سلامت

آیا یک نخ سیگار در روز هم برای جنین خطر دارد؟

Picture1

در این دنیای خشن و سخت فعلی، بدن زن باردار به پناهگاهی تبدیل می‌شود که در آن انسان جدیدی شروع به رشد می‌کند. با گذشت هر ماه، هر تپش قلب مادر نشان‌دهنده مسئولیت عمیق او در پرورش زندگی موجودی کوچک است که همراه خود دارد. به طور کلی بارداری دوران پر از شادی‌ها و چالش‌های متنوع است و سلامت جنین بیش از هر چیزی به انتخاب‌های روزمره مادر بستگی دارد. از آنجایی که برخی از مادران مصرف‌کننده سیگار هستند، یکی از بحث برانگیزترین موضوعات مربوط به دوران بارداری سیگار کشیدن مادران در دوران حاملگی است. اگر برای شما نیز سوال شده که آیا یک نخ سیگار در روز می‌تواند به سلامت جنین آسیب برساند، باید اطلاعات بیشتری در این مورد جمع‌آوری کنید و با پیچیدگی‌های تاثیر سیگار بر سلامت جنین آشنا شوید.

حتی کشیدن یک نخ سیگار در روز برای جنین مضر است

مطالعات متعددی اثرات سیگار بر بارداری را مورد بررسی قرار داده‌اند و آمار نگران‌کننده‌ای در این مورد جمع‌آوری شده است. با توجه به گزارش‌های به دست آمده از مراکز و سازمان‌های مربوطه، سیگار کشیدن در دوران بارداری خطر تولد زودهنگام، وزن کم نوزاد به هنگام تولد و مشکلات رشدی او را افزایش می‌دهد.

با این حال مسائل مختلفی در بروز این عارضه‌ها و مشکلات دخالت دارند که شاید باعث سردرگمی مادران شود. به هر حال شما به عنوان یک مادر باردار بهتر است از سیگار کشیدن حتی یک نخ در روز نیز اجتناب کنید. میزان سیگار کشیدن بر روی سلامت جنین تاثیرگذار است اما ماهیت اصلی خطراتی که جنین را تهدید می‌کند تنها به سیگار کشیدن مرتبط خواهد بود.

به عبارت دیگر کشیدن یک نخ سیگار در روز فرقی با کشیدن ۳ نخ ندارد؛ زیرا در هر حال به جنین آسیب وارد می‌شود. در نظر داشته باشید شاید سیگار کشیدن افراطی تاثیرات منفی زیادی به همراه داشته باشد اما این مسئله بدین معنا نیست که یک نخ سیگار عوارض کمتری دارد.

تاثیر نیکوتین بر رشد جنین را جدی بگیرید

Picture2

نیکوتین ماده اعتیادآور موجود در سیگار است که نگرانی اصلی برای رشد جنین محسوب می‌شود. هنگامی که یک زن باردار سیگار می‌کشد، نیکوتین از جفت عبور می‌کند و وارد جریان خون جنین می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد که حتی سطوح پایین نیکوتین می‌تواند بر رشد مغز جنین تاثیر بگذارد.

از آنجایی که تاثیرات ناشی از نیکوتین بر مغز جنین منفی هستند، سیگار کشیدن مادر باردار به اختلالات شناختی و مشکلات رفتاری در آینده نوزاد منجر می‌شود. طبق بررسی‌های منتشرشده از یک مجله معتبر مرتبط به کنترل مصرف سیگار قرار گرفتن جنین در معرض نیکوتین ممکن است ساختار مغز او را تغییر دهد.

در ضمن نگرانی‌های زیادی در مورد پیامدهای طولانی مدت سیگار کشیدن مادر بر روی رشد جنین وجود دارند که نباید آن‌ها را نادیده گرفت. بدین ترتیب مادران باردار باید تا زمان وضع حمل یا زایمان خود از سیگار کشیدن اجتناب کنند.

مادران باردار سیگار را ترک کنند

Picture3

متاسفانه این تصور که کشیدن یک نخ سیگار در روز برای جنین بی‌ضرر است در میان بسیاری از افراد جامعه شایع شده که اغلب متخصصان حرفه‌ای صحت این نظریه یا ایده را رد می‌کنند. فراموش نکنید هر مقدار سیگار مضر است و فرقی ندارد چه میزان سیگار بکشید، در هر حال برای نوزاد و جنین شما آسیب‌هایی به همراه دارد.

کارشناسان متخصص در این حوزه استدلال کرده‌اند که اثر تجمعی سموم امری بسیار مهم است و تحقیقات آن‌ها نشان داده که حتی یک سیگار می‌تواند مواد مضر را وارد سیستم بدنی جنین کند. متخصصان زنان و زایمان که جدول سونوگرافی بارداری مادران را مشاهده می‌کنند، تاکید دارند که مطمئن‌ترین گزینه در دوران بارداری ترک کامل سیگار است.

به طور کلی مسئله اصلی مربوط به تعداد سیگار نیست بلکه قرار گرفتن جنین در معرض مواد سمی از اهمیت بالایی برخوردار است. با تصور اینکه سیگار کشیدن روزانه یک نخ مضر نیست، مادران باردار دچار احساس امنیت کاذب می‌شوند و به طور بالقوه جنین خود را به خطر می‌اندازند.

عوارض سیگار کشیدن برای جنین در دوران بارداری

سیگار کشیدن در دوران بارداری می‌تواند عوارض جانبی جدی هم برای مادر و هم برای جنین در حال رشد داشته باشد. برخی از عوارضی که جنین را به خطر می‌اندازند و ناشی از سیگار کشیدن مادر هستند را در ادامه توضیح می‌دهیم:

  • وزن کم هنگام تولد: نوزادانی که از مادران سیگاری متولد می‌شوند، بیشتر در معرض وزن کم هنگام تولد قرار دارند که این مسئله می‌تواند به بروز مشکلات مربوط به سلامتی آن‌ها منجر شود.
  • زایمان زودرس: سیگار احتمال زایمان قبل از هفته ۳۷ بارداری را افزایش می‌دهد.
  • نقص مادرزادی: خطر ناتوانی‌های مادرزادی در صورت سیگار کشیدن مادر افزایش می‌یابد. این نقص‌ها بیشتر در قلب و کام نوزادان قابل مشاهده است.
  • تاخیر در رشد: کودکانی که داخل رحم در معرض نیکوتین قرار می‌گیرند ممکن است از مشکلات رفتاری و شناختی در آینده رنج ببرند. برای مثال این امکان وجود دارد که در یادگیری دچار ناتوانی شوند و از اختلال نقص توجه یا بیش فعالی رنج ببرند.
  • خطر بروز سندرم مرگ ناگهانی نوزاد: نوزادانی که از مادران سیگار متولد می‌شوند در معرض خطر بیشتری قرار دارند. به مرگ ناگهانی نوزاد، مرک گهواره نیز گفته می‌شود.

اثرات بلند مدت سیگار کشیدن مادر بر روی جنین

Picture4

علاوه بر این تاثیرات منفی و عوارضی که ذکر شد، این امکان وجود دارد که نوزاد سالم به دنیا آید اما بعد از گذر زمانی مشخص با عارضه‌ها و مشکلات متفاوتی روبرو شود. مشکلات تنفسی یکی از عارضه‌های اصلی است که در نوزادان متولد شده از مادران سیگاری به چشم می‌خورد.

کودکانی که در دوران بارداری در معرض سیگار قرار دارند ممکن است به آسم یا سایر مشکلات تنفسی مبتلا شوند. در ضمن خطر سیگاری شدن نیز در این نوزادان زیاد است. به عبارت دیگر نوزادانی که از مادرانی متولد می‌شوند که طی دوره بارداری خود سیگار کشیده‌اند، بیشتر احتمال دارد خودشان نیز سیگار شوند.

از این رو مادران باردار باید تا جای ممکن از کشیدن سیگار طی دوره بارداری خودداری کنند تا سلامت و آینده زندگی فرزند خود را به خطر نیندازند. خطرات مرتبط با سیگار کشیدن در دوران بارداری قابل توجه است و می‌تواند اثرات ماندگاری بر روی مادر و جنین داشته باشد. ترک سیگار قبل یا در حین بارداری می‌تواند این خطرات را تا حد زیادی کاهش دهد.

جنین خود را از سیگار حفظ کنید

تنها یک حقیقت روشن وجود دارد که نشان می‌دهد هیچ سطح امنی از سیگار کشیدن برای مادران باردار وجود نخواهد داشت. با اینکه بحث در مورد کشیدن یک نخ سیگار در روز همچنان ادامه دارد، باید گفت خطرات بالقوه‌ای که از کشیدن سیگار در دوران بارداری به سلامت جنین وارد می‌شوند را نمی‌توان نادیده گرفت. مادران باردار باید برای کسب آگاهی بیشتر در مورد سلامت جنین خود از متخصصان و افراد حرفه‌ای کمک بگیرند و از سیگار کشیدن نیز اجتناب کنند.منبع:پابلیکا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا