ای لعابدار شدن خورش کرفس است.

چرا خورشت کرفس تلخ می‌شود؟

اگر سبزی‌ها به ویژه نعنا را روی حرارت بالا و به مدت زیاد تفت دهید، طعم خورشت کرفس تلخ می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا