اجتماعیخانواده

آیا عشق بی‌قیدوشرط باعث ایجاد روابط سالم می‌شود؟

اول فارس|مهارتهای عاطفی : داشتن عشق بی‌قیدوشرط در روابط، بسیار زیبا و نجیبانه است. همه افراد دوست دارند که در روابطشان همان چیزی که هستند را نشان دهند و خود را در شرایطی بگذارند که عشقی بی‌قیدوشرط را تجربه کنند. امروزه خیلی از افراد بر این عقیده هستند که دیگر نمی‌توان چنین عشقی را تجربه کرد! اما آیا واقعاً همین‌طور است؟ قطعاً خیر! شاید به دست آوردن عشقی بی‌قیدوشرط خیلی آسان و راحت نباشد، اما غیرممکن هم نیست. در این مطلب همراه ما باشید تا بیشتر به این موضوع بپردازیم.

آیا عشق بی‌قیدوشرط باعث ایجاد روابط سالم می‌شود؟

مفهوم عشق بی‌قیدوشرط

یکی از دلایلی که افراد نمی‌توانند در روابط خود عشق بی‌قیدوشرط را تجربه کنند آن است که دقیقاً نمی‌دانند این عشق چه معنا و مفهومی دارد. وقتی صحبت از عشق بی‌قیدوشرط می‌شود در ذهن بسیاری از ما عشق بین والدین و فرزندان تداعی می‌گردد، اما می‌توان گفت که تجربه این نوع از عشق صرفاً در این روابط خلاصه نمی‌شود و می‌تواند کمی متفاوت‌تر نیز صورت بگیرد.

به طور کلی شاید بتوان گفت که عشق بی‌قیدوشرط در واقع نوعی از احساسات است که در آن فرد به دنبال سعادت و خوشحالی طرف مقابل است، آن هم بدون اینکه به سود و زیان خودش بیندیشد. در بسیاری از مواقع می‌بینیم که برخی از مادران حتی بدون اینکه پاداش و یا سودی دریافت نمایند عشق به فرزندان خود را حفظ می‌کنند و درصدی از آن را کاهش نمی‌دهند، بنابراین می‌توان گفت که در تجربه عشق بی‌قیدوشرط دریافت پاداش و سود ذره‌ای تأثیر نخواهد داشت.

وقتی فردی در روابط خود چیزی شبیه به عشق بی‌قیدوشرط را تجربه می‌کند درمی‌یابد که احساس امنیت تمام وجودش را گرفته است، انگار خیالش راحت است که طرف مقابل از روی هوا و هوس و یا منافع شخصی نیست که به او ابراز محبت می‌کند. در چنین شرایطی شریک زندگی فرد به گونه‌ای خود را متعهد کرده تا بدون توجه به آنچه در آینده اتفاق خواهد افتاد دوستش داشته باشد.

شرایطی که عشق بی‌قیدوشرط ایجاد می‌کند می‌تواند به دنبال خود نوعی از حواشی را نیز به دنبال داشته باشد، برای مثال ممکن است که شما چنین عشقی را نسبت به کسی پیدا کنید که یک دروغگو است و می‌خواهد از احساساتتان سوءاستفاده کند. در چنین شرایطی این عشق منجر به روابطی سالم نخواهد شد و حتی می‌تواند عواقب بدی نیز برایتان داشته باشد، به همین دلیل نیز باید تعریف عشق بی‌قیدوشرط را کمی بیشتر گسترش داد. با این اوصاف می‌توان گفت که عشق بی‌قیدوشرط سالم و واقعی به گونه‌ای است که هر دو طرف رابطه احترام متقابل را رعایت نمایند. بدون آنکه به جایگاه خودشان فکر کنند، به شریک زندگی‌شان بیندیشند و مهم‌تر از همه اینکه با خود چنین فکری نمی‌کنند که، چون طرف مقابل من را بی‌قیدوشرط دوست دارد می‌توانم هر کاری که می‌خواهم انجام دهم!

جنبه‌های مثبت عشق بی‌قیدوشرط

طبیعتاً عشق بی‌قیدوشرط آن‌قدر زیبا و سالم هست که می‌تواند جنبه‌های مثبت بی‌شماری را برای هر دو طرف رابطه به دنبال داشته باشد. اولین چیزی که باید گفت آن است که در تجربه این عشق شما با روابطی به شکل رشدیافته و بالغ روبه‌رو می‌شوید، چیزی که صرفاً به برطرف کردن نیاز‌ها محدود نمی‌شود.

آیا عشق بی‌قیدوشرط باعث ایجاد روابط سالم می‌شود؟

وقتی دو نفر عشق بی‌قیدوشرط را تجربه می‌کنند می‌توانند با احترام متقابل خود، مرز‌های یکدیگر را رعایت کرده و حدود خودشان را نیز حفظ نمایند. در چنین شرایطی است که هر دو نفر خیال راحتی دارند و می‌توانند با تمام وجود به شریک خود اعتماد و تکیه کنند. این نوع از روابط دارای عمیق‌ترین حدی از تعهد هستند و به شکلی رشدیافته به رسمیت شناخته می‌شوند.

در روابطی که بر مبنای عشق بی‌قیدوشرط ساخته شده‌اند، هر دو طرف می‌دانند که خوشحالی شریکشان باعث آسیب زدن به خودشان نخواهد شد و از این نظر دیگر هیچ ترس و نگرانی‌ای نخواهند داشت، البته این بدان معنا نیست که زوج‌هایی که این نوع از عشق را تجربه می‌کنند بسیار سخت و سنگین هستند، بلکه نشان می‌دهد که اطمینان خاطری که در وجودشان قرار دارد به آن‌ها جرأت داده و خیالشان را راحت می‌کند که نتیجه این عشق برای هر دو طرف به بهترین حالت ممکن نشان داده خواهد شد.

چگونه بی‌قیدوشرط دوست بداریم؟

وقتی تصمیم می‌گیریم که عشق بی‌قیدوشرط را تجربه کنیم باید نکاتی را مدنظر داشته باشیم و برای رعایت آن‌ها تلاش نماییم:

  • ارتباطاتی رشدیافته و بدون محدودیت‌های آزاردهنده را تجربه کنید.
  • برای برقراری ارتباط از روش‌های غیردفاعی استفاده نمایید. سعی کنید احساسات خود را به خوبی بروز دهید و برای شنیدن احساسات طرف مقابلتان نیز گوش شنوا داشته باشید.
  • اجازه ندهید که اختلافات کوچک، عشق شما را زیر سؤال ببرند. عشق بی‌قیدوشرط با وجود اختلافات کوچک زندگی همچنان پابرجا می‌ماند. نکته مهم در حفظ این نوع از رابطه قدرت و پایداری است.
  • قدرت‌طلبی را در روابط خود حذف کنید. هر دو طرف رابطه باید به یک میزان تصمیم‌گیرنده باشند، نه آنکه یکی از آن‌ها فرد قدرتمند باشد و دیگری فقط از این شرایط ناراضی باقی بماند.

وقتی که این نوع از روابط به مشکل می‌خورد

همه ما به نوعی در زندگی خود عشق را تجربه می‌کنیم. شما همسر خود را دوست دارید، آن هم به دلیل ویژگی‌هایی که درون او وجود دارد و شما را جذب خود کرده است، به همین دلیل هم هست که نمی‌توانید در زمانی که به او عشق می‌ورزید فرد دیگری را نیز در قلب خود جای دهید، اما اگر بعد از مدتی ویژگی‌های همسر شما تغییر کرد و یا او کاملاً تبدیل به فرد دیگری شد چه؟

طبیعتاً چنین شرایطی به رفتار طرفین برمی‌گردد نه احساس آنها! ممکن است سردرگمی‌های شکل‌گرفته در رابطه تا پای متلاشی شدن آن نیز پیش بروند. در این میان باید گفت که عشق بی‌قیدوشرط باید نتیجه‌ای از رفتار طرفین باشد، نه آنکه فرد بسنجد و ببیند که در عوض عشق ورزیدن چه چیزی را دریافت خواهد کرد! طبیعتاً اگر ما بتوانیم محبت و عشق خود را بیان کنیم و آن را در رفتارهایمان نشان دهیم حتی اگر آن رابطه دیگر دوامی نیاورد باز هم می‌توانیم آن عشق را در دل خود نگه داریم. بسیاری از ما زوج‌هایی را می‌شناسیم که به یکدیگر علاقه دارند، ولی نمی‌توانند با هم زندگی کنند و در نتیجه رابطه‌شان را به اتمام می‌رسانند.

آیا عشق بی‌قیدوشرط باعث ایجاد روابط سالم می‌شود؟

بهتر است که اگر عشق بی‌قیدوشرط را تجربه می‌کنید این را نیز بدانید که این عشق به معنای تحمل حقارت، بی‌توجهی، سوءاستفاده و یا حتی معامله نیست! بنابراین اگر همه تلاش خود را برای حفظ رابطه‌ای که فکر می‌کردید بر پایه این نوع از عشق شکل گرفته انجام داده‌اید و به نتیجه نرسیده‌اید بهتر است که کمی بیشتر فکر کنید.

همه ما وقتی برای اولین بار عاشق می‌شویم چیزی شبیه عشق بی‌قیدوشرط را تجربه می‌کنیم و بر این باور هستیم که این عشق هیچ‌گاه پایان نخواهد یافت و یا شبیه این احساس را نسبت به فرد دیگری تجربه نخواهیم کرد، اما اگر کمی عاقلانه‌تر بیندیشیم در خواهیم یافت که شرایط زندگی در موقعیت‌های مختلف تغییر خواهد یافت و سلیقه و نیاز‌های ما با گذر زمان دگرگون خواهد شد.

منیع: verywellmind

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا