چاپ کد خبر: 133232
13 بهمن 1402

آموزش گرم کردن غذا و نان با مایکروفر و سولاردام

یکی از آسان ترین روش ها برای مصرف مجدد غذاهای سرد شده، گرم کردن غذا در مایکروفر و سولاردام می باشد. این کار در دستگاه های مختلف ممکن است متفاوت باشد اما اصول کلی نحوه گرم کردن غدا در تمامی مایکروفر ها و سولاردام ها از برندهای مختلف ال جی، سامسونگ و جی پلاس ،دوو  …  یکسان است.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید گرم کردن نان و شیر در ماکروفر نیز امکان پذیر است.

گرم کردن غذا در مایکروفر 
بسیاری از شما ممکن است بپرسید که دلیل استفاده از ماکروفر برای گرم کردن غذا چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که ماکروفرها به دلیل ویژگی های خاص خود توانایی گرم کردن بالایی دارند.

از ویژگی های مایکروفر برای گرم کردن غذا میتوان موارد زیر نام برد:

برنامه های مختلفی برای گرم کردن انواع غذا ها و مواد را در خود دارد.
در سریع ترین زمان ممکن غذا را گرم خواهد کرد.
دامنه وسیعی از مواد غذایی را میتوان با مایکروویو گرم کرد.
مایکروفر های امروزی مصرف برق پایینی دارند.
در ابعاد متنوع و گوناگونی تولید می‌شوند تا مشکل جا در آشپزخانه نداشته باشید.

در این مقاله قدم به قدم به آموزش گرم کردن غذا با مایکروفر خواهیم پرداخت.

ابتدا بهتر است چند نکته در رابطه با مایکروفر بدانید.

۱. عمل گرم کردن غذا با مایکروفر و سولاردام به وسیله اشعه الکترومغناطیسی که توسط دستگاه تولید می شود، صورت می گیرد. این اشعه با تاثیر بر آب موجود در مواد غذایی باعث گرم شدن آن می شود و از این طریق غذا گرم می شود. پس در نتیجه مقدار آب موجود در غذا رابطه مستقیم میزان زمین دهی دارد، یعنی زمان مورد نیاز برای گرم کردن یک کاسه سوپ بیشتر از زمان مورد نیاز برای یک بشقاب برنج خواهد بود.

۲. اشعه تولید شده توسط مایکروفر از فلزات عبور نمی کند پس هنگامی که ظرف فلزی درون مایکروفر قرار گیرد، اشعه به ظرف برخورد کرده و به غذا نمیرسد، پس علاوه بر این که غذا گرم نمی شود اشعه به خود دستگاه آسیب می زند. معمولا این اتفاق همراه با زدن جرقه داخل مایکروفر همراه خواهد بود. بنابراین: هرگز ظروف فلزی را در حالت گرم کردن درون مایکروفر قرار ندهید.

برای گرم کردن غذا با مایکروفر مراحل زیر را دنبال کنید.

درب مایکروفر را کشیده و باز کنید و غذا را که قبلا داخل ظرف شیشه ای یا پلاستیکی (هر ظرفی بجز فلزی) ریخته اید، در مرکز مایکروفر بر روی سینی شیشه ای قرار دهید.
در مایکروفر را بسته و با ولوم بر روی مایکروفر یا دکمه زمان دهی، به مایکروفر تایم مناسب جهت گرم کردن غذا را بدهید. برای (در دستگاه های سامسونگ و برخی دیگر از برند ها، دکمه quick start تعبیه شده، به این صورت که با هر بار فشاد دادن دکمه start مایکروفر به صورت اتوماتیک ۳۰ ثانیه یا یک دقیقه زمان اضافه خواهد کرد و شروع به گرم کردن خواهد نمود، و حتی بعد از شروع با فشاد دادن همان دکمه مجددا ۳۰ ثانیه یا یک دقیقه زمان به آن اضافه خواهد شد).
شاید لازم باشد قبل از زمان دهی، ابتدا دکمه microwave یا wave که با علامت موج   یا دکمه mic یا دکمه wave را انتخاب کنید که دستگاه بر روی حالت اشعه قرار گیرد، سپس با استفاده از دکمه ۱ min یا چرخاندن ولوم بر روی دستگاه، زمان مناسب برای گرم کردن را انتخاب کرده و دکمه start را فشار دهید.  در جدول زیر زمان مناسب برای گرم کردن مواد غذایی در مایکروفر را مشاهده میکنید.
بعد از تمام شدن زمانی که به دستگاه دادیم، دستگاه با یک بوق به شما هشدار اتمام فرآیند را می دهد، حال می توانید درب دستگاه را باز کرده و غذا را از درون آن برداشته و نوش جان کنید.

جدول مدت زمان مورد نیاز برای گرم کردن مواد غذایی در مایکروفر

آموزش گرم کردن غذا و نان با مایکروفر و سولاردام

توجه داشته باشید که عواملی وجود دارند که ممکن است زمان مورد نیاز برای گرم کردن غذا را کم یا زیاد کنند، برای مثال غذایی که خیلی سرد باشد یا تازه از فریزر خارج شده است، زمان بیشتری برای گرم شدن دارد، یا بعضی از مواد غذایی مانند سوپ یا آش نیازمند این است که بعد از گذشتن نصف زمان داده شده، هم زده شوند و مجددا فرایند گرم کردن ادامه پیدا کند تا یکنواخت داغ شوند.

برای این کار فقط کافی است درب دستگاه را باز کنید و نیاز به زدن دکمه stop  نیست، زیرا مایکروفر با باز کردن درب خود به خود عمل داغ کردن را قطع میکند، و بعد از بستن درب با زدن مجدد دکمه start، عمل گرم کردن را ادامه خواهد داد.

گرم کردن غذا با مایکروفر علاوه بر این که در وقت و زمان ما صرفه جویی می کند، باعث کاهش مصرف گاز نیز می شود و میتواند قدمی در راه کاهش مصرف سوخت های فسیلی به حساب بیاید.

همچنین پیشنهاد می کنیم مقاله آیا اشعه مایکروفر برای انسان ضرر دارد یا خیر، را بخوانید.

گرم کردن نان در مایکروفر

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که با گرم کردن نان در مایکروفر، نان شما خشک و غیر قابل استفاده شده است. ما در این قسمت به شما آموزش خواهیم داد که چطور بدون خشک شدن و ترد شدن نان، از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. برای این کار لازم است به چند نکته توجه کنید:

حداکثر زمان مورد نیاز برای گرم کردن نان یک دقیقه است و زمان بیشتر موجب خشک شدن نان می شود. گاهی اوقات حتی با گذشت مدت زمان ۱۰ ثانیه نان داغ می شود و این بسته به نوع مایکروفر شما متفاوت است.
از رطوبت استفاده کنید. برای گرم کردن نان بهتر است دور تا دور نان را به وسیله دستمال مرطوب بپوشانید و یا نان را در ظرف در بسته گرم کنید. برای ایجاد رطوبت می توانید یک ظرف آب در کنار نان، داخل مایکروفر قرار دهید.
نکته مهم در گرم کردن غذا با مایکروفر، عدم استفاده از ظروف الومینیومی می باشد. این نوع ظروف باعث ایجاد جرقه در مایکروفر و سولاردام شده و بسیار خطرناک خواهند بود.
نان را به تکه های کوچک تر برش دهید تا گرمای مایکروفر به صورت متوازن در همه قسمت ها پخش شود.
بلافاصله بعد از گرم شدن نان، آن را مصرف نمایید.

برای گرم کردن غذا در اکثر ماکروفرها شما با هر زدن دکمه START زمان ۳۰ ثانیه انتخاب می‌شود، به طور مثال برای زمان ۲ دقیقه که معادل ۱۲۰ ثانیه است، شما باید ۴ بار دکمه START رو بزنید.

حال میرسیم به نکاتی که باید در پختن غذا در ماکروفر باید رعایت شوند. این نکات عبارتند از:

انتخاب ظرف مناسب
نحوه تنظیم زمان
تنظیم مناسب دما
استفاده از روکش
جا به جایی و هم زدن

از چه ظرفی برای گرم کردن غذا در مایکروویو استفاده کنیم؟

استفاده از ظرف مناسب برای پختن غذا در ماکروفر اولین قدم برای انجام این کار است. برای این منظور موارد زیر را در نظر بگیرید:

استفاده از ظروف فلزی اکیدا ممنوع است.
زیرا ظروف فلزی رسانا هستند و این باعث ایجاد جرقه در هنگام گرم کردن غذا می شود.
بهتر است از ظروف پلاستیکی استفاده نکنید.
زیرا ممکن است دمای داخل دستگاه بالا رفته و باعث ذوب شدن این ظروف شود.
علاوه بر این، ظروف پلاستیکی ممکن است به دلیل حرارت زیاد مواد سرطان زا تولید کنند.
برای این کار بهتر است از ظروف شیشه ای استفاده کنید.
ظروف سرامیکی نیز توسط تولید کنندگان مایکروفر توصیه می شود.

طریقه گرم کردن غذا در ماکروفر؛ مدت زمان

شاید برای شما نیز سوال باشد که مدت زمان لازم برای گرم کردن غذا در ماکروفر چقدر است؟ پاسخ به این سوال به شرح زیر است:

زمان استانداردی برای همه غذاها وجود ندارد.
دلیل این امر کاملاً روشن است; چون مثلا نمی توانید برای مرغ و سوپ از یک تنظیمات زمانی استفاده کنید.
هر غذایی زمان خاص خود را دارد.
برای اطلاع از زمان لازم برای گرم کردن غذا بهتر است به دفترچه راهنمای دستگاه مراجعه کنید.
ماکروفر های امروزی از چندین برنامه برای انواع مختلف غذا استفاده می کنند.
اگر به دفترچه راهنما دسترسی ندارید، ابتدا غذا را به مدت ۱ دقیقه گرم کنید.
سپس غذا را بیرون آورده و هم بزنید.
دوباره غذا را در دستگاه قرار دهید و بسته به سختی غذا، زمان را از ۱ تا ۵ دقیقه تنظیم کنید.

دمای مناسب برای گرم کردن غذا در مایکروفر

تنظیم درجه حرارت در مایکروفر باید به درستی انجام شود تا از سرد شدن یا سوختن غذا جلوگیری شود.

بهتر است همیشه غذا را در دمای بالاتر از ۷۵ درجه سانتیگراد گرم کنید.
بهتر است غذاهایی مانند سوپ را در دمای پایین تری نسبت دیگر غذاها مانند گوشت مرغ گرم کنید.
با این حال، بهترین راهنما برای تنظیمات دما، استفاده از دفترچه راهنمای دستگاه است.
شما به راحتی می توانید بدون انجام تنظیمات خاصی از برنامه های داخلی استفاده کنید.
این برنامه به طور خودکار زمان و دمای مناسب برای گرم کردن غذا را تنظیم می کند.

برای گرم کردن غذا در مایکروویو از روکش استفاده کنید

سعی کنید مواد غذایی را بدون پوشش داخل دستگاه قرار ندهید. زیرا:

  • ممکن است در حین گرم کردن آنها به بیرون پرت شوند مخصوصا غذاهای آبکب مانند سوپ.
  • بسیاری از ماکروفر ها خود ظروفی برای پوشش دارند.
  • اگر نه، از روکش های کاغذی استفاده کنید.
  • امروزه ورق هایی طراحی و تولید شده است که قابل استفاده در مایکروویو بوده و برای پوشاندن مواد غذایی در هنگام گرم کردن استفاده می شوند.

جا به جایی و هم زدن مواد غذایی برای گرم شدن بهتر

ماکروفر ها عمدتا دارای صفحه چرخانی هستند که در حین گرم شدن غذا را می چرخاند تا گرما به تمام قسمت ها برسد. اما آیا این کافی است؟

  • چرخاندن بشقاب به تنهایی نمی تواند برخی از غذاها را گرم کند.
  • غذاهایی مانند مرغ را باید به صورت دستی برگردانید و هم بزنید تا داغ شوند.
  • غذاهای آبکی را نیز باید هم بزنید تا به طور یکنواخت گرم شوند.
  • برای این کار برنامه ماکروفر را متوقف کنید.
  • سپس هم بزنید.
  • دوباره برنامه را اجرا کنید.

مراحل گرم کردن غذا در ماکروفر به صورت خلاصه

  • قطعا روش گرم کردن غذا در مایکروفر با توجه به نوع مایکروفر و مدل دستگاه متفاوت است.
  • اما در اکثر دستگاه ها ابتدا باید ظرف مناسبی را برای گرم کردن غذا در مایکروفر انتخاب کنید.
  • همانطور که می دانید نمی توانید از هر نوع ظرفی در ماکروفر استفاده کنید زیرا ممکن است ظروف نامناسب در مایکروفر منفجر شوند و علاوه بر آسیب رساندن به ماکروفر باعث آسیب به غذا و ظروف شوند.
  • پس از انتخاب ظرف مناسب برای مایکروویو که معمولاً از آرکوپال، سیلیکون یا ظرف مخصوص ماکروفر استفاده می شود، باید غذا را در ظرف قرار دهید و روی ظرف شیشه ای یا سینی ماکروفر قرار دهید.
  • سپس درب مایکروویو را به آرامی ببندید.
  • درب ماکروفر را محکم نبندید زیرا ممکن است به قفل آسیب برساند.
  • پس از قرار دادن غذا در ظرف مخصوص، روی غذا را با کاورهای مخصوص بپوشانید.
  • امروزه ورق هایی طراحی و تولید شده است که قابل استفاده در مایکروفر بوده و برای پوشاندن مواد غذایی در هنگام گرم شدن استفاده می شود.
  • استفاده از پوشش های مخصوص برای پوشاندن مواد غذایی به خشک نگه داشتن فضای داخلی ماکروفر، عدم تبخیر آب داخل غذا و خشک نشدن غذا کمک می کند.
  • نحوه گرم کردن غذا در مایکروویو برای انواع غذاها تقریباً یکسان است.
  • برای گرم کردن غذا ابتدا زمان دستگاه را ۱دقیقه تنظیم کنید و با فشار دادن دکمه استارت دستگاه ماکروفر را روشن کنید.
  • پس از اتمام زمان، غذا را از دستگاه خارج کرده و هم بزنید.
    پس از هم زدن و مخلوط کردن و در صورت نیاز، دوباره غذا را در ماکروفر قرار دهید.
  • سپس بسته به مقدار و نوع غذا آن را بین ۱ تا ۵ دقیقه گرم کنید.

چه چیزهایی را نمیتوان در ماکروفر گرم کرد؟

با توجه به راحتی فرآیند نحوه گرم کردن غذا در مایکروویو، بسیاری از افراد تمایل دارند همه چیزی را در آن گرم کنند. اما این اشتباه است، زیرا حرارت دادن برخی غذاها در این دستگاه ممکن است مواد مضری برای بدن تولید کند. از جمله این غذاها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • از گرم کردن مجدد تخم مرغ آب پز در ماکروفر خودداری کنید.
  • حرارت دادن برنج نیمه آماده در مایکروفر باعث فعالیت باکتری ها در آن می شود که در نهایت باعث مسمومیت می شود.
  • مایکروویو قادر به پخت کامل مرغ نیست و نمی تواند باکتری ها را به طور کامل از بین ببرد.
  • و این باعث می‌شود بعد از خوردن آن ناراحتی معده پیدا کنید.
  • از گرم کردن مجدد قارچ در ماکروفر خودداری کنید.
  • سیب زمینی اگر دوباره گرم شود سمی می شود و بسیار مضر است.
  • گرم کردن مجدد اسفناج، چغندر و کرفس در ماکروفر باعث ایجاد نیتریت می شود که برای سلامتی مضر است.
  • از گرم کردن شیر مادر در مایکروویو خودداری کنید.

نتیجه گیری از طریقه گرم کردن غذا در ماکروفر

در این مطلب به بررسی اینکه نحوه گرم کردن غذا در ماکروفر چگونه است و از چه راهی می توان برای گرم کردن غذا در مایکروفر اقدام کرد، پرداختیم. ماکروفر طی زمان کوتاهی می تواند موجب گرم کردن انواع مواد غذایی شود. کافیست تا روش گرم کردن غذا در ماکروفر را بیاموزید تا بتوانید از این دستگاه به بهترین نحو استفاده کنید.

۱۱ عاداتی که افراد موفق قبل از خوابیدن انجام می دهند

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار